Aydın AK Parti’de Heyecan Dorukta

Seçime 97 gün kaldı..

Her geçen dakika heyecan arttı.

Milletvekili aday adayları arasında sandık heyecanı ilk kez AK Parti’li aday adayları yaşadı, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ‘temayül yoklaması’ yaptı.

Temayül yoklaması resmi değil, yani hakim gözetiminde yapılmıyor. AK Parti’den Aydın milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yapan 54 kişi AK Partilerin kantarına çıktı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan temayül yoklaması 17.00’da tamamlandı ve AK Parti Genel Merkezi’nden gelen gözetmen, sandıkları yüklenip Ankara’ya götürdü. ‘Teşkilatın gazını almak’ olarak da yorumlanan temayül yoklamasının sonuçlarını AK Parti Genel Merkezi’nin hangi kıstaslara göre değerlendireceğini bilmiyoruz ama “gizli oy, gizli tasnif” olarak değerlendirilen temayül sonuçlarının 7 Mart’ta açıklanması bekleniyor.

2011 genel seçiminde temayül sandıkları Aydın’da açılmış, Cengiz Altıntaş birinci çıkmıştı… Ancak listede yer bulamamıştı… Yani iktidar partisinin genel merkezi listeyi kendi düşüncesine göre düzenlemişti.. 

AK Parti, temayül yoklaması ile teşkilatın gönlünü ve gazını aldıktan sonra genel merkezde aday belirleme komisyonu aday adaylarına yönelik mülakatları başlatacak..

Mülakatlarda 7+7+2 formülü uygulanacak. Bunlara, temayüle tabi tutulmayan milletvekilleri, il başkanı ve kadın kolları başkanı da eklenerek toplamda 21 aday AK Parti Genel Merkezi’nde görücüye çıkacak.

Görücüye Aydın’dan hangi aday adaylarının çağrılacağına ise aday belirleme komisyonu karar verecek.. Ama biz kimlerin çıkabileceği konusunda temayül yoklamasını yapıldığı salonda mini bir araştırma yaptık. Buna göre, tüm ilçelerden destek almayı başaran Mustafa Savaş birinci çıkacak. Hangi sırada olurlar bilinmez ama Niyazi Aykut, Metin Yavuz, Abdurrahman Öz, Serpil Şahbudak, Mustafa Oğurlu, Yalçın Pekgüzel, Selma Yazıcıoğlu Özcan, Abdurrahman Öztürk, Hüseyin Turgut ve Cengiz Altıntaş isimleri ön planda olduğunu söylemek mümkün. Ancak Cengiz Altıntaş 2011’de aldığı sonucu alamayacak gibi görünüyor.  

AK Parti’de mülakat üç aşamalı olarak yapılacak. Birinci aşamada parti teşkilatı içinde yapılan temayül yoklamasıyla belirlenen adaylar, mülakata alınacak.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı aday adayları ile bire bir görüşecek.

İkinci aşamada devreye ara komisyon girecek.

Komisyon temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığına uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla anket ve saha çalışması gerçekleştirecek.

Listenin son şeklinin verilmesinden bir önceki aşama ise Üst Kurul çalışması olacak.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu kurul, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirip, Aydın’da kimlerin milletvekili aday olacağını belirleyecek.

AK Parti adaylarının kaderi 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında düzenlenecek toplantılara bağlı..

Bu toplantıda AK Parti’nin Aydın milletvekili adayı 7 isim belirlenmiş olacak..

CHP VE MHP’DE DURUM

AK Parti, temayül yoklamasının telaşını savarken, CHP’de aday adayları 29 Mart Pazar günü yapılacak hakim gözetimindeki ön seçime hazırlanıyor.. CHP Aydın’da 1.sırayı kontenjan olarak kullanma kararı aldı. Böyle olunca CHP adayları 6 kişilik listeye girmek için yarışacak.. Hakim gözetiminde partili üyelerin katılacağı ön seçim günü yaklaşırken, CHP’de kontenjan adayının CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın olması bekleniyor.

MHP’de ise Aydın listesinin merkez yoklaması ile yapılması bekleniyor.. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın 1. sıra adayı olacağına kesin gözüyle bakılırken, geçen hafta Cumartesi günü yapılan il kongresini kazanan Cem Akbudak ve ekibinin Aydın listesinin belirlenmesinde ne denli etkili olacağı da merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.