AK Parti ve MHP Havanda Su Dövüyor!

Kuşku yok ki 30 Mart yerel seçimleri ülke için de Aydın için de hayati önem taşıyor. Bir anlamda sandıktan çıkacak sonuç kentin ve ülkenin geleceğini tayin edecek.

AK Parti iktidarı sandığa ‘güvenoyu’ gözüyle bakıyor. Her seçim öncesinde olduğu gibi ‘istikrar’ diyerek seçmeni ikna etmeye çalışacak siyasi iktidar.

Siyasetçiler hep der ‘’Halka hizmet için buradayız’’ diye. Ama halka hizmet için oldukları makamları her zaman halkın yararına kullanabildiklerini söylemek mümkün olamayabiliyor…

Aydın’da da durum böyle…

Kimi zaman siyasiler ‘siyasi’ kararlarla halkı mağdur ediyor…

Yerel yönetimlerde yapılan düzenlemelerle birlikte Aydın büyükşehir oluyor. 30 Mart 2014’te gerçekleşecek yerel seçimler sonrasında İl özel idaresi, belde belediye, köyler kapatılacak. Aydın İl Özel İdaresi, görev ve sorumluluklarını, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek. Yasa gereği kent adı ile anılan il belediyeleri büyükşehir statüsüne kavuşacak. Bu Aydın Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşüyor anlamına geliyor. Aydın Belediyesi 6360 sayılı kanunla sorumluluk alanlarına dahil edilen yerleşim yerlerine yetkisi dahilindeki her türlü yatırım ve hizmeti götürüyor. Kapatılacak olan 36 belde belediye ve 490 köye Büyükşehir Yasası ve Belediye Meclisi kararları ile Aydın Belediyesi’nin gerçekleştirdiği köylere yatırım ve hizmetlerin akışını AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri engellemeye özel gayret gösteriyor…

'ÇERÇİOĞLU’NA ARTI YAZIYOR’

İstenmedik olayların yaşandığı Aydın Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda hizmetin engellenmesi çabalarına tepki gösteren oturumu izleyen bir vatandaşın Meclis üyelerine sözlü sataşması sonucu çıkan kavgada küfür ve hakaretler havada uçuştu. Her ne sebeple olursa olsun, vatandaşa “o...pu çocuğu” diyerek ağır hakarette bulunmak, MHP’li Murat Saltık’a hiç yakışmadı.

Ağza alınmayacak küfürlerin edildiği oturumda yaşanan arbedenin ardından oturuma kapalı olarak devam edildi. Kapalı oturumdan sızan bilgilere göre, yeniden görüşülen Aydın Belediyesi'nin 6360 sayılı kanunla sorumluluk alanlarına dahil edilen yerleşim yerlerine yetkisi dahilindeki her türlü yatırım ve hizmetin götürülmesi “Başkan Özlem Çerçioğlu’na artı yazıyor” gerekçesiyle AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla iptal edildi.

Tabii seçim atmosferi… Yeniden aday gösterilmek için tribüne oynayan meclis üyeleri var. Bu anlamda “yaşananlar normal” diyebilirsiniz…Ancak her ne nedenle olursa olsun hizmetin aksamaması için gayret göstermek ve tüm enerjiyi hizmete yansıtmak gerekirken, köylere hizmet akışının engellenmeye çalışılması “Çerçioğlu’na artı yazıyor” diyerek izah edilemez.

Başkan Çerçioğlu köy köy dolaşıp, “hizmeti AK Parti ve MHP engellemek istedi” diye sizi vatandaşa şikayet ederse ne yapacaksınız? Bu kararları verenler, kararlarındaki halka hizmet unsurunu açıklayabilirler mi?

Açıklayamazlar. İşte o zaman halk 30 Mart’ta bunun hesabını sorar. Çünkü hizmeti engellemeye çalışıyorsunuz…

HİZMETLER DEVAM EDER

Köylere hizmet akışı engellendi yerine ‘engellenmeye çalışılıyor…’ ifadesini bilerek kullandım… Görecek ve tanık olacağız ki, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin çabaları boşa çıkacak. Başkan Çerçioğlu ise, hizmete devam edecek.

Ama merak ediyorum; muhalefet; havanda su dövdüğünün farkına ne zaman varacak…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum