Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Vurgunun Ucu Çerçioğlu’na Dokunuyor!

“Aydın'da Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerinden ziyade yolsuzluk ve usulsüzlük haberleriyle gündeme geliyor. Zincirin son halkası olarak otopark vurgunu, medyanın gündemine düştü.”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in bu sözlerinin altına imzamı koyuyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet yerine, yolsuzluk ve usulsüzlük işleriyle anılıyor. Türkiye gündemine düşen otopark vurgunu konusuyla alakalı belediyeden yapılan imzasız açıklamalar inandırıcı bulunmadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek'in koordinasyonunu sağlayan CHP Nazilli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Uysal'ın, zimmetine 240 bin lira geçirdiğini tespit edilmesi üzerine CHP'deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Uysal hakkında, Aydın Büyükşehir Belediyesi savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “O paralarda tüyü yetmemiş yetimin hakkı vardır. Yanlış yapanın cezası kesilir'” sözleriyle tepki göstermişti.

Şimdi Özlem Çerçioğlu'na sormak lazım:

Otopark paralarında tüyü yetmemiş yetimin hakkı yok mu?

Otopark vurgununda yanlış yapanların cezası kesilmeyecek mi?

***

Halk Ekmek skandalında zimmete geçirilen "parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" diyen Özlem Çerçioğlu otopark vurgununa sessiz kalıyor?

Peki neden?

Çünkü Özlem Çerçioğlu cezanın kesilmesini istemiyor.

İstemiyor çünkü iki arada bir derede kalıyor.

İstemiyor çünkü ucu kendisine dokunuyor.

***

Bokla yapılan sidikle yıkılır.” Çürük işlerin kötü sonuçlar doğurduğunu anlatan bu atasözü sanki bu iş için söylenmiş. CHP'de İl eski Başkanı Hikmet Saatçi döneminde başkan yardımcılığı görevi yapan ve resmi kuruma sahte diploma sunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada geçen ay 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Serhan Seyhan, AYBEL şirketini 2013'te 10 bin lira sermayeyle kurarak Aydın Belediyesi’ne hibe etti. Özlem Çerçioğlu da, sahte diplomalı bir kişinin kurarak belediyeye hibe ettiği şirketin tek sorumlusu oldu.

Bu sorumluluk limitet olarak kurulan şirketin anonim olduğu, 22 Temmuz 2015 tarihine kadar devam etti. Bu tarihten sonra Muharrem Şanlı genel müdür, Erdoğan Öztürk yönetim kurulu başkanı, Bülent Bozbaş, Hakan Olgaç, Ümit Erkan ve Hüsamettin Başoğlu ise yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluk aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde bulunan otoparklardan Mart 2015 ile Şubat 2016 tarihleri arasında elde edilen gelirin belediye şirketi olan AYBEL A.Ş.'nin hesabı yerine belediyede asgari ücretli çalışan Ahmet Murat Gök'ün hesabına yattı.

Bu durumda Mart 2015 ile Temmuz 2015 tarihleri arasında AYBEL’in tek sorumlusu kim?

Özlem Çerçioğlu…

Dolayısıyla yolsuzluğun sorumlusu kim?

Özlem Çerçioğlu.

İşte bu yüzden sesiz kalıyor.

İşte bu yüzden “yetim hakkı”, “yanlış yapanın cezası kesilir” edebiyatı yapmıyor.

Çünkü vurgunun ucu Özlem Çerçioğlu’na dokunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum