Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

İTO Başkanı Peşin Vergi Kaldırılsın Demiş

Biz, belki taşrada bir gazeteci olduğumuzdan, belki de sakalımız olmadığından, sesimizi duyuramıyoruz. Düşünce ve fikirlerimizi anlatamıyoruz.

1999 depreminde, bir yıllığına, deprem sıkıntılarını aşmak için çıkarılan peşin vergi. Sermayeli çalışan, esnafın, sanayicinin ve tüccarın her gün yavaş, yavaş erimesine sebep olmaktadır.

Bu doğru bir tespit olmakla birlikte sorunları kökünden çözecek bir sistem değildir. Diğer yandan maaşlarından peşinen her ay vergileri kesilen ücretli kesim, belki bu yazımı yanlış ta anlayacaktır. Ama onların maaşları da, yüzde yüz artacaktır.

1999 yılından beri uygulana geldiği halde, bu güne kadar seslerini çıkmayan, Türkiye’nin zenginler kulübü, İstanbul Ticaret Odasının, başkanı, İbrahim Çağlar, “Kayıt dışılığın artmaması, İstihdamın azalmaması, rekabet gücümüzün korunması, ve reel sektörün farklı kanallarla desteklenmemesi için peşin verginin kaldırılmasını istiyoruz” demişler. Çok doğru bu vergi kaldırılmalı. Ama sormazlar mı sizlere.

Bu güne kadar neredeydiniz?

Efendiler sıranın size gelmeyeceği nimi sanıyordunuz?

Su değirmenlerini su döndürür.

Yel değirmenlerini rüzgar.

Piyasaların suyu da, Paradır efendiler.

Ne kadar çok para piyasalarda dönerse, o kadar çok para kazanılır. Ona orantılı da vergi toplanılır.

Kazanılmamış paranın vergisi, eğer bir önceki yılda tahsil edilirse, o oranda para piyasalardan çekilir. Ve o kadar piyasalar küçülür.

Piyasalar zorlanmakta. İnsanımız çok sıkıntı çekmektedir. İşsizlik önlenemez artışlar göstermekte, sıkıntılı durumu, Hükümetler desteklemelerle, teşviklerle ve hibelerle çözebileceklerini zannetmektedir.

Sorunu temelden çözecek bir sistem öneriyorum efendiler.

Hem devletin vergi kazancını ikiye katlayacak.

Vergi mükellefi sayısını, 11 kat artıracak.

Hem çalışanın, emeklinin maaşlarını iki katına çıkaracak, maaşlarına yüzde yüz zam yapmış hale getirecek.

Piyasaları coşturacak. Ülkeye yeni bir heyecan getirecek.

Umutsuzlukları ortadan kaldıracak.

Yeni bir sistem öneriyorum.

SATIN ALAN % 10 VERGİ ÖDER sistemini öneriyorum.

KDV nin, ÖTV nin, Peşin verginin, her tür verginin ortadan kaldırıldığı bir yeni sistem. Paranın piyasalardan dolaşmadığı. Herkesin cebinde ki kartlarla harcama yaptığı.

Rüşvetin yolsuzluğun ortadan kalktığı. Bakkaldan sakız alan çocuğumuzun bir lirasının da, Milyar dolarlık ev alan, vatandaşımızın da para aktarırken kartından % 10 devletin kasasına paranın otomatik aktığı, % 90 ın da malı satanın hesabına geçtiği bir sistem öneriyorum.

Bir sorun var der gibisiniz. Rüşvet nasıl aktarılacak? Rüşvetinde % 10 u devletin kasasına akacak kardeşim başka yolu yok.

Kara para ne olacak? Yatır bankaya aklansın kardeşim. Onunda % 10 devletin kasasına akacak. Bu ülke ekonomisinin tam şu anda, buna ihtiyacı var kardeşim.

Ey hükümet yetkilileri bu ülkeyi ekonomik olarak kurtarmak, çalışanın ve emeklinin maaşının iki kat alım gücüne eriştirmek istiyorsan. Gönüllerde taht kurmak istiyorsan. Alın size bir yöntem. Tarihe de geçeceksiniz. Umutsuzlukları da ortadan kaldıracaksınız.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.