Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Asil Olmak, Vekil Olmak

Hayatım boyunca hep karıştırdım, asil olmak mı, vekil olmak mı önemli diye.

Avukat kardeşime vekaletimi verdiğim de, bir bedel ödüyorum haklarımı arasın ve beni korusun diye. O kardeşim, işi bu, benim işimi takip etmek ve bedelini almak. Onun için benim işlerimi yapıyor. Hayatını benim gibilerden aldığı vekalet ücretleri ile idame ettiriyor. Doğrusu bu biliyorum.

Anlayamadığım bir şey var, herhalde bu konuda kalın kafalı mıyım bilemiyorum. Millet Vekillerine verdiğim vekaletim konusu. Bizler oylarımızla vekaletimizi verdiğimiz, Vekillerimize neden vekalet veriyoruz?  Düşünenleriniz muhakkak vardır. Neden vekalet veririz bu zatı muhteremlere bizler?

Programlarında ve parti tüzüklerinde belirttikleri konularda çalışmalar yapsınlar ve biz asillerin haklarımızı korusunlar diye değil mi? Peki bunların bir çokları nedense parti programlarında olanları gerçekleştirmek yerine, Vaat ettikleri, milletimizin yararına işler yapmak yerine; öyle işler yapıyorlar ki aklınız şaşar.

Eski yeni tüm vekiller trafikte ambulans gibi öncelikli olacaklarmış. Allah'tan diliyorum bu yasayı geçirirseniz tüm taşıtlarınız ambulans gibi olsun. Bu benim ilk duam.

Evrak vesaire sorulmayacakmış. Biz öyle vekiller tanıyoruz ki kaçakçılıkları ülke sınırlarını aştığında yaptıkları ortaya çıkıyor. Polisimize görevli memurlarımıza hakaretler yağdırarak trafikte seyrediyorlar. Eğer bu yasada geçerse yine onlar için bir duam olacak İnşallah evrak sorulmayacak duruma gelirsiniz.

Efendim estetik ameliyatları da dahil her tür giderlerini devlet karşılayacakmış. Olsun inşallah birçok estetik ameliyat geçirecek duruma gelirsiniz ve estetik ameliyatlarınız sürekli olur.

Protokoldeki yerleri belli olacakmış, komutanların önünde oturacaklarmış. Efendiler padişahlıkta sadece tek merkezde İstanbul’da olan protokol. Şimdilerde hiç olmaması gerekirken; demokrasilerde protokol olmaması gerekirken, nedense her ilçede, her ilde, hatta her köyde, olmaya başladı

Ne alçaklık kompleksli bir toplum muşuz biz yahu. Hani "köylü milletin efendisi"ydi? Hani sizler Milletin hizmetkarlarıydınız. Nerde kaldı nutuklardaki millete övgü dolu sözleriniz.

Bu iş içinde bir duam var. İnşallah bu yasayı geçirirseniz. Protokoldeki sizlerin yeriniz, hepimizin önünüzde namaza durduğumuz yer olur.

Bir toplum düşününüz ki asil olanlar, vekil olanlarına neredeyse secde edecek duruma getirilmiş. Seçilinceye kadar öpmedik el ayak bırakmayan sizler, seçildikten ve bizlerin vekilimiz olduktan sonra nasıl oluyor da bize ait hakları gasp edebileceğinizi zannediyorsunuz.

Yüce Allah

Müminler Allah yolunda savaşırlar. Kafirler ise Tağut yolunda savaşırlar” Nisa suresi76. Ayet

Tağut un ne olduğunu bilir misiniz? Kimine göre mevki, makam. Kimine göre şan, şöhret. Kimine göre kadın, para. Kimine göre nefis, şeytan.

Efendiler sizler oraya bu gariban milletin haklarını savunmaya ve ona en iyi hizmeti sunmaya gittiniz. Bu millet sizlere vekaletini bunun için verdi.

Bu milletin dişinden tırnağından artırıp, hizmet için harcasın diye verdiklerini sizler, har vurup harman savuramazsınız.

Her birinizin aldıkları maaşlarınız neredeyse, 20 asgari ücretlinin maaşı iken; ek ödenekler ve telefon giderleri en az 5 asgari ücretinin maaşı iken; hala ne istiyorsunuz?

Asgari ücretli, köylü, emekli, esnaf, sanatkar için hiçbir şey yapmadığınız halde kendiniz için nefsiniz için daha ne istiyorsunuz? 

Bu son yaptıklarınız bizleri çok üzüyor.

Kendinize geliniz efendiler. Yarın toprağın altında vereceğiniz hesabı düşününüz. Sırat köprüsünden geçeceğiniz günü düşününüz.

Sözüm yasalara imza vermeyenlere değil. Sözüm bu yasadan utananlara hicap duyanlara da değil. Sözüm bu yanlışta direnenlere. Vekaletini aldıkları Milleti, unutanlaradır.           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.