AK Parti ve MHP’nin Aydın’daki Çıkmazı

Genel seçimler için artık geri sayım başladı..

Seçimler yaklaştıkça tempo artmaya, heyecan doruğa çıkmaya başladı..

Mitingler ise seçimlere ayrı bir renk ve coşku katıyor.

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Aydın mitingini gerçekleştirdi. Ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağrladı Aydın İstasyon Meydanı…

Miting sırası bu kez CHP’de.. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı miting 28 Mayıs’ta gerçekleşecek..

Gerek gazetecilik, gerekse de siyasi merakım nedeniyle bugüne kadar çok sayıda miting izledim. Bu kapsamda Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı AK Parti Aydın mitingini de takip ettim. Hemen belirteyim ki katılım MHP’nin mitinginden fazla olsa da; AK Parti’nin daha önceki mitinglerine kıyasla katılımı oldukça sönük buldum. Hatta Başbakan Davutoğlu konuşmaya devam ederken, miting alanından ayrılanlar olduğuna tanıklık edenler var.

AK Parti’nin aşina olduğumuz mitinglerinden ziyade, bir coşku ve katılım azalması dikkati çekiyordu. Kaldı ki Aydın Mitinginin bugüne kadar bu şehirde yaptığı en düşük katılımlı, en coşkusuz mitinglerden biri olduğuna dair yorumlar sosyal medyada yer aldı.

Sözün kısası şu;

AK Parti açısından işler umut edildiği gibi gitmiyor.

Nitekim heyecan azalması sadece meydanlarda görülmüyor.

AK Parti, özellikle Aydın’ın oy deposu olan batı ilçelerinde hüsrana uğrayacak, doğu ilçelerinde ise umduğunu bulamayacak.

Evet AK Parti ve MHP’yi Aydın’da hüsran bekliyor..

Bunun birinci nedeni Özlem Çerçioğlu.

Aydın, merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketi... geçmişte sağ partilerin başarılı olduğu bir il. Ancak sağ seçmen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte CHP’ye oy vermeye başladı.

İkinci neden her iki partinin aday listelerinde yaptığı bariz yanlışlık.

Özlem Çerçioğlu’nun siyasi alan bırakmadığı AK Parti ve MHP’de birde milletvekili aday listesinde yapılan hata eklendi. Bu hata parti tabanlarında büyük ama sessiz tepkilere neden oldu.

MHP’deki tepkiyi geçen hafta yazmıştık. Benzer tepki AK Parti’de de yaşanıyor. AK Parti'nin, babasının Kuyucak ilçesinde imamlık yapmasının dışında Aydın’la bir bağı olmayan Afyankarahisarlı Abdurrahman Öz’ü ikinci sıra, yine Şanlıurfalı Zeynep Karahan Uslu’yu üçüncü sıradan aday göstermesi parti tabanının heyecanını sıfırladı.Hal böyle olunca AK Parti, seçmenleri meydanlara çekecek bir heyecan iklimi oluşturamadı.

AK Parti yönetiminin bu tabloyu tersine çevirebileceği yönünde de şu an için bir umut ışığı görünmüyor. Gerek AK Parti ve gerekse MHP’yi yönetenler Aydın’da parti tabanlarını önce kırdı, sonra küstürdü, ardından uzaklaştırdı. Kırılan, küsen, uzaklaşan sağ seçmen CHP’ye geçti.

7 Haziran’a 21 gün var.

Olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa, (beklentim yaşanmayacağı yönünde), genel seçimlerde milletvekili dağılımı CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 şeklinde gerçekleşir.

AK Parti ve MHP’nin bu çıkmazdan kurtulma şansları hiç yok mu?

Olmaz olur mu, elbette var...

Yazdığımızda bir şeylerin değişeceğini bilsek, hiç tereddütsüz onları da sıralardık.

Çıkmamış candan umut kesilmez” der atalarımız...

Bekleyip göreceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum