Ali Uzunırmak’ı Bekleyen Tehlike

Ülkemiz, demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez konularından olan seçim dönemine giriyor. Önümüzde, başta yerel seçimler olmak üzere, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olmak üzere 3 seçim yaşayacak.

Aydın 30 Mart 2014’te bir ilk yaşayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı seçecek. Büyükşehir’e adaylığı açıklanan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ardından, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın Büyükşehir’e adaylığı Pazar günü Ankara Arena'da düzenlenecek toplantı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından resmen kamuoyuna açıklanacak.

AK Parti ise yerel seçimlerde aday olacaklarla ilgili tarih değişikliği yaptı. Daha önce 21 Ekim tarihinde başlayacağı söylenen adaylık başvuru süresinin öne çekildiğini öğrendik. Yeni başvuru tarihinin 1 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında olacağı belirtildi.

Muhtemelen önümüzdeki hafta içinden itibaren AK Parti teşkilatlarında istifalarla beraber aday adayı olmak isteyenlerin ortaya çıkacak olmasıyla birlikte Büyükşehir adayının Aralık sonundan önce belirlenmeyeceği konuşuluyor.

AK Parti’nin Büyükşehir adayları arasında milletvekili Mehmet Erdem ile 2011 genel seçimlerinde AK Parti 4. sıra adayı ve halen Halk Bankası genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Savaş’ın adı geçiyor.

AK Parti’nin adayı belirlendikten sonra konuyu yeniden değerlendiririz ancak şimdiden MHP’yi değil, Ali Uzunırmak’ı zor bir süreç beklediğini söylemek müneccimlik olmaz. Buna karşın aylardır “adayım” demekten çekinen Ali Bey’in MHP’nin Aydın’daki en güçlü ismi olduğu gerçeğini de belirtelim.

Uzunırmak’ın 1’inci sıra adayı olduğu 2011 genel seçimlerindeki partilerin oylarına bir göz attığımızda; CHP 240 bin, AK Parti, 223 bin, MHP 114 bin oy almış.

SONUÇ ALMASI GEREKİYOR

SONAR'ın açıkladığı ankete göre, partililere sormuşlar.

"Kendi partinizin adayından memnun olmazsanız veya başka partinin adayını daha çok beğenirseniz, başka partiye oy verir misiniz?"

MHP seçmeninin yüzde 70.8’i “başka partinin adayına veririm” demiş. Ki bu MHP tarihinde bir devrimdir.

Sonra, CHP’liler yüzde 63.7 ile bende başka partinin adayına oy verebilirim demiş.

AK Parti tabanı ise daha muhafazakar sadece yüzde 31.6…

Bu durumda Ali Bey’in ilçe belediye başkan adaylarını, Büyükşehir’de oy akışını sağlayacak kişilerden seçmesi, Efeler’de Recep Taner, İncirliova’da Şerif Temel, Söke’de Yusuf Keremit gibi isimlerle seçime gitmesi gerekecek.

Bir örnek verecek olursak Aydın’da en çok seçmene sahip ilçe Efeler...

En büyük ilçe Efeler’de MHP’nin 2011 seçimlerinde aldığı oy sayısı 32 bin, Recep Taner bu sayıyı artırır, Büyükşehir’de alınan oy düşerse ne olacak? Ali Bey’in genel merkezdeki gücü sarsılacak. İşte bu nedenle Ali Bey’i büyük bir tehlike bekliyor. MHP’nin sonuç alması gerekiyor. Aksi halde fatura Ali Bey’e kesilir.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum