TEMA Vakfı

Mehmet Özdemir başkanı olduğu TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliğinin başkan ve üyelerinin can siper hane çalışmalarına hayran kaldım.

Değerli okurlar Aydın’ımızda o kadar çok dernek var ki bu derneklerden sadece beş altısını ismini zor sayarım ama Sayın Mehmet Özdemir’in başkanlığını yaptığı TEMA Vakfı uzun yıllar Aydınımıza çok büyük hizmetler verdi. Sayın Mehmet Özdemir’in kişiliği uyumlu olması sayesinde Aydın’da çok önemli mesafeler aldı. Her gördüğü kırsal alanı ağaçlandırarak yeşillendirerek çok önemli işler yaptılar.

Görebildiğim kadarı ile TEMA Vakfı Aydın’da çok önemli üye sayısına sahip. Başkanları gibi çalışkan üyeler de Kuşadası’ndan Karacasu’ya kadar ayak basmadıkları yer kalmamış.

Sayın Özdemir ve üyelerinin bu gayretli çalışmalarını gördükten sonra ben ve hanım da bu derneğe gönüllü üye olduk.

Sayın Özdemir ilerlemiş yaşına rağmen çevre ile uyumlu olması ve çalışkanlığı sayesinde Aydınımızda TEMA Vakfı adını duyurarak herkesin gönlünde yer almıştır.

Üye olmam nedeni ile ben de arandım ve yapılacak olan toplantıya çağrıldım.

Sayın Özdemir üyeleri ve gönüllüleri toplantıya çağrısında şöyle diyordu:

“TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği Haftalık Olağan Gönüllü Toplantısı Aydın Merkez Adnan Menderes Bulvarı Turistik Park Hizmet binası ikinci katındaki salonda yapılacaktır.

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği Haftalık Olağan Toplantısına Aydın Efeler CHP Belediye Başkan Adayı Sayın Avukat Anıl Yetişkin de katılacaktır.

TEMA Vakfı gönüllülerimizi, eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizi, Genç TEMA’cılarımızı, Mezun TEMA'cılarımızı toplantımıza davet eder, selam, sevgi ve saygılarımı iletirim.”

Gerçekten kalabalık bir toplantı oldu. CHP Efeler Belediye başkan adayını beklerken, başkan Özdemir toplanan üyelere yaptıkları ve yapacakları hakkında çok güzel bir sunum yaptı. Sorulan sorulara cevap verdi.

Ben başkana soru sordum “Sayın başkan CHP’li başkan adayını çağırmışsınız çok da güzel olmuş, diğer parti aday adaylarını da davet edecek misiniz” diye. Özdemir, “Elbette bütün aday adaylarını davet edeceğiz gelirlerse memnun olurum kapımız sonuna kadar açık” dedi.

Sonunda beklenen konuk aday Anıl Yetişkin Bey geldi. Nazik bir şekilde herkesin elini sıktı ve uzunca bir konuşma yaptıktan sonra “varsa sorularınızı almak istiyorum” dedi.

Başkan Özdemir Anıl beye 12 maddeden oluşan çok güzel sorular sordu. Örneğin

İklimi koruyan, iklim koşullarına dayanıklı kentleri gerçekleştirecek insan ve diğer insan ve tüm canlılarla birlikte doğayı bir bütün olarak gören verimli alanları koruyan diye soruları sayın aday Anıl beye sordu. Anıl beyde elinden geldiği kadar cevaplamaya çalıştı.

Diğer önemli soru ve istek ise Aydın TEMA Vakfı’nın devamlı kullanılacak bir yerinin olmadığını bu derneğimiz açısından son derece olumsuz bir durum olduğunu söyledi.

Emekli öğretmen Turhan Kocaaslan’ın “Aydın’da bir kız yurdu yok. Belediye bunu yapamaz mı?” şeklindeki sorusuna Anıl Bey cevaplamaya çalıştı.

Böyle güzel bir toplantıda zamanın kısa olması nedeniyle bazı üyeler sormak istedikleri soruları soramadılar. Bunlardan birisi önceki dönem belediye meclis üyesi ve önceki muhtarlar derneği başkanı Sayın Ertuğrul Özdemir beydi. Soracağı soruları elinden aldım şöyle bir göz gezdirdim Sayın Özdemir’in zaman kısıtlı olması nedeniyle soramadığı sorulardan bazıları şöyle:

1-Aydın’ın çok acil trafik sorununa çare bulmak

2-Otopark sorunu

3-Trafik sorunu

4-Şehir mezarlığının bakımı

5-Pınarbaşı mesire alanının geleceği gibi 14 sorudan oluşan soruları soramadı.

Bu ara Sayın Özdemir’in yardımcısı lise emekli öğretmeni Ekrem Çalık beyi de unutmamak gerekir. O da bu vakıf için bir atom karınca gibi çalışıyor. Tabi komşum Hayriye Hanım da öyle.

Başta Tema Vakfı başkanı Sayın Özdemir olmak üzere bu hayırlı kuruluşa yardımcı olanlara saygılarımı sunuyorum.

Mevcut belediye başkanlarına ve seçilen belediye başkanlarına buradan çağrı yapıyorum lütfen ama lütfen TEMA Vakfı’na güzel bir yer verin. Bu dernek Aydın için çalışıyor. Bu isteğimin de takipçisi olacağım.

tema-1.jpg

tema-2.jpg

tema-3.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum