Telekom’un attığı kazık!

Değerli okurlar Kuşadası Üçgözler sitesinde bir yazlığım var. Her sene ailece gider iki veya üç ay kalır geliriz. Aydın 24 Haber sitesinde köşe yazarı olduğum için hem Aydın’da hem de yaz ayları kaldığım sitede mecburen bilgisayar kullandığımdan mutlaka sabit telefon olması zorunlu oluyor. Bu nedenle hem Aydın’da hem de yazın kaldığım sitede mecburen sabit telefon kullanmam şart oluyor. Çünkü Internet üzerinden yazdığım yazılarımı gazeteye göndermem gerekiyor.

Internet nakillerinde, internetin bağlanması neredeyse on günden fazla süre alıyor. Geçen sene Eylül ayında Aydın’a geldiğimden internetin bağlanması on beş gün den fazla sürdü. Belki yetkililere beş altı defa müracaat ettim onlarda bana 444 den başlayan bir telefon numarası verdiler ara ki ulaşasın.

Kuşadası’ndaki telefona çok yüklü bir ücret gelince Kuşadası Telekom yetkililerine müracaatımda bana indirimli tarife var ondan yapalım dediler ve yaptılar. Bu indirimli tarife ne kadar sürecek diye sordum. Karşılığı bir yıl dediler. Kuşadası’ndaki yetkili olan görevli Zafer Sökmen denen görevli önüme bir sürü belge koydu ‘bunları imzala’ dedi ben de doğruluğuna inanarak güvenerek imzaladım.

Peki, sonra ne oldu dersiniz olanları anlatayım:

Ben Aydın’a geldiğim de bu Kuşadası’nda kullandığım telefonu kullanmadığımdan altı aylığına dondurdum. Dondurduğum halde bana her ay faturada iki lira ücret tahakkuk ettirdiler. Şimdi sayın okurlarım ne var bu iki liralık ücrette ödeme yapaydınız diye söylerler. Evet, bence de önemli değil ama milleti enayi yerine koymalarına kızıyorum. Bu telefonu donduruyoruz veya indirimli kampanyadan yararlanıyorsunuz ama faturanıza ayda iki lira ücret gelecek deselerdi belki de razı olmazdım. Benim hem telefonumu indirimli kampanyadan yapacaksınız hem de dondurunca ayda iki lira fatura keseceksiniz. Bunu bana baştan söylemeleri gerekirdi. Telekom herhalde her önüne gelen müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyor.

Kuşadası’nda bulunan 6814239 nolu telefonumun kampanyası ne zaman bitecek diye Telekom çözüm masasına gittim. Bana verdikleri cevap, ‘telefonunuzun kampanyası 2020 ye kadar uzatılmış o nedenle bu telefonu kapatamazsınız eğer kapatırsanız şu kadar ceza ödemeniz gerekir’ oldu.

Yetkili arkadaşa ben 2020’ye kadar uzatın diye bir talebim olmadı. Kim yapmış bu 2020’ye kadar uzatmayı neden bana haber verilmedi deyince aldığım yanıt “çağrı merkezinden yapılmış” dedi.

Yetkili arkadaşa ben şimdi Üç gözler sitesindeki telefonumu iptal edip kapattıramaz mıyım dediğimde cezanı öderseniz olur.

Sayın okurlar Telekom yetkililerin önünüze koyduğu belgeyi mutlaka ama mutlaka okumadan imzalamayın. Çünkü benim gibi her türlü zorlukla karşılaşırsanız

Telekom özelleştikten sonra vatandaşa değil hizmet vermekte eziyet etmekten başka bir işe yaramaz hale geldi.

Telekom da, telefonla ilgili çözüm masası onlarca mağdur arkadaşların şikâyetleri ile dolu.

Düşünebiliyor musun sitede bulunan telefonumu 2020 yılına kadar kapatamıyorum. Kapatmak istesem ceza ödemen durumuna düşüyorum.

Kuşadası Telekom da bulunan Zafer denen görevli bana sormadan veya bilgi vermeden çağrı merkezi ile telefonumu 2020 yılına kadar nasıl uzatır bunu anlamak mümkün değil.

Peki, bu yapılan uygunsuz işleri kime şikâyet edeceksiniz. Aydın da bir bayan başmüdür var ona ulaşmak mümkün değil. Ankara’da önemli makamlara ulaşıyorsun bu bayana ulaşamıyorsun.

Şimdi bu şikâyetimi ilgili yerlere göndereceğim. Eğer olumlu yanıt alamazsak, telefonumuzu da internetimizi de kapatıp bu eziyetten de kurtulacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.