Ahmet KELEŞOĞLU

Ahmet KELEŞOĞLU

Tebrikler Ömer Günel!

Kuşadası Belediyesinin sıradışı hizmetlerinden birisi Haybulans;

Siz hiç Kuşadası Belediyesinin ana kapısından içeri girdiniz mi?

Güler yüzlü gençler sizi kapıda karşılıyor. Kolay hizmet almanız için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kuşadası Belediye başkanı Ömer Günel'in seçim çalışmaları sırasında vaatleri ve farklı söylemleri dikkatlerden kaçmamıştı. Birçok kişiye bu söylenenler pek inandırıcı gelmedi. Açıkçası ben de bu söylemleri fazla ciddiye almamıştım. Seçimler yapılmış Ömer Günel beş yıllığına belediyeyi teslim almıştı. Kendisini hiç tanımam. Hala tanışmış bile değilim. Belediyenin içerisinde ne olur, büyük masalarda hangi kararlar alınır bilmem. Zaten bu da imkânsız. Ama içimde, bu belediye ve çalışanlarına bir inanç oluştu.

Yol yapım işinin ihalesi ne olmuş, Sosyal Yardım Müdürlüğü doğrudan alımı kimden gerçekleştirmiş, Kültür Müdürlüğü afişleri kime yaptırmış bilmiyorum. Açıkçası bilmekte istemiyorum. Dedim ya içimde bir inanç oluştu.

Zaten kamunun bunları merak ettiği de yok. Sonuçta bu kurumlar denetime her zaman açık.

Burada önemli olan; Kuşadası halkının ve Kuşadası’na gelen yerli ve yabancıların ne istediği.

Ömer Günel, açıkçası talepleri iyi analiz etmiş. Öyle anlaşılıyor ki, ekibi de iyi oluşturmuş. Bir kere en kötü Corona zamanlarında bile, Kültürel faaliyetleri yerine getirebildi. Altın Güvercin Beste Yarışmasını ve diğer kültür sanat çalışmalarını eksiksiz tamamladı. Erkan Yücel Sahnesi ve İbramaki Sanat Galerisi dimdik ayakta ve hizmet vermeye devam ediyor. Kitap Fuarı bölgenin en kapsamlı talebini yerine getiriyor. Kitaplar okuyucusuyla buluşuyor. Tanınmış ve amatör yazarlar imza günleri ile bir araya geliyor.

TRAFİK

Şehir içinde bir trafik düzenlemesi yapıldı. İlk etapta şoför esnafı ve esnaf düzenlemeye tepki göstermişti. Belediye sabırla bekledi. Aradan biraz süre geçmişti ki, trafik düzene girdi. Herkes bu yeni trafik düzenine alıştı. Böylece otopark sorunu da minimum seviyeye çekilmiş oldu. Öyle anlaşılıyor ki, yüksek seviyeli turizm merkezlerinde uygulanan örnekler yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Gerçekten alkışlanacak bir süreç. Üstelik belediyenin sorumluluk alanları, Aydın Büyükşehir olunca artmıştı. Davutlar, Güzelçamlı ve diğer küçük yerleşim yerleri Kuşadası'nın mahallesi olmuştu. Buna rağmen, bu kadar büyük bir alana neredeyse eksiksiz hizmet götürmek büyük başarı. Mutluluk verici bir durum.

HAYBULANS

haybulans.jpgHayvan ambulansı.

Güvercin masa hizmetleri her talebi dinliyor. Her isteği ve şikâyeti mutlaka ciddiye alıyor. Artık sokaktaki, caddenin sonundaki veya sitenin içindeki kedi ve köpeklerin hayatı şimdi daha garantide. Sloganı; "Can dostlara umut olmaya devam ediyoruz." Kuşadası Belediyesi’nin Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sınırsız hizmet veriyor. Haybulans güven veriyor. Üstelik hızlı ve ciddi. Burada bir teşekkür de liyakatli ve çalışkan belediye personeli veteriner hekime. Güleryüzlü ve kibar. Talebinizi hızlıca değerlendirip hemen tedavi uyguluyor. Açıkçası insanın yüzünü güldürüyor. Bu uygulamayı takdir ediyor ve alkışlıyorum.

Belediye başkanı Ömer Günel'in cesaretle imza atarak hizmetleri yerine getirmesi takdire şayan.

Sosyal Yardım hizmetleri, Kültür Sanat faaliyetleri, Tiyatro, Sergiler Festivaller vs.

Anlaşılan başkan yetkiyi verip sorumluluk verdiği kişinin arkasından gitmiyor.

Hesap soruyor.

Profesyonellik bu olmalı.

Tebrikler Ömer Günel!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum