Yüz karası

Vermenin de bir adabı var.

Değerli okurlar gerçekten yardım etmeninde almanın da çok önemli bir anlamı var.

Hanı atalarımız der ya: “Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak” diye. Ancak sözün bu günlerde hiç önemi kalmadı. Hayır yapanlar neredeyse herkesin duymasını görmesini isterler. Bu da yardım değil reklam kampanyası oluyor.

Okuyucularıma Neyzen Tevfik’ten bir alıntı ile merhaba demek istiyorum.

Neyzen Tevfik soğuk bir kış günü aç sefil ortada kalır. Sığınır bir caminin şadırvanına ve bekler ki birisi onu görsün ve yardım etsin. Fakat hava soğuk gelen giden yok. Çaresiz kalkar yerinden ve per perişan, kalacağı yere doğru yürümeye başlar. O dönemin en varlıklı ailelerinden birinin gencecik oğlu askerden yeni gelmiştir ve o'nu görür ve halini anlar.

Genç adam o günün en büyük parasını cebinden çıkartır, takdim edecektir ama bir sorun vardır. Karşısındaki koskoca Neyzen Tevfik’tir.

Allah'ın deli ve veli bir kulu..!

Koca Neyzen'in sağı solu belli olmaz ki, bir bakarsın devlet başkanlarına kafa tutar bir bakarsın zamanın en zengin adamlarını yerin dibine sokar.

Delikanlı parayı buruşturup Neyzen'in ayaklarının dibine doğru hafifçe atar..

Sonra omzuna dokunup;

- “Efendim paranızı düşürmüşsünüz." der.

Neyzen gözleri zaten hasta, zar zor açıyor göz kapaklarını ve çocuğa bakıyor. Anlıyor

tabii ki inceliği, zarafeti.;

-Ah be çocuk, ah be evladım...

O düşen sizin pırlanta kalbinizdir..

Nezaket, insanlık ne güzel şey...

Demek ki almanın da, vermenin de bir adabı varmış. Almanın değil vermenin zenginlik olduğunu bilenlere ve karşılıksız sevenlere selam olsun.

***

Değerli okurlar izinizle bence çok önemli bulduğum bir konuyu okumanız için buraya taşımak istiyorum . Önceki haftalarda “TEMA GÖNÜLLÜSÜ BİR AİLE “diye Aydın Tema başkanı Sayın Mehmet Özdemir’den uzunca bahsetmiştim..

Özdemir’in Kuşadası’ndan Karacasu’ya kadar gezmediği ve ayak basmadığı yer kalmamış. Ayrıca bu hususta okullarda konferanslar vererek öğretmen ve öğrencilerin derin sevgilerini kazanmış. Ortaokuldan üniversiteye kadar pek çok öğrenci tema gönüllüsü olarak aktif bir şekilde hocamızın yanında çalışıyorlar.

Bu doğa seven öğrenci ve öğretmenler Sayın Özdemir’in etrafında toplanarak bu hafta nere ağaçsız kaldı hangi ağacı veya çubuğu nereye diksek faydalı olur diye planlar yaparlar.

Sayın Özdemir’in temsilciliğini yaptığı TEMA Aydın genelinde en çok üyeye sahip, Aydınımız için bu kadar can siparene çalışan bir kuruluş olmasına rağmen çalışmalarını yürütebileceği bir binası yok. Toplantılarını bile sığıntı gibi sağda solda yapıyorlar.

Aydınımız için bu kadar yararlı olan bu derneğimize kalıcı bir yer bulmak, belediye başkanlarının boynunun borcu olmalıdır.

whatsapp-gorsel-2024-01-28-saat-15-26-59-e0456a2b.jpg

whatsapp-gorsel-2024-01-27-saat-14-53-32-4f35d756.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum