Yazmayalım istiyorum

2023’ün son gününde, koca bir yılın ne kadar hızlı geçtiğini düşünüp, şaşırıyorum. Günler, haftalar, aylar derken, şöyle geçen zamana bakıveriyor insan.

2023 yılı, felaket ve hüzün yılı olarak anılacak! Bu millet, 2023 yılında, büyük acıları, yıkımları yaşadı! 2023 Yılı, Türkiye’nin gündeminde öne çıkan olaylar 6 Şubat depremleri ve seçimler oldu.

6 Şubat depremleri Türkiye'yi ve Suriye'yi derinden etkiledi. Resmi verilere göre Türkiye'de 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Suriye'de de 8 binden fazla kişinin öldüğü düşünülüyor.

Dünyada ise İsrail’in Filistin topraklarına saldırısı 2023'e damga vurdu. İsrail'in Gazze'ye başlattığı şiddetli hava ve kara operasyonu ise sürüyor. Gazze'de şimdiye kadar öldürülenlerin sayısının 20 bini aştığı düşünülüyor.

Gelelim Aydın’a…

Aydın'da 5 ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 17 kişi hakkında açılan davada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu için 6 yıldan 14 yıla, Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan için ise 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aydın'ın önemli siyasi isimlerinden olan ve dönemin Anavatan Partisi Aydın İl Başkanı olarak uzun süre görev yapan Avukat Mehmet Pala vefat etti.

Aydın'ın Efeler ilçesinde kendisi gibi polis memuru olan Büşra Çetinkaya'yı silahla vurarak öldürdü ve annesi Güngör Çetinkaya'yı yaralayan sanık Suat Teke yakalandı.

İYİ Parti’den istifa eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya AK Parti'ye katıldı.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, CHP’nin Özlem Çerçioğlu partisi haline geldiğini söyleyerek partisinden istifa etti.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer yaşamını yitirdi.

Aydın’da su kuyularında yapılan inceleme tüyler ürpertici sonucu ortaya çıkardı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı içme suyu analiz raporuna göre arsenik değeri, normalden çok yüksek çıktı. Aydın halkı yıllardır arsenikli suya mahkum eden Büyükşehir Belediyesi, arsenik değerinin normalden çok yüksek çıktığını bile bile halka su diye zehir içirdiği belirlendi.

Tüm bu olumsuzlukların yanına yeni yıla dair planlar, hayaller, umutlar ekleniyor. Hepsi birlikte harmanlanıp, içimizde bir yer edene kadar, Ocak’ın ilk günlerini arkamızda bırakmış olacağız. O yüzden “2024 nasıl bir yıl olacak?” sorusunun cevabını aramamız gerekiyor. “Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.” Çünkü 2023 ve önceki yıllardan gelen süreç var, kısa sürede değiştiremeyeceklerimiz, yaşamak ve mücadele etmek zorunda olduklarımız var.

Her arkada bıraktığımız yılın muhasebesini yaparken yeni yıla umutlarla, beklentilerimizle giriyoruz. İşte benim 2024 ve sonrası için dileğim bu acıları yeniden yaşamamamızdır. Salgın, deprem, kayıp, çevre kirliliği ve kuraklık, trafik kazaları, uçak kazaları olmasın isterim.

Terör olayı, din sömürüsü, Atatürk istismarı, ekonomik sıkıntı ve kriz, kapkaç, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, kara para ve dolandırıcılık haberleri yazmayalım istiyorum.

Okurlarıma da sağlık, huzur, mutluluk, başarı, dostluklar, ülke, millet sevgi ve saygısı ile dolu günler dilerim. 2024 gönlünüzce olsun. Nice yıllara diyorum.

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum