Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

AK Parti'ye Mektup Var

Saygıdeğer okuyucularım aşağıda bir arkadaşımın bana gönderdiği mektubu aynen yayınlıyorum. Yorum, siz değerli okuyucularımındır.  Bakalım bu mektupta ki fikirlere katılacak mısınız?

“Sevgili Mehmet Kızılaslan kardeşim

Yıllardır yazılarını takip eder Nazilli’nin dertleri ile dertlenip önünü açacak fikirler ürettiğin yazıların için seni arayıp teşekkür etmişimdir. Son iki yazın için ayrıca teşekkür etmek için bu mektubu yazmaya karar verdim.

Değerli kardeşim uzun yıllardır seninle siyaset konularında sohbet eder Nazilli’nin bir türlü kabuğunu kıramamasından yakınırız bilirsiniz. Aytekin Kaplan döneminde bir kıpırdanma olmuş ve ümitlenmiştik, fakat yine eski günlere geri döndü ne yazık ki Nazillimiz.

Bu kadar dedikodu acaba sadece bize mi geliyor diye düşünüyorum zaman, zaman, ancak nereye gitsem, insanlar senin de yazılarında belirttiğin, Muz Padişahlığındaki gibi, zenginliklerine zenginlik katan, varlıklarını beşe katlayan yöneticileri konuşuyor. Fakat ne ironidir ki o yöneticiler hiç bir şey olmamış gibi karşımıza çıkıp, hikaye anlatarak bizleri kandırdıklarını sanıyorlar.

Önümüzde bir seçim var ve bize yapılan bu saygısızlığı cevapsız bırakmayacak bir Nazilli görüyorum ilk defa, bu çok sevindirici bana göre. Artık Nazilli’nin hizmet alma, iktidar nimetlerinden faydalanma zamanı geldi geçiyor. Ancak bu hizmetleri üretecek bir de lidere ihtiyaç olduğu da kesin bana göre.

Ak Parti’yi yakından takip ediyorum. Gerek sosyal medyada, gerekse çarşı siyasetinde, sanki bir aday bulamıyormuş izlenimi yaratılmaya çalışılıyor.

Bunu yapan da, gene parti yönetiminin ta kendisidir. Bir yerde söyledikleri diğerine uymuyor. Nabza göre şerbet veren bir başkan ve 3-5 yönetim kurulu üyesi var. Sosyal Medyada yapılan bir anket beni oldukça düşündürdü. Mustafa Acar’mı? Kuvvet Erim’mi? Ak partinin belediye başkan adayı olsun?

İktidar Partisinin bünyesinde çok daha değerli başkan namzetleri var iken, bunların adı neden konuşulmuyor anlamış değilim.

Örneğin Esat Ergüler; İflas etmiş bir belediyeyi iş yapan, kendisine yeten bir belediye yaptı. 13 yıl başkanlığında Nazilli’nin kaderi değişti. Onun adından neden bahsedilmiyor?

Örneğin Aytekin Kaplan, çalışkanlıksa çalışkanlık, sevilme ise her kesimin sevgisini kazanmış biri.  2 yıllık başkanlığında makamına kim gitse derdini anlatabildiği, acil çözümler bulduğu bir başkan buluyordu karşısında. Alnı secde gören bu adam o dönemde sanırım birilerinin isteklerini yerine getirmedi, yedirip içirmedi ki, aday olmasın diye bir önceki seçimde var gücü ile çalıştılar.

Karşısına kazanamayacak adaylar koydular. Nazilli’de kazanması kesin gözü ile bakılan bu adamın %52 oyu vardı. Yapılan anketler bunu gösteriyordu, ama %2 oyu olan Mehmet Gacar, beyefendi aday yapıldı. M. Gacar’ın hemen dibinde mücadele veren adam, şimdi Haluk Alıcık’ın sağ kolu oldu, tüm inşaat işleri ondan soruluyormuş.

Şimdi bakıyorum Aytekin Kaplan adayım demiyor. Esat Ergüler küstürülmüş gibi. Acaba mütevaziliğinden mi, bu iki insan ben adayım demiyorlar? Aytekin Kaplan’a 2 yıllık başkanlığında Ramazan eğlenceleri yaptı trilyonlar harcadı dediler, 196 bin lira harcadığı ortaya çıktı. İncirimiz, kestanemiz, yerli ürünlerimiz dünyaya tanıtıldı. O yıl incir yok sattı, bugün bile o reklamların semeresini görüyoruz.

Geçende incir festivali yapıldı, kimin haberi oldu acaba, öyle zannediyorum ki, kendimiz çaldık kendimiz oynadık.

Aytekin bey zamanında TOKİ ile anlaşma yapıldı, Haluk bey geldi, kendimiz sosyal konut yapacağız dediler. Anlaşmayı iptal ettiler. TOKİ, 200-300 TL taksitle fakirlerin ev sahibi olmasını sağlarken; bunlar kaç garibanı ev sahibi yaptılar, kaç para taksitlerle, sormak lazım.

Gökdelen hastane olacaktı iptal ettiler, kendi partisinden meclis üyelerinin kurduğu şirkete kiraladılar. Yağma hasanın böreğiydi, yandaşlara ikram ettiler.

Beş eylül okulunun alanına meydan yapma projesi,

Aytekin Kaplan’ın projesiydi, şimdi Haluk başkan sahiplenmiş diyorlar. Haluk bey kardeşim, organizeye 5 trilyona yol yapacağına, O.S.B. nin, belediye ye olan iki Trilyon borcunu sileceğine, halka daha yararlı işler yapsa olmaz mıydı?  

Tabi ki bu hizmetleri, Arkasında iktidar gücü olan, ufku geniş bir başkan yapabilir.

Ufku geniş olmayanlar ise, şehir içindeki değerli arsaları, meclis üyelerinin taşeronu olan, müteahhitlere kaptırırlar. 18 uygulamaları ile de trilyonlarına trilyonlar kattırırlar. Garibana ev yapıyorum diye de, sanayinin içine, kurutma kanalının dibine ev yapar.

Nerede bunların halk sevgisi, Allah korkusu?

Sevgili kardeşim benim senden ricam, bu mektubu mümkün olursa olduğu gibi yayınlayarak, Ak Parti yönetimini uyarman ve uyuduğu uykudan uyandırmandır.

Burası Nazilli ve bu toprakların bir milletvekili var. Bu vekil Gültekin Kılınç kardeşimizdir.

Mehmet Erdem beyefendi de vekilimizdir.  Çekişmeyi bıraksınlar Nazilli için en iyi çözümü bulsunlar. Bulsunlar ki Nazilli kendi dinamiklerini kullanabilsin.

Genel Merkez belki bu satırları okur, kazanma şansı en yüksek olan Aytekin Kaplan’ı  yada Esat Ergüler’i değerlendirmeye alırlar. Bir anket yaparlarsa haklılığımı göreceklerdir.”

Beğendiniz mi?   Ben beğendim, umarım Nazilli için en hayırlısı olur.                                                                             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum