Aydın Gerçeğinde Ak Parti

Ak Parti iktidara geldiğinde sağlık ve ulaşım alanında çok önemli adımlar atar.

Eğitim alanında her ile üniversite, ilçelere yüksek okullar kurulur. İktidarda olmasına rağmen üç dönem yapılan genel seçimlerde oylarını arttırarak üstelik iktidar yıpranmışlığından etkilenmeyen belki de Dünya’da bir örneği bulunmayan ilk ve tek siyasi partidir. Ana Muhalefet CHP’ye has gibi gözüken sosyal devlet ilkesi ve politikalarını Ak Parti gerçekleştirdi. Yaşlılara, dul kalan kadınlara,  yatalak hastalara, bakıma muhtaç özürlülere maaş bağlanması yanında ayrıca bakımlarını yapanlara da bakım ücreti ödemesi gerçekleştirilir. Anavatan Partisi devri otobanları gibi Ak Partinin bölünmüş yol projeleri de karşılık bulur. Temeli atılmış, natamam Çine, İkizdere ve Karacasu Dandalaz baraj inşaatları tamamlanır. Bu arada ordu, yargı ve medya tartışmaları gündemden eksik olmamaktadır. 17 Aralık, rüşvet, yolsuzluk, para sıfırlama gündemi ve paralel yapı söylemleri yanında bu günleri de gördük, bir süreliğine Twitter, mıwitter kökü kazındı. Olamaz derdik o da oldu, You tube da bir zaman süresince kapalı kaldı.

Aziz halkımızın teveccühüyle yüzde 40’larda bir iktidar izliyoruz.

**

Ya Aydınımız…                                                                                              

Menderes’in memleketi, DP kalesi, muhafazakâr Aydınımızda öncesinde ve de şimdi gündem yaratmış son dönemdeki bazı konuları hatırlayalım!

**

Aydın İl Özel İdaresinin varlıkları,

Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptığı açıklama ile Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımının adil olmadığını açıklar. Devamında, yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurulduğunu açıklar…

Sayın Valimizin kapanan Özel İdare'nin mallarının paylaşımı konusunda, “Özel İdare'nin mallarını Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yeterince devrettik. Devlette polemik olmaz. Şimdi laf değil hizmet zamanı…”  sözleri yerel medyada yer alır.

**

Bu şehirde özel idare konusunda –verilmedi-verdik- bu iş mahkemede biter- sözleri yerine yönetenlerimizin bir masada hizmet odaklı gülümsemelerinin hâkim olduğu, ortak bir paydada buluşulmuş olmanın rahatlığı içerisindeki diyalog görüntüsü tüm Aydın halkının görmek istediği bir tablo değil midir?

Aydınımıza zarar verilip verilmediğine bakmaksızın ortalığa ayar vermeye kalkışan, gaz vermeye yeltenen, yırtınan bazı şakşakçıların çıkar odaklı olduğu da halkımızca bilinmektedir.

**

Efeler Belediye Binası,

Efeler Belediyesi bina sorunu gerekçesi ile Esko’da kiralık binada hizmete başlar. Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arazinin imar planında “Belediye Hizmet Binası ve Meydanı” olarak belirlenmesine yapılan itirazın reddedilmesinin ardından artık Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arazide belediye hizmet binası dışında bir yapılaşmaya izin verilmeyeceğini öğreniyoruz.

Nihayetinde yapılacak bina,  ödenecek kira gideri Aydınlının yani hepimizin cebinden çıkacak…

**

Jeotermal,

“Aydın Belediyesine Jeotermal kuyusu verildi, ama işletilemedi.” mealinde sözlerin ardından önceki Belediye Başkanlarından Sayın Ortekin’de söz aldı. Sonrasında belgeler sunan CHP İl Başkanı Sayın Barkan Kalınomuz yaptığı açıklamada ise,

“Aydın Belediyesinin hiçbir zaman Jeotermali olmadı.”

Demektedir. Daha sonra Sayın vekilimizde elinde evraklar ile açıklamalar yaptı. Jeotermal ile ilgili verildi-verilmedi şeklinde karşılıklı tartışmalar devam etmektedir.

Sayın Vali açıklamasında; “İnsanlar önce kendine bakacak. 2011 yılına kadar Yılmazköy Jeotermal sahası belediyenin fakat hiçbir şey yapılmamış. Çiftlik sahasının satılacağını söylemek iftiradır. Büyükşehir, ilçe belediyeleri dâhil kim kuyu açmak istiyorsa gelsin yer hazır, açsınlar”

**

Adalet Sarayı…

Bu arada yeni Adalet Sarayı arsası ise, şehrimiz için başlı başına bir vakadır. Zamanın Cumhuriyet Başsavcılığı ile Belediye şu ünlü arsa konusunda mutabık kalınmasına rağmen sonradan her nasılsa adım atılamaz. Değeri mahkemece belirlenen bu arsa yüzünden mahkemelik olunur. Serçe köy önerisi ortaya atılır.  Adliye Personelinin tepkisinden söz edilir. Sonrasında bir de Eski Dört yoldaki Karayolları binasının adı geçer. Seçim döneminde en son Serçe köy adı yine telaffuz edilir. Peki, kaybedilen kaç ay olduğunu hesaplayalım lütfen!

**

Aydın Kadın Doğumevi Hastanesi…

İktidar döneminde planlanmış ve yapımı gerçekleştirilmiştir. Bu hastanenin yeri ile ilgili Aydın Belediye Başkanlığınca olumlu görüş bildirilmediği sözleri de gündemde yer aldı. Nitekim bu görüşün boşuna olmadığı da anlaşılır. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen yağışta sel suları ile dolan hastanede çok sıkıntılı günler yaşanmış, yeni baştan tekrar yenilenen çalışmalar yapılmıştır. Bu afeti yaşamış bir hastane çalışanı her yağmurda bizi bir korku sarıyor, diyerek gerginliğini açıklamakta...

**

Aydın Olimpik Yüzme Havuzu,

Geçmiş yıllarda (2011) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne (GSİM) Aydın Olimpik Yüzme Havuzu inşası ödeneği verilir. İlgili müdürlüğün kullanımındaki Pınarbaşı havuzları düşünülse de bölgenin kentsel sit alanı olması nedeniyle belediye imar izni veremez. Aydın GSİM, Belediye, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlüğü üçgeninde sorun aşılamaz. Belediyece eski araç muayene istasyonu alanı önerilse de ne yazık ki koskoca ilimizde bir havuz projesi yatırımı hayata geçirilemez.  

**

SGK Binası.

Kadın doğum evi hastanesi karşısındaki, Atatürk ve Denizli Yolu Bulvarları ile çevrelenmiş Vakıflar kuruluşuna ait boş otopark alanının artık yetersiz kalan, Aydın il Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü binası olarak tahsisinden söz edildiğinde Belediye, şehrin trafiğinin daha da yoğunlaşacağı gerekçesi ile karşı çıkar.  Bir ara yer arayışına girişildi ise de İktidar kanadından Sayın yetkililerce bu alana SGK binası yapılması konusunda karar verildiği aktarılır. Yine de aylar geçmekte…

**

Ak Parti Aydın İl Başkanı Sayın Sadık Atay’ın gündemi germeyen bir rota izlemesi ise ilimiz adına olumluluktur. Kimi siyasi değerlerimizin asli görevleri yanında Aydınımız için mesai harcadıklarını izliyoruz. Oysaki ilk anda memnuniyet verici gözüken, harcanan bu mesai ve ilginin sadece eleştiriye, evet sadece eleştiriye dayalı olması ise, üzüntü vericidir…

Üniversiteler açtık, üniversite mezunu, onca işsiz gençlerimiz oldu. İlimizde, işsiz gençlerimize iş sahaları açılması konusunda etkili ve yetkililerimizin bu konuda da kafa yormaları, harekete geçmeleri de gereklidir.

**

Özel İdare, SGK, Adliye Sarayı, Jeotermal…

Bu uygulamalar Aydın insanını birebir bazda ilgilendirmektedir. Bir çekişme görüntüsü izlemekteyiz. Acaba Ak Parti iktidarının Aydın’da diğer bölgelerimizdeki iller gibi karşılık bulamamasının nedeni bu olabilir mi, diyerek düşünememeleri de ilginç değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum