AK Parti Aydın İl Kongresi İzlenimleri

Bu delege sisteminde kimi aday ederseniz edin delegeye hakim olan il -ilçe seçimlerini alır. Bu yüzden delege sistemine hep karşı çıktım. 

Partilerimizin sıçrama zamanlarında köşe başlarını tutmuş insanlar delegeye hakimdirler. Parti içi oyu da delege veriyor o zaman seçimini niye yapıyorlar merak ediyorum. İl ve ilçe başkanları oturur kendi ekibiyle bizim kim asker delegemiz olur şeklinde düşünür, içerisine de bi kaç muhalif serpiştirilir böylece delege seçimi yapılmış olur. Bu delegeyle kim aday olursa olsun seçim garantidir. Sonuçta senin seçtiklerin, seni seçmiş olur. Bunun adına da “parti içi demokrasi” derler.

3 BAŞBAKAN, 2 CUMHURBAŞKANI

CHP ve MHP il-ilçe başkanlarını bu yöntemle belirlerken, AK Parti kuruluşundan beri hiç bu yöntemi benimsemedi. Hep il-ilçe başkanlarını “istişare” ile genel merkezde belirledi, kongrede onaylattı. AK Parti temayüllerine aykırı hareket edenler, bünyede barınamıyorlar. Bir müddet sonra dışarıda kalıyorlar. Hedefler, gelecek beklentileri bir anda elden uçup gidiyor. Siz, “Bu nasıl demokrasi” diyebilirsiniz.. ancak “Ben seni seçtim, sen de beni seç” yönteminden daha doğru olmalı ki AK Parti bu yöntemle 2002 yılından beri her seçimde oylarını yükseltip 3 başbakan, 2 cumhurbaşkanı seçtirmeyi başardı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı kongrede Ömer Özmen AK Parti Aydın il başkanı oldu. Özmen siyasete yabancı bir isim değil. Uzun yıllar Saadet ve Has Parti’de İl Başkanlığı yapmıştı. Ancak iktidar partisinin il başkanlığı gibi bir koltuğa oturunca siyasetin gerçek yüzüyle tanışma imkanını daha iyi yakalamış olacak diyebiliriz.

Biraz kongreden notlar verecek olursak;

Salon ve salon dışında polisin kaynadığı, yoğun güvenlikli kongrede, Başbakan yeni yönetime “Türkiye ortalamasının üzerinde oy” hedefi verdi. Bakan Nihat Zeybekçi, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, önceki il başkanı Mehmet Sadık Atay ve 2014 yerel seçimlerinde Özlem Çerçioğlu karşısında seçim kaybeden Mustafa Savaş en çok alkış alan isimler oldu.

İl yönetimi listesinin içeriğinden de söz edecek olursak;

Eski il başkanı M.Sadık Atay’ın ağırlığı hissediliyor.. 50 kişilik listede 24 eski, 21 yeni, 5 tane de HAS Parti’den gelen isimlere yer verildiği görülüyor. İl başkan adayını belirlemek için Ankara’ya davet edilen isimlerden Niyazi Aykut ve Cengiz Altıntaş listede yer bulamazken, Aydın Yılmaz, Mehmet Aydemir, Murat Kemal Yüce ve Nuri Gözmen yönetimde yer aldı. Yönetime yeni giren isimler arasında Mahmut Çağlayan, Nihat Aktakka, Aydın Akyüzlü, Nilgün Böcekli gibi isimler ile Mehmet Erdem’in il başkanlığı döneminde yürütme kurulunda görev yapan Murat Akboğa’nın 6,5 yıl aradan sonra yeniden yönetimde yer alması dikkat çekti.

Formalite de olsa yapılan seçimde AK Parti Aydın İl Başkanı olan Ömer Özmen ve yönetimini kutluyorum. Yaklaşan genel seçimler öncesi teşkilatlarını gözden geçirip yenileyen AK Parti, seçim startını ise mazbata alımından hemen sonra resmen başlatmış olacak..

İl Başkanı Özmen ilk sınavını yürütme kurulunda verecek. Sağlam bir ekibe ihtiyacı olan Özmen 12 kişilik yürütmeyi iyi şekillendirebilirse, partide var olan gerilim düşer. Bir de enerji yüklemesini gerçekleştirebilirse başarı kendiliğinden gelir.

2’nci sınav Haziran 2015 seçimlerinde.. Siyasette bazı sözler temenni niyetinde söylenir ama yeni yönetim Başbakan’ın yüzde 50 hedefini tutturacak mı?

Bekleyip göreceğiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum