Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Ticarette yeni hedeflermiş...

 Belediyemizce ikincisi düzenlenen Arama Konferansı 2. Toplantısı “TİCARETTE YENİ HEDEFLER, YEREL MESELELER ve ÇÖZÜMLER” konu başlığı ile Belediye Tiyatro Salonu’nda 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirildi.

Öncelikle söylemeliyim ki, güzel bir düşünce ve çalışmaydı. Düşünenlere, hazırlayanlara, sunanlara ve katılanlara saygı ve minnetlerimi sunuyorum.

Üzülerek izlediğim ve patladığım konu da, katılımcıların birçoğunun aradığını bulamaması ve Nazilli’nin en büyük sorununun kaldırım işgali gibi anlatılması idi. O nedenledir ki salonda aradığını bulamayan birçok oda başkanı ve izleyici salonu erken terk ettiler.

Oysa ki, kaldırım işgali konusu,  oda başkanları ile yapılan bir toplantı sonucunda, esnafa gönderilen yazılarla kolayca halledilebilirdi. Uymayanlara da cezalar gönderilerek kökünden çözülebilirdi.

Bunları yapmadan önce acaba, Esnafımız o ürünlerini, yaya kaldırımlara ve hatta yolların ortasına kadar sergilerken, neden bunu yapıyor, diye, düşünmemiz,  gerekmez mi? Bunu, empati yapmayan yada esnaf olmayanın bilme şansı yoktur. Hele tuzu kuru ve egosunu tatmin etmek için konferansın yarısını kendisini anlatmak için kullanan akademisyenlerin bilme şansları hiç olamaz.

Konferansı erken terk etmek yerine, esnafının dertlerini ve sıkıntılarını anlatacak ve çözüm yolları arayacak oda başkanlarımıza da bir sözümüz var. Acaba orada esnafınızın ödeyemediği elektrik paralarını, sigorta primlerini, kiralarını ve stopajlarını dile getirselerdi de, Kurtuluş savaşının bile başlangıcının Nazilli’de olduğunu hatırlatıp, Ülke ekonomisini, batmak üzere olduğunu çarelerinin de, üretildiği, bir sonuç bildirgesi ile yetkililere ilk kez yine Nazilli’den sunulmasını sağlayamazlar mıydı?

Zaman geçmiş sayılmaz, sayın esnaf odaları başkanları, şehrin aydınları, düşünenleri, sivil toplum örgütü liderleri, muhtarları,  bu vesile ile, size çağırımdır; derhal bu arama çalışmasına benzer bir konferans düzenleyip, ağırlaşan ekonomik şartların altından kurtulmanın yollarının tartışıldığı, şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kurtuluş reçetelerini, yukarıdaki yetkililere, federasyonlara ve Konfederasyonlara, bakanlara ve Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar iletip, Türkiye de bir ilki başlatmaları gerektiğini, bildirmek isterim.

Büyük beyinli ve hedefleri büyük insanların tartıştığı konularda büyük ve çözüm odaklı olur. Sadece yapmış olabilmek için ve toplumun gazını almak için yapılan etkinlikler, zaman içinde, insanların beyinlerine dank ederek, aldatılmış olduklarının anlaşılmasını sağlar.

Demem o dur ki, Kurtuluş savaşı Nazilli’den Başladı ise, Ekonomik kurtuluş kongreleri de Nazilli’den başlayabilir dostlarım.

Yeter ki, büyük düşününüz ve samimi olunuz.  Küçük beyinli ve kendi çıkarlarına odaklı insanların üretiyormuş, çalışıyormuş gibi yapmaları ile birlikte, tuzu kuruların basit konuları, devleştirdikleri toplantılar, yaraya merhem olmak yerine, yapılan yanlışları gölgelemek için yapılan havanda su dövmek misali oyalama taktiği olarak algılanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.