Aydın Siyasetinde Akıl Tutulması

Vatandaşlık hak ve görevlerini ne kadar bilir ve kullanırsak, ülkemiz ve kentimizin yönetiminde o kadar söz hakkımız olur…

Önümüzde çok önemli bir süreç var. Peş peşe yerel, genel seçimler yapılacak. Hem yerel hem de genel seçimlerde en büyük sorumluluğumuz sandık başına gitmektir.

İlk seçim, 30 Mart 2014’te gerçekleşecek…

Genel seçimlerin provası da olacak bu seçimde, 6360 sayılı yasa ile büyükşehir  -daha anlaşılır olması için ifade edeyim tüm il genelini kapsayan- bütünşehir uygulamasına da geçilecek…

Bütünşehir olan illerde, tüm seçmen büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacak…

Aydın da bütünşehir olacak…

TAKLARIN SÖKÜLMESİ SİYASİ

Bütünşehir olacak Aydın’da akıl almaz şeyler yaşanıyor…

Yaşananlar hiçte yenilir yutulur olaylar değil.

Aydın Belediyesi tarafından merkeze bağlı köylerin girişlerine dikilen ve üzerinde 'T.C. Aydın Belediyesi .... Köyü' yazılı taklar, “izin alınmadan yerleştirildiği”, “trafik güvenliği” gibi sudan gerekçelerle adeta yangından mal kaçırır gibi sökülüyor.

Büyükşehir yasasıyla 30 Mart 2014’te yapılacak seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak olan İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen söküm işleminin gerekçeleri inandırıcı bulunmadı, bilakis siyasi bir karar olarak değerlendirildi.

SIFIR ZAMMA MUHALEFET ENGELİ

Aydın Belediye Meclisi’nde yaşananlara ne demeli…

4,5 yıldır ortalama 20 dakikada biten meclis toplantıları son dönemde hem daha uzun hem de tartışmalara sahne oluyor.

Seçimler yaklaştıkça Özlem Çerçioğlu köşeye sıkıştırmak isteniyor. Perşembe günü gerçekleşen oturumda bir süre Çerçioğlu’nun yardımcılığını da yapan ve MHP grubunu da peşine takan Uğur Alkanlı’nın çıkışları, depreşen intikam hırsının yansımasıydı. Son döneme kadar meclisin en devamsız ismi olan Alkanlı’nın seçim yaklaşırken depreşen hizmet aşkı(!) başka türlü açıklanamaz.

Aydın Belediye Meclisi’nin bütçenin görüşüleceği toplantısında başkan Çerçioğlu, belediye hizmetlerine sıfır zam önerdi ancak; muhalefetin tarifeyi inceleme için zaman istemesi nedeniyle 14 Kasım’a kalan toplantıda mecburi zam gündeme gelecek.

Yazık hem de çok yazık…

Gerekçeleri ballandıra ballandıra hiç anlatmayın, sizleri inandırıcı bulmuyorum.  Eveleyip geveliyorsunuz.

Sanmayın ki bu düzen hep sürecek, sizler böyle abuk sabuk şeylerle bu toplumu germeye devam ettikçe Özlem Çerçioğlu’nun ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

Hizmetin engellenmesine, siyaset uğruna ilkelerden ödün verilmesine, en yüce değer emeğe saygı gösterilmemesine, “siyasi rant sağlayacağım” diye abuk subuk konularla gündeme gelinmesine üzgünüm…

Akıl almaz işlerden biri de Aydın’da henüz üç büyük partinin adaylarının da tam olarak belli olmaması…

PARTİLERDE ADAY KRİZİ

Özlem Çerçioğlu ve Ali Uzunırmak’ın büyükşehir adaylıkları kesinleşse de iktidar partisinin geciken temayülü bu büyük yarışın üçüncü isminin henüz belirlenememesinin ana nedeni…

İlçelerde ise üç partide de durum vahim. MHP 6 ilçede adayını açıklasa da Efeler, Söke, İncirliova ve Sultanhisar’da adaylarını hala belirlememiş olması parti içindeki gerilimin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi.

CHP’de ise tam anlamıyla 3 Kasım şoku yaşanıyor. Aydınlı CHP’liler 3 Kasım’daki CHP Parti Meclisi toplantısında 17 ilçede de adaylarının açıklanmasını umuyordu. Ancak PM’den Aydın’la ilgili tek bir aday ismi bile çıkmadı. Bu durum adaylığı iki yıl önceden belli olan Çerçioğlu’nun elini zayıflatıyor.

AK Parti’de ise söz konusu ilçeler olduğunda adayların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. 

Sizin anlayacağınız Aydın’da siyaset ve mantık yan yana yürüyemiyor.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum