1 Kasım’da Aydın’da Ne Olur ?

Seçime sadece 34 gün kaldı..

Aslında zorlama bir seçim..

Seçim yorgunuyuz ama 4 parti koalisyon hükümeti kurmayı beceremeyince 1 Kasım’da yeniden sandık başına gidiyoruz.

Siyasi partilerin milletvekili listeleri belli oldu.

En göze çarpan değişiklik AK Parti ve MHP’de oldu..

AK Parti MKY Üyesi Mehmet Erdem, Mehmet Sadık Atay’ın yerine AK Parti Aydın listesinin birinci sırasına, ikinci sırada Abdurrahman Öz yerini korurken, üçüncü sıradaki Zeynep Karahan Uslu’nun yerine de Mustafa Savaş yerleşti.

MHP sürpriz yaparak Ali Uzunırmak’ı liste dışı bıraktı yerine Nazilli’den Deniz Depboylu’yu listenin birinci sırasına, Söke’den Mehmet Beliğ Azbazdar’ı ikinci sıraya, Aydın siyasetinin gelecek vadeden yeni yüzü Hilmi Bolatoğlu ise üçüncü sıraya yerleşti.

CHP listelerinde ise değişim gözlenmedi.

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) kesin aday listelerini 28 Eylül’de açıklayacak..

Pekala 1 Kasım’da ne olur ?

Aydın’da siyasi partiler ne kadar oy alır ve kaç milletvekili çıkarır ?

Bunun için de öncelikle 7 Haziran seçiminin sonuçlarına göz atmak gerekli..

7 Haziran seçimlerinde CHP Aydın’da 270 bin 12 oyla 4 milletvekili çıkarmıştı. AK Parti 200 bin 272 oyla 2, MHP ise 120 bin 946 oyla alarak Meclis’e 1 vekilini göndermişti.

CHP adaylarını ön seçimle belirlediği için rahat girmiş, AK Parti ve MHP’de önceki seçimlerin tersine itirazlar olmuş her iki partinin genel merkezleri itirazlara kulak asmamıştı.

AK Parti ve MHP listesindeki ilk 3 isme sıcak bakmayanların sayısı bir hayli fazlaydı. Şimdi her iki partinin listelerinde önemli değişiklik oldu. Genel merkezlerin yeni liste ile devam etme kararı sandığa nasıl yansır bunu 34 gün sona hep birlikte göreceğiz.

Bu değişim AK Parti ve MHP’nin oyunu ve vekil sayısını nasıl etkileyecek şimdiden kestirmek güç.. Seçim günü yaklaştıkça siyasi partilerin, liderlerin ve adayların performansı önem taşıyacak ama 34 gün daha bugünkü şartlar devam etmesi halinde CHP’nin 3, AK Parti’nin 3 ve MHP’nin ise 1 vekilini Meclis’e göndermesi sürpriz olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum