Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Türk gençlerine ve öğretmenlerine

Eziz ve Boyuk turk milletim.

Bu yazim bu gunun en vacib ve en prioritet meselesi olarak Milli kin ve Milli sevgi ulku - nun genclerimizde ve hetta oyretmenlerimizde yok olmasinin tehlukesinin gelecekde hem devletimize hemde milletimize boyuk tehlukenin karsisinin indiden ( şimdiden) alinmasi ucun bacardigim kader kendi fikirlerimi ruh aldigim Turk milliyetci duşuncesinde olan yazarlarin kitablarinda ve tarihimizden qidalanarak yazimi yazir kendi fikrimi bildirirem.

Evet Efendiler dunya bir devler ve kahramanliklar ölkesi olmaga dogru gedir, bunu göre bilmiyenler ruhan kordur ya da milli mefkuresi olmuyan mankurtlardir. Her devletde oldugu kimi ( men Turkiyemizi ve Azerbaycanimizi nezerde tuturam) biz turklerle baska turk olmuyan karisik milletler var ve biz de bu milletlerle hem kohumluk hemde dostluk elaqesinde olarak bir yerde ( devletde) yaşayirik, feqet ferdlerin heyatinda oldugu kimi milletlerinde heyatinda en dogru hereket terzi calişarak, doyuşerek, fedakarlik ederek bir ülkuü dalinca kacarak keçirilen heyatdir.Bioloji baximdan heyat bir savasdir, tarihde heyatin milletler arasinda carpismadan , savaşmadan ibaret oldugunu ve medeniyyetlerin irelilemesine de sebeb oldugunu qeti olarak subut etdir.

O zaman yaşamak isteyen millet şavaşmagi goze alacakdir, bizim Turk millet I doyuşculuk baximinda tanrinin bize bexsş etdiyi kanimize , genimize kodlaştirilmişdir o baximda talehin kaderine duşmuş milletik.

5 min yil ve son 25 esirlik tarihimize bakildiginda iki boyuk savaşla 1- milletlerle, 2- tebietle ( DOGU) savaşmişik. En eski zamanlara bakdikda Turk millet az sayda olmagindan asli olmuyarak kendinden çok olan milletlere kalib gelmiş, hem de yaşamak ucun gundelik qida çörek uçun sert tebietle savaşmiş.

Efendiler bu gun artik veziyyet deyisib, yeni texnolojiyalar meydana cigib ve milletler arasinda savaşda rol oynamaga başlayib. Buna örenek 44 gun Azerbaycan - ermenistan arasinda Azerbaycanin hakli Karabag savaşini gostere bilerem. Turkiye Cumhuriyyetinin hem ruhen hemde herb yeni nesil texnolojiyasiyla bize kendi milltine Oguz turklerine destek vermesini butun dunyaya gosterdik.

O zaman texnolojiyasi ve nufuzu az olan milletler ne edecek? çox sayli texnolojiyada ireli geden milletlerin, devletlerin karşisinda. Bizden de ireli geden devletler var bu gün, iyi baksaz göre bilirsiz( ABD,Almaniya, Fransa, Japoniya, Ingiltere, çin ve saire) . Evet biz Turkler heledi hem texnoloji , hemde elmi meselerde geriyik, bunu Kabul etmeliyik kimse boş laflar konuşub bizi yormasin pafoslu siyasi şexsi duşunmeyi üçün karyeri üçün, her şey göz kabaginda di , ben bu konuya cok girmirem biz yazimiza donek konudan ayrilmayak.

Biz Turklerin bir quvetimizle Ehlaki ve menevi.( tabii yeni texnolojiyani ve elm başda olmakla). Menevi ve ehlaki ustun millet nufuz ve texnoloji bakimdan geriliklerini hell ede bilirler ( örte bilerler) .

Biz Turkler heleki birleşmiş deyilik , Turk devletler birliyi tam meydanda oturana kimi ancak musteqil Turklerle iş gormeliyik her sahede. Bu gun devletlerimzde Turk gencliyinin göresen yeni möhtesem ilkiler yarada bilecek bir qabiliyetlerimi yetisir? Burdan duşunmeden deye bilerem ki, HAYIR ( xeyir asla) .

Kahramanlik terbiyesi beşikden alinir ta ki, yuksek tehsilin sonuna kimi davam edir. Feqet ilk okulda ibtidayi sinifde ne edilir? Kahraman yetişdirmek üçün bir terpeniş varmi? Hayir ( xeyir yokdu) yokdu 100 % eminlikle deyirem. Bu gun ilk okul mellimlerinin yuzde neçesi kahramanlika inanib ve terbiye verir ? Bu gun bizlere ele sistem kurmişlar ki, genc oyretmenler uşaklara kahramanlikdan başka her şey olmaga oyredirler ve cocuklarimiz buna mehkumdur. Ilk okullarda cocuklarimiza reks etmek ve artislik oyredirler aktyorluk. Feqet heç bir ibtidayi sinifde ( ilk okulda) bir turk cocukuna erkekine yaraşan guleş öyredildiyini görmedim, bize esgerlik terbiyesi gerek yoksa artistlik incesenet söbesi? Ilk mekteb uşagini dogru yola getirecek bir kanun yokdur, bu uzden ilk okul sinifleriinin cocuklari bezileri ( deyerdim cok) heşaret ( böcek) halina gelir,ve bizim pedaqokiyamiz bunu normal Kabul edir. çun ki asan şertler altinda ozunu eziyyete sokmayandan böyuyen uşaklarda en çetin ( zor) iş olan kahramanliga karşi potensiyal kalmir, kalmazda. Telebeye ( oyrenciye) millet eşki ve kahramanliklar duygusu verecek olan Turkce edebiyyat, tarih, yurd bilgisi, cografiyasi derslerinin derin öyredilmesi hökumdur. Milletini sevdirmek iken efsuslar olsun ki, bunun tam tersini bizim okullarda tehsil muaiselerinde öyredirler utanmadan ve bununda içinde exlaksizlik , terbiyesizlik, mükeddes sayilan mellim , ata-ana, milli deyerlere saygisizik , kendi okul dostunu satmak , ve sair lazim olmuyan şeyler oyredilir. Okul kitblarinda milli medeniyetimize yabancilik , laqeyidlik , kitabin içindekiler çoxu menasiz hekayeler ve insani diksindiren şeirlerden ibaretdir. Turk uşagina milli ruh, milli mefkure, milli kin aşiliyacak öyredilecek hic bir şey yokdur.

MIilli ve duşunce , fikir , ruhu alovlandiran yazar ve fikir insanlarimizin ( Ahmed Agaoglu, Ziya GokAlp, Nihat ATsiz, Bahtiyar Vahabzade, Ahmed Cavad, M.S. Ordubadi, Ali Bey Huseyinzade, Ismayil Şixli, Ulu Turk Xalil Rza ) okullarda edebiyyat derslerinde yer ayirmirlar ki, telebeler genis bilgi alsin, milli yazarlarin romanlari ve şeirlerinde ruhen menevi qidalansin kelbinde ruhunda milli menevi duşunce, exlak , terbiye alovlansin , veteperverlik ruhu, milliyetçilik duşuncesi oyansin, böyusun inkşaf etsin. Niye? Neye göre bunu etmirler? Bunun bir cavabi var evet – Turk milletinin geleceyini yukarida yazdigim hisslerde merhum etmek yok edib biz turklere bizden sonar gelen genc nesilleri mankurt, ruhsuz bir heşarat edib devletlerimizi savaşsiz ele keçirmek ve milli deyerleri ne varsa silmek istiyenlerin qoydugu bir sistem ve proje. Tehsil bakanliklarimiz da calişan üst tebeke ve onlarin koydugu okul sistemi , ve milli duşunce, sevgi, ruh, mefkure nedir bilmeyen melim ve melimmeleri tehsilimize yerlesdirmekledi. ( öyretmenleri).

Genc nesileri iyi yetişdirmek üçun onlara iyi kitablar ve milli duşuncede olan mellimler ( oyretmenler) verilmelidi.

Bunun üçün okullarda ilk okuldan ta ki, ali tehsil universtitelerine kimi şexsi menfetini güdmeyen, iş menfetini gözlemeyen mellime tapşirilmali hevale olunmalidir ki, bir ilde sagird en mukkemel kitaba elde etmiş olar.

Eger bu gün hem turkiyede hem bizde pul, menfet gözlemeden milli duşunceni , milletçilik sevgisini öyreden muellimler ( oyretmenler) yokdursa mektebleri baglamak legv etmeliyik. Buna göre Tehsil nazirliyinde proqramlar projeler hazirlanmasinin devletlerimizdeki üst katda qerar veren kişiler milli meclisde qerar Kabul etmeli ve cok ciddi bu işle meşkul olmalidi. ( efsuslar olsun ki, milli meclisimiz ticaretciler, savadsizlar ve milli duşunceden kasib olanlarla doldurulub, milli adina boş laflar ve pafos cikişlar yer alir, her millet vekili kendi cikarlarini düşünur).

Yaxşilarin milli ruhu saglam olan, duşuncesi olan sagirdlerin , telebelerin exlakini terbiyesini pozacak olanlar derhal mektebden cikarilmalidi , bu mellimde olsa bile her kim olsa tehsilden uzaklaşdirilmaldi. Bu terbiyesiz , exlaksiz bir nefere göre 30,40 cocukumuzun terbiyesi ve milli ruhu zedelemek tehlukesinin karşisini almakdi. orta mekteb ve universtitetlere Kabul olan sagirdden , telebeden söz ve imza alinmalidir ki. Mektebin usullarina qaydalarina tabe olacak ve nizamnameni pozarsa sert cezalanacak tehsilden kovulacak kimin cocuku olur olsun. Onda sagird de telebede , mellimde (oyretmenler) ciddi mehsuliyyet daşiyacak. Isdedadli, bacarikli olan sagird ve telebeleri ayirmak ve onlarla ciddi haziraşmak cox deyerli şagirdlerimizi parlak istedalarini pozulmaga koymamaliyik. Idman ve Herb derslerine cok ciddi control edilmeli burda oyretmenler emekli peşakar herbici ve sporçulardan milli mefkure daşiyicisi olan mellimler den ( oyretmenlerde) uzmanlardan olmali. Butun mekteb kitablari mutexesis ve fedakar mellimlerin milli ruhu, milli mefkuresi ciddi yoxlanilmali( kimliyide şert) milli duşuncesi ve esgeri ruhu göz önune alinmak şertiyle yeniden kitablar yazilmalidi, kimse bu işde maddi marak gudmemelidi, bu mesele devletin ve milletimizin bekasi geleceyi meselesidi. Elmide ( Ilimde) layaketli bilikli sagirdlere bilgelik, bacarik unvanlari verilmeli, idman ve herb derslerinde bacarikli şagirdlere eski enenelerimizde oldugu kimi Bilgelik, Batur ve danişmanlik unvanlari verilerek mekteb ve universtitetler terefinde mukafat da verilmeli ki, digger şagirdlerimizde onlara baxib dahada guclu alovlu , urekle verilen tapşiriklari öyrensin rakabet etsinler bir birileriyle, mektebler ve unuverstitetler arasinda kimin dahada bilikli milli ruhda , milli duşuncede , elm ve herb, idman sahesinde guclu olmagini yarişsinlar.

Evet efendiler bu hakda çok yazmak olar amma okucumu yormayim, bu yazimi okuyan her bir kes anlayacak benim ne demek istediyimi ve fikrimi. Bu gun cahillik, dini revayetler , nagillar danişan , hec bir milli menevi deyeri olmayan xurafetlik aşilayan dindar şarlatanlardan , terikatlardan, arabin, farsin, rusun ne bilim daha kimin medeniyyetini kulturunu bizim genclere oyreden , kafalarini yuyan molla ve şeyxlerden , savadsiz, terbiyesiz mellimlerden , milli duşunce ve mefkuresi olmayanlardan devletimizdeki tehsil ve digger muasisselerinden bir defelik temizlemek silib atmak ya da vetene millete xeyanetkar kimi cezasini vermek lazimdir. Genclerimizi bele şerefsizlerden korumaliyik, bu iş devletimizin ve milletimizin kirmizi cizgisi bekasidir. Tehluke siz duşunduyunuzdende böyukdur. ( tarikatlari ….. anladiz yagin)

Bu yazimi okuyan tehlukenin nekeder böyuk oldugunu anlayib evindeki cocuklarina ogul ve kizlarimiza baksin ve dusunsun, her kes ve bu işi birleşib kimlerle ede bilerik ve karşisini almak üçun mili mefkuresi , milli ruhu saglm olanlarla devletdeki ve universtitetlerdeki professorlar , öyretmenler ve emekli Turk kani mefkuresi ruhu daşiyan paşalarimizla biz bu kutlu işi göre bilerik. Teki kalben bunu iste ve inan. Icimizdeki duşmenlere imkan vermemeliyik , kazanan biz olmaliyik. Başka yol , yok, yok haykiriram yok. Mekteblerde , universtitetlerde goruşler yapaliyik eger devlet etmirse, ya etmek fikri yokdursa bizler mellimler, priofessorlar ve her kes kendimiz bunu etmeliyik bu bir savaş en zor ve en kutlu savaş hettda deyerdim ki, savaşlarin en boyuk ve en acimasiz savaşdi bu.

Mekteblerde ve universtitelerde şagirdlere , telebelerle konferasnlar keçirmeliyik, bu konferanslara yazarlar, emekli herbiçi paşalarla, milli duşuncede olan şairlerle, analitik strateji yazarlar ve uzmanlarla, milli spor takimnin dunyada taninan sporculariyla, Turk tarihi kitablari yazan yazarlar ve professorlarla konferaslar goruşler teşkil etmeliyik.Inanin bunlari yaparsak biz cok böyuk iş görmus olarik, böyuk auidotoriyada telebeler karşisinda milli duşunce ve mefkure hakda proqramlar hazirlayib genclerimizin ruhuna, zihnine milli qida, mehsul vere bilerik, bu ne keder zaman teleb etsede dayanmak yok bu işi sona kimi aparmak, kendimizden sonar gelen genc lere milli şuuru olanlara öturmeliyik ve bu bir devlet , millet idyalogiyasina, proqramina kecmeli anayasada yer almali . Bu projeye karşi cikan kim olursa ister devletde, isterse halkimizin içindeki sivil insan ya memur , bilinki bu xayin ( hayin) ve duşmendir yada kani Turk kani deyil karişik xarab kandir o adam.

Saygilarimla Reis Difai Uca Tanri Turk milletinin yardimçisi olsun. Biz Turkler kendi külünden dogan efsanevi Anka kusu kimiyik min ilden sonar yeniden kendi külünden dogan bir milletik ve milletlerin en ulusu Turkun ozuyuk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.