Perihan Öztürk

Perihan Öztürk

AK Parti, CHP ve MHP’yi Birlikte Görmek İsterdim

19 Mayıs güven sevinç hareket günüdür.

19 Mayıs Türkiye’nin ve Atatürk’ün doğum günüdür

19 Mayıs gençliğimizin geleceğe umutla yürüyüşünün günüdür.

19 Mayıs gençlerin emanetini teslim aldığı gündür.

19 Mayıs Türkiye’nin şahdamarının attığı gündür…

19 Mayıs coşkuyla kutlanmalı ve atalarımız böyle bir günde minnetle anılmalıdır.

Dünde öyle olmasını umut ettiğim günlerden biriydi. Ama çok ciddi hayal kırıklığına uğradım ve bu konuda yalnız olmadığıma da eminim.

Aydın valisi Kerem Al’ın destekleriyle; Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü çok güzel bir organizasyon ve anma töreni programı hazırlamışlar. Atatürk Kapalı Spor Salonunun önünden saat 18.00 da hareket edilecek ve “Gençlik Yürüyüşü” yapılacak diye günler öncesinden duyuruldu ve sosyal medyada da buna ciddi yer verildi.

Elime bayrağımı alıp büyük heyecanla bende  o gün o saat de orada yer aldım. Aralarında öğrencilerimin de olduğu gençleri coşku ve heyecanla görünce içimi büyük bir sevinç kapladı. Organizasyon planlı yapılmış gibi duruyordu karanfiller ve bayraklar dağıtıldı. Sayın Valim ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Pervin Töre gençlerimizin yanındaydı. Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi öğrencileri davul zurna ekibi ile gelmiş coşkuya destek veriyordu.

Derken hareket ettik… Ben Adnan Menderes Bulvarında görüntü almak için kenara çekildim ve işte o zaman dışarıdan görülen resmin bambaşka olduğunu fark ettim. Güzel bir kalabalık vardı, gençlerimize helal olsun, fakat onları heyecan içerisinde slogan attıracak grup liderleri yoktu. Birlik ve beraberlikten uzak sadece yürüyüş yapıyorlardı. Ben “ Yaşa Mustafa Kemal yaşa”, “ Ne mutlu Türk’üm diyene” gibi sloganlar eşliğinde ya da 10. yıl marşını söyleyerek gençlerin bayraklarını sallamasını tercih ederdim. Bu olmadığı gibi gençleri takdir edecek bir izleyici kitlesi de yoktu. Yol kenarında durup sadece izleyen vatandaşlar vardı, alkışlarıyla gençlerimizi yüreklendiren değil. Ve işin en can alıcı noktası ise böyle bir yürüyüşte hiçbir siyasi parti il başkanı yada kadın kolları başkanı yoktu. Ben hepsini de bu yürüyüşe destek vermesini beklerdim.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Muhalefet her fırsatta iktidarın milli değerleri yok etmek istediğini söylüyor. Ki iktidar da bariz hatalara da düşebiliyor fakat milli değerlere sözde sahip çıkan muhalefette sahaya halkın arasına inmiyor. Ben bu yürüyüşte AK Parti İl Başkanı Sadık Atay’ı, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz’u, MHP İl Başkanı Fevzi Köse’yi, Merkez ilçe başkanları ve Kadın kolları başkanlarıyla birlikte görmek isterdim; partilileri ile birlikte yolları doldursunlar böyle bir günde gençlerimizle heyecanı birlikte yaşasınlar isterdim. Ama ancak anlaşıldı ki milli değerlerimize yerel medyada verdikleri demeçlerle sahip çıkmaya devam edecekler. Pardon sosyal medyayı unutmuşum, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden yürüttükleri sloganlar ile milli değerlerimizi tabii ki yaşatacaklardır.  Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramıydı. Ama ben Atamıza layık anma törenlerinin yapıldığını düşünmüyorum. Bu heyecanı liderler yaşatamazsa halk birlik ve beraberlik içerisinde hareket edemez. Umarım savunduğunuz değerlere bir gün gerçekten sahip çıkarsınız.

Yazımı sonlandırırken Atamızın gençlerimize söylediği önemli bir sözle bitirmek istiyorum ve inanıyorum ki bugünkü Gençlikte ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları karanlıkları fark edecek vatan aşkıyla hareket edecektir.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!!!

"Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz  Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir "
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum