Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Tuz Kokmuş…

Et kokarsa…

Tuzlanır.

Tuz kokarsa…

Ki kokuyor…

Aydın’da durum hiç iç açıcı değil hanımlar/beyler!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki hizmetler bir türlü yolunda gitmiyor. Bozulan şeyi düzeltecek bir şey elbette vardır. Ama düzeltecek şey de bozulmuşsa umudu kesmek gerekir. 

Gün geçmiyor ki, belediyeyle ilgili anormal haberler gelmesin.

İhaleler, doğrudan teminler…

İmar değişiklikleri…

Hepsi de şaibeli.

Çok para kazanmak adına, haince davranan ahlaksız kişiler, inanılmaz hileler ile halkın parasını sözde “hukuki” kılıfa sokup soymaya devam ediyor.

Bizde denetimler hemen hemen hiç olmadığı için ve yaptırım gücünün zafiyeti nedeniyle, karşımıza olumsuz tablolar çıkıyor. Denetimler sıkı olsa da, bu işin de ayrı bir ilmi oluşmuş, yanlışı makyajlamak için işin üstatları cirit atar olmuş artık…

Son bilgi geldi ki, aklınız durur:
İddiaya göre ASKİ yöneticileri veznedarlara “fatura iptal yetkisi” verdi. Fatura iptal yetkisi ile vatandaşın yatırdığı parasını geri alma hakkı tanındı. Böylece art niyetli bazı veznedarlar vatandaşın yatırdığı ve faturasını aldığı su paraları için vatandaş parasını geri almış gibi fatura iptali düzenliyor, parayı zimmetine geçiriyor.

Bu yöntemle sadece 27 bin nüfuslu Kuyucak’ta vatandaşın 1 milyon lirası (eski parayla 1 trilyon) buhar olup uçtu. 

Şimdi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na "bu kadar para buhar uçarken siz neredeydiniz" desek;

“Buharlaşan parada benim imzam yok!”

“Yurt dışındaydım…”

Yada;

“Fakir fukara garip guraba bir ailenin (!) Söke’deki kaçak AVM inşaatına kılıf hazırlamakla meşguldüm” diyebilir. O zaman Aydın halkı da ona “Sayın Başkan siz bostan korkuluğu musunuz?” derse haksız sayılmaz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir toplantıda, “Huzuru ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi getirebilir. Çünkü bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Biz kul hakkı yiyen bir parti değiliz. Biz köşeyi dönen bir parti değiliz” demiş.

Ben de Sayın Kılıçdaroğlu’na; “uygun bir zamanda.. (ama mutlaka randevu alarak) Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne uğrarsanız CHP'li belediyede huzur var mı, kimin hesabı birikti, kim kul hakkı yedi, kim köşeyi döndü hepsini görürsünüz…” derim.

Hanımlar/beyler!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde tuz kokmuş…

Yani şimdi demez misiniz ‘tuz kokarsa’ diye.
Bozulan/bozulacak olan bir şeyi, düzeltme/koruma için, bir ana etken elbette her zaman vardır. Ancak, bu ana etken de bozulursa, durum gerçekten vahim.

Öyleyse, yöresel bir mani, benden size küçük bir armağan olsun:

Aşık der ki biçare
Biçareye, ne çare
Et kokarsa tuz katarlar
Tuz kokarsa ne çare

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum