Atatürk’ün kadınlara verdiği haklar geri alınmaya çalışılıyor

Dövüldük, sakat bırakıldık, öldürüldük, çocuklarımıza tecavüz edildi. Her şeyi yaptılar bize.  Kadın olduğumuza pişman ettiniz. Uygulanamayan kanunlar, yetersiz cezalar yüzünden sesimizi çıkaramadık. Kadın olarak bu ülkede bize bir eşya kadar değer vermediniz.  Ağlattınız, sokaklarda süründürdünüz. Nasıl bir toplum olduk biz?  <ERKEK EGEMEN> Bunu daha çok pekiştirmeye çalışıyorsunuz.  Daha kız çocuklarını destekleyeceğinize bir de başlarına vuruyorsunuz iyice gömülsünler diye.  

Sayın Cumhurbaşkanı biliyor musunuz?  Atatürk’ün bize verdiği, kadınlara verdiği bütün haklar bir bir elimizden alınmaya çalışılıyor. Batılı ülkelerin kadınlarının bile bizden sonra sahip olduğu birçok haklar elimizden alınmaya çalışılıyor. Lütfen bizi işitin. . Buna izin vermemek için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türk kadını güçlüdür.

Memlekette nikâh kıyacak insanlar suya mı düştü de imamlara nikâh kıydırıyorsunuz.  Bunda bir mana var ama ne?  Bu da kadınlara yapılan haksızlığın ve şiddetin başka bir uygulaması mı?

resim-1-032.jpg

Biz kendimizi kurtarabiliriz batılı ve kendini ifade edebilen kadınlar olarak.  Ya yurdun diğer köşelerinde,  daima erkeğin bir adım arkasından giden zavallı kadınlar ne yapacak? Kendi içinde bulundukları vahim durumun farkında bile olmadan çoğu kendi mezarlarını kazacak kararlara onay veriyorlar, bilmeden.  Aslında kadın zavallı değil, varlığınızı bile kadınlara borçlusunuz.  Dokuz ay karnımızda yatıp ondan sonra bu inkârınız niye?   Dokuz ay on gün gerine, gerine yattığınız o karnı size haram ediyoruz.  Yok oluyoruz sayenizde,  dolayısıyla kendinizi yok ediyorsunuz.  Kadın bir ailenin direğidir.  Bir ülkenin kadınları da o ülkenin direğidir. Düşünün bakalım hiç kadın olmayan bir dünya hayal edin.  Nasıl sevimsiz olurdu.  O kadının sıcaklığının, sevecenliğinin olmadığı bir dünya… Bırakın dirimizi, ölümüze bile saygınız yok! O din adamı dediğiniz küçücük beyinli bazı insanların verdiği fetvalarla artık ölümüze bile saygınız olmadığı ortada. Bunların söylediğine göre‘’nekrofili ’’ caizdir ya! ’’Ölen karınızla altı saat cinsel ilişkiyi sürdürebilirsiniz’’ diyor bunların sözde (Z)alimleri…

Artık bizi sadece cinsel obje olarak görmekten vazgeçin.  Aklınız, fikriniz uçkurunuzda.  Bu çıkarılan kanunlar hep ona hizmet ediyor. Sizin hiç kız çocuğunuz yok mu? Kendi kız çocuklarınızı feda edip imamlara on dört yaşında nikâh kıydırmak ister misiniz?  İstemezsiniz biliyorum.  O zaman vatandaşın çocuğunun kaderiyle oynamaya utanmıyor musunuz? O vicdanınız size içerden seslenmiyor mu hiç?

     resim-2-026.jpg

Aklımın almadığı bir şey var bir türlü cevabını bulamıyorum neden bu siyaset hep kadınların aleyhinde ve zararına bir şeyler için yapılıyor. Siz hiçbir kadının dört tane koca almaya heveslendiğini duydunuz mu?  Neden bu erkekler,  özellikle, sözde; dindar kesim (bu da çok çok tartışılır ya! Ne kadar dinle alakadar oldukları?) Ne kadar hevesli ve tamahkârlarmış üç beş kadın almaya. Gözünüzü toprak doyursun. Küçücük sübyanlardan, sahabelerden ne istiyorsunuz Allah aşkına? Dünya da kadın kıtlığına kıran mı girdi? Bu çıkardığınız yasalarla ülkenin insan dokusu bozuluyor biliyor musunuz? O çocuklardan size karı olmaz. Olursa;  utanmayacak mısınız kolunuzda taşımaktan? Önce toplum cahilleştirildi, şimdide uygulamaya geçildi o çocukları evlendiren ana babaların fikri düşüncesi olsa zaten her şey kolay olacak. Asıl mesele onlarda. Asıl mesele onların beynini değiştirip bu çocukları bu yaşta evlendirmenin ne büyük bir vebali olduğu gerçeğini bilmelerini sağlamak. Yoksa kimsenin çocuklarımıza acıdığı yok. Aklınızı başınıza alın anneler, kadınlar!

resim-3-021.jpg

Bazen bir hayli ümitsizliğe kapılıyorum. Anlıyorum ki ben burada boşuna yazıyorum. Alan memnuuuun satan memnun. Bize ne girip, çıkıyorsa. Çünkü artık baş edemez olduğumuzu düşünüyorum. Bu ülkede kadın olmanın ne kadar zor olduğunun farkındayız.  Bıktık aklı başında batının insanı olarak, ülkenin başka yerlerindekiler için mücadele edip haklarını savunmaktan ne haliniz varsa görün! Nasılsa biz çocuklarımıza sahip çıkarız…

Bütün kadınları arkama takıp başka yerlere bırakıp gidesim geliyor bu ülkeden!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.