2 Milyon 350 Bin Lira Nerenize Battı?

Yerel yönetimler, dönem dönem rant iddialarıyla anılır. Siyasilerden ya da kent dinamiklerinden gelen bu iddialar her zaman önemsenir ve araştırılır. Muhataplarınca iddiaların mutlaka yanıtlanması, adli mercilerce de varsa gerekli takibin yürütülmesi beklenir…

İşte geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin çok ciddi bir rant iddiası ortaya atıldı. ABD Başkanı Obama’nın maaşından fazla parayı Aydın BŞB’den almasıyla gündeme gelen Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan’a ait yada çözüm ortaklığını yaptığı firmaları kolladığını, onlara büyük işleri paslandığı iddia edildi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün ‘Yazılım ve Donanım’ ihalelerinde ihaleye fesat karıştırmak ve kamu zararına sebep olmak” suçlamasıyla ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere sorumlular hakim karşısına çıkacak.

Yargının kararı ne olur bilemeyiz fakat belediyenin tercih ettiği ihale usulü, işi istediğine istediği fiyata verme kolaylığını sağladığı için “makyajlama uzmanı” Erkan Karaarslan, “Yaptığımız ihaleler hukuka uygun” dese, ihalelere “kılıf” hazırlasa da yapılan işler ahlaki değil. Aydın halkı belediyenin kendi güçlerini kullanarak işi belirli firmalara yönlendirmesinden dolayı çok rahatsız. Halk belediyede kaynakların hoyratça kullanıldığını, paraların har vurup harman savrulduğunu düşünüyor.

Savcılık bu işle ilgili soruşturma başlattı ancak ASKİ’de işçi olarak çalışan ve sahte diplomasıyla gündeme gelen ve yazılım konusunda bilgisi, becerisi, tecrübesi ve eğitimi olmayan Ozan Çavuşolu’nun hazırladığı “Gerekçe Raporu” ile 2 milyon 350 bin lira ödenerek edinilen ‘Yazılım ve Donanım’ işi hayal oldu. ASKİ, LİTERA firması ile yollarını ayırdı. Tabii olan halkın parasına oldu. Belediyenin milyonları çarçur edildi.

Şimdi “Büyüşehrin yazılımı kullanılacak” denilerek, personele yeni yazılımın eğitimi veriliyor. Eğitimi verenler, firmalarının ismini sır gibi saklıyor. Söylenene göre program Erkan Karaarslan’ın çözüm ortağı olduğu SAMPAŞ’a ait. Ancak EKAP’ta yeni ‘Yazılım ve Donanım’ ihalesi görünmüyor. Erkan Karaarslan ne güne duruyor, bu işe de bir kılıf bulmuş olabilir.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Uluslararası Bilişim Şirketi SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın Aydın BŞB’den aldığı ilk iş değil. Büyükşehir’de yazılım işini yürüten firmadan yaklaşık iki ay önce 21-F ve 22-C ihale yöntemiyle KDV hariç olmak üzere 2 milyon 600 bin liralık yazılım işi satın alındı.

SAMPAŞ’tan alınan yazılım işine itirazımız yok! Zira firma ASKİ’ye kuruluşunun ilk altı ayında hizmet verdi. Sonra ne olduysa oldu, SAMPAŞ olaylı bir şekilde gönderildi. İş LİTERA’ya verildi ve 15 ayda 2 milyon 350 bin lira ödendi…

Sonra ne oldu?

LİTERA’nın işine son verildi.

Olan halkın parasına oldu.

O halde soru şu:

2 milyon 350 bin lira nerenize battı?

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan söyleyenler,
Doğru söyleyenlere inanmazlar.
(Konficyus)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum