Vali Köşger işe nereden başlamalı

Gidene “Güle güle”, gelene “Hoş geldin” demek geleneğimizdir. 13 ay gibi kısa bir süre Aydın’da görev yapan Vali Ömer Faruk Koçak’a “Güle güle” derken yeni valimiz Yavuz Selim Köşger’e de “Hoş geldin” diyoruz.

Vali Koçak’ın kızak görev olan Merkeze çekilmesinin nedenini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğu yönündeki görüşümü paylaşmıştım.

Evet, o görüşümün sonuna kadar arkasındayım. Çerçioğlu’na kim yakın durduysa başına bir haller geldi. Demem o ki Vali Koçak, Çerçioğlu’nun ne ilk kurbanı ne de son!

Biz sıradaki kurbanlarını bir başka yazıya bırakarak geçmişteki kurbanlarından örnek verelim.

Kamil Kaya, Çerçioğlu’nun yardımcısıydı 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Gümüş, Çerçioğlu’nun başkan vekiliydi 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Hatırlayalım…

Kaya ile Gümüş’ün yargılanıp ceza aldığı dava dosyasından Başkan Özlem Çerçioğlu ile ilgili bölümlerinin çıkarıldığı bilgisi ortaya atılmıştı.

O dönem Aydın Cumhuriyet Başsavcısı kimdi?

Ekrem Yiğit..

Aralarından su sızmıyordu…

Yiğit, halen FETÖ tutuklusu..

Özlem Çerçioğlu’nun belediyenin anahtarlarını teslim ettiği ‘Belediyeler imamı’ olarak anılan Erkan Karaarslan şimdi nerede?

FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle cezaevinde..

Özlem Çerçioğlu’yla samimiyetleri dillere pelesenk olan Koçak nerede?

Merkezde…

Koçak’tan boşalan makama Yavuz Selim Köşger oturdu. Mütevazı, alçak gönüllü, kararlı, kendinden emin, samimi, içten, ‘millet için devlet’ ilkesine sahip bir görünüm sergileyen Valimiz Koşger’in Aydın’da görev yapacağı süre içerisinde bu özelliklerini ne zaman, nasıl kullanacağını, özellikle yerel yönetimlerdeki ustalığını nasıl gösterecek hep birlikte göreceğiz...

Bu noktada Sayın Köşger'e naçizane bir önerim olacak. Sayın Vali, Özlem Çerçioğlu’nun ne menem bir kişi olduğunu öğrenmekle işe başlamalıdır.

Haktan ve adaletten yana olan, devletin imkânlarından herkesin eşitçe yararlanmasını isteyen biriyim. Asla ‘Vali, Çerçioğlu ile kavga etmeli’ demiyorum. Ancak yolsuzluk, ihaleye fesat, yedimin ifası, organize suç gibi konularda savcılıkta çok sayıda dosyası bulunan Başkan Çerçioğlu ile devleti temsil noktasındaki makamlarda görev alan şahsiyetlerin ‘gülüm-balım’ bir görüntü vermesinin kamuoyunu rahatsız ettiğini söylüyorum.

Konuyu biraz açalım:

“Dağlarından yağ ovalarından bal akan” şehir olarak bilinen Aydın’ın kaynakları FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’a, Aydın Büyükşehir Belediyesinin tüm üst düzey yönetimi Karaarslan’ın sevgilisine, akrabalarına ve adamlarına teslim edildi.

Mevduatını Bank Asya’ya yatırdı diye görevden el çektirilen çok sayıda memur varken, FETÖ belediyeler imamı olarak anılan Karaarlan’la birlikte yargılanan ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan Ümit Erkan’ın 100 milyon TL. sermayeli belediye şirketinde genel müdür olarak görevine devam etmesi vicdanları yaralamaya devam ediyor.

Birinci sınıf tarım arazisi üzerine inşa ettirdiği kaçak malikânede yaşam süren ve görevleri arasında kaçak yapıyla mücadele etmek olan bir başkan belediyeyi yönetiyor. Ne hüzündür ki yıkım kararı olduğu halde Çerçioğlu ailesine ait kaçak malikâneye kimse dokunamıyor. Bu da “yasalar güçlüye işlemiyor” savını güçlendiriyor.

Sayın Valim!

Anlattıklarım belediyede yaşanan yolsuzluk iddialarının, yaşanan olumsuzlukların sadece birkaçı… Belediyenin neresine dokunulsa dokunulsun tel tel dökülüyor. Belediyeden yükselen pis kokular tüm Aydın’ı sardı. Artık vatandaş ‘devlet hala neyi bekliyor’ diye soruyor.

Aydın’da güçlülerin delip geçtiği güçsüzlerin takılıp kaldığı bir örümcek ağına dönüşen adalet, “Çerçioğlu korunuyor. Bu kadına bir şey olmaz” algısının yerleşmesine neden oldu.

Şimdi bu iddialar ortadayken devlet erklerinin, makamları ne olursa olsun böyle kişilerle sıkı fıkı ilişki kurması devleti, aciz duruma düşürüyor.

Sayın Valim!

Amacımız kimseye zarar vermek, yara açmak değil. Ama bazı iddiaların da kamusal yarar açısından araştırılması, günyüzüne çıkarılması gerekir…

2014 yılından bu yana savcılığa intikal ettirilen dosyaların sonuçlandırılması hem devleti hem de kamuoyunu rahatlatacaktır. Görev yapacağınız süre zarfında kanayan yaraya neşter vuracağınızı ve şehrimize kalıcı hizmetler kazandıracağınızı düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hoşgeldiniz diyor, görevinizde sağlıklı, hayırlı, uzun soluklu hizmetler yapmanızı Allah’tan dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.