Yerel seçimler ve Aydın

Aktif siyasete 2002’te ilk adaylığı sürecinde adım atsa da 21 yıl milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunan Özlem Çerçioğlu, şanslı siyasetçilerimizden biridir.

2002 seçimleri öncesi Ankaralı bir diş hekiminin önerisiyle, üyesi bile olmadığı CHP’den milletvekili adayı olan Çerçioğlu DSP, MHP ve Anavatan Partisi’nin seçim barajını aşamaması üzerine de 4’üncü sıradan şans eseri milletvekili seçilir.

2009 yerel seçimlerinde şansı devam eder ve 3 partinin sağ oyları bölmesi ve yanlış seçim kampanyası yürütmeleri sonucu Aydın Belediye Başkanı olur. 2014 seçimlerine gelindiğinde şans yine Çerçioğlu’ndan yanadır, sağ oylar AK Parti ve MHP arasında bölüşülünce aradan sıyrılarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur.

Özlem Çerçioğlu’nun yakaladığı şans ve fırsatlar 2019 yerel seçimlerinde de devam etti ve bu defa imdadına Millet İttifakı yetişti. 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti 107 bin, HDP 67 bin oy almıştı. Bu oylar 2019’da CHP’de toplanınca Çerçioğlu’na gün doğdu ve 69 bin farkla seçim kazandı.

2024 yerel seçimlerine 4 ay kala rüzgâr bu dönem Çerçioğlu’ndan yana esmiyor. AK Parti, Aydın’da kazanmaya en yakın parti. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını Aydın’ın benimseyeceği isimlerle seçimlere katılırsa Aydın’da seçim kazanabilir.

Çünkü…

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, yaklaşan 2024 yerel seçimlerinde partisinin 81 ilde aday çıkartacağını duyurdu.

Ayrıca…

Belediyelerin ekonomiyi düzeltme imkanı olmayabilir ama imardan kültüre, temizlikten şehir huzuruna kadar hayata dair hemen her şeye etki eden kurumlar olduğu bir gerçek.

Yerel seçimler aslında bir partiye veya adaya oy verirken nasıl bir gelecek istiyoruz, nasıl bir şehirde yaşamak istiyoruz diye düşünülmesi gereken demokratik bir katılım imkanı sağlıyor. Ekonomi ne kadar iyi olursa olsun perişan bir yörede yaşıyorsanız açıkçası çok bir anlamı olmuyor.

Şehrin hemen hemen her yerinde görülen trafik sıkışıklığı, başarısız kentleşme, düzensizlik, vurdumduymaz bir yönetim anlayışı geleceğimizi çalıyor. 50 bin öğrencisi, 5 bin personeli bulunan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve her gün binlerce vatandaşın sağlık hizmeti almak için kullandığı yolun köstebek yuvasına döndüğünü kimse görmüyor.

Yeni yapılmakta olan Aydın Şehir Hastanesi yolunu yapmamak için bahaneler üreten, mevcut yola asfalt kaplama yapmayı ‘yol yapmak’ sanan, üzerinde “Bu yol Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır” yazılı ve Özlem Çerçioğlu imzalı tabela asan zavallı anlayış, kentin sağlıklı büyüme ve gelişme imkânını yerle bir ediyor.

Aydın 10 yıldan beri büyükşehir olmasına rağmen hala alt yapı sorunlarını çözememiş bir yer. Sağanak yağışlarda, bırakın kırsal mahalleleri şehir merkezleri bile göle dönüyor.

Aydın sosyal ve kültürel yönden gelişimini tamamlayamamış bir kent. Şehrin kültürünü yansıtan bir eser yok.

Bu noktada sorup öğrenmek isterim.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı elle tutulur, gözle görünür kaliteli bir hizmet gören var mı? Reklama, algıya yönelik çalışmalar ile kendine çalışan bir belediye başkanı sizce vatandaşa değer veriyor mudur?

Emin olun bundan 30 yıl evvelki Aydın çok güzel bir şehirdi. Denizli’den Muğla’dan alışverişe gelenler olurdu. Bu nedenle Denizlili siyasetçiler seçmenlerine, “Denizli’yi Aydın gibi yapacağız” derlerdi.

Bugün gelinen nokta Aydın için ne kadar üzücü değil mi? Aydın, kendi reklamı için harcanan milyon liraların, rüşvet ve yolsuzlukların hesabının sorulmadığı bir şehir. İş o noktaya geldi ki artık bu hizmetsizlik ve perişanlık seçmene hakaret noktasına geldi.

Seçim aynı zamanda hesap sormaktır. Kimse şehrin sakinlerinden, şehrin geleceğinden büyük değildir.

Sonuç olarak…

“Ben her halükarda seçilirim” anlayışına karşılık, Aydın seçmeni hizmet istiyor

Kimse unutmasın…

Aydın hiçbir partinin çiftliği değil.

Belediyenin A’dan Z’ye değişmesi zaruret haline gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum