Aydın siyasetinde çarşı karışık

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte tüm partileri adaylık yarışı sarmış durumda. Bu adaylık yarışında henüz aday isimler belli olmazken, siyaset adeta dedikodu kazanına döndü.

Bununla birlikte belediye başkanlığı hayaliyle yanıp tutuşanların ayak hareketleri, ayak oyunları, ısınma ve ısırma turları da Aydın’da tüm hızıyla devam ediyor.

Altılı masanın dağılması, İYİ Parti’den sonra HEDEP’in de kendi adayıyla girecek olması hesapları değiştirmişe benziyor. AK Parti Aydın Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Metin Yavuz’un ve Rıza Posacı’nın yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten de çalışmalara başlamış.

İl başkanlığında henüz bir yılını doldurmayan Ökten, alttan alttan bir çalışma yürütüyor. 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında kendine yakın delegelerden Büyükşehir belediye başkanlığı için adının yazılmasını istediği, mekik dokuduğu Ankara’da “adaylık kulisi yaptığı,” bir genel başkan yardımcısının, “Daha kaç günlük il başkanısın! Bu yaptığın doğru değil” uyarısında bulunduğu konuşuluyor parti kulislerinde…

Büyükşehir adaylığında en rahat parti CHP.

Türkiye geneli adaylığı açıklanan 3 isimden bir Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Kendi adaylığını garantileyen Çerçioğlu, şimdi de ilçe adaylarını belirlemek derdinde. 6 aday adayının bulunduğu Efeler’de Avukat Anıl Yetişkin’i istiyor.

Açıktan taraf olması partide tepkiye neden olması nedeniyle şu sıralar “gelin gezmesine” çıkarmasa da, Yetişkin lehine gizli gizli kulis yapıyor. Hatta Çerçioğlu ile anlaştığı öne sürülen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da Yetişkin’e destek verdiği konuşuluyor parti kulislerinde…

“CHP’de emeği yok” denilerek eleştirilen Yetişkin’e açık destek verilirken; Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı iken, Efeler belediye başkan aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden İbrahim Gürdal için belediye çalışanlarına; “Sosyal medyadan paylaşım yapılmayacak, toplantılarına katılım yapılmayacak” talimatı veriliyor.

Gelelim İYİ Parti’ye…

Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Bekir Aydın, Gülizar Şengül Peçen’in yanı sıra ismi açıklanmayan iki adaydan daha bahsedilirken, Efeler için Recep Taner ve Orkan Pehlivan adı geçiyordu. Pehlivan aday adaylığını açıklarken, yeni il başkanı atamasının yapılmasını bekleyen Taner’in yakın çevresine, “arkamda duracak teşkilat olmazsa, aday olmam” dediği konuşuluyor.

İşte bütün bunların konuşulduğu zamanda, İYİ Parti Aydın İl Kongresinde Recep Taner’in karşısında seçim kaybeden Ahmet Ertürk’ün il başkanı ataması yapılacağı bilgisi bomba gibi düştü parti kulislerine…

Ahmet Ertürk aynı zamanda üyelere önceden işaretlenmiş ve aynı isimlerin yer aldığı oy pusulası dağıtılması, yüklü miktardaki para bağışları nedeniyle şaibe karışan temayül yoklamasından birinci çıkan isimdi. Şaibeli temayül tutanak altına alınmış, genel merkeze rapor edilmişti. Bu gelişme üzerine Sivaslı Ömer Karakaş, kontenjan adayı olarak birinci sıradan Aydın milletvekili seçilmişti.

Kolay milletvekili olmasının keyfini çıkaran, “Aydın siyasetinde kalıcıyım” mesajı vermek için hata üstüne hata yapan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürlüğünü yapması dışında bir hikayesi olmayan, Aydın’ın sosyolojisini, siyasi dinamiklerini bilmeyen ithal milletvekili Ömer Karakaş, Aydın siyasetine yön vermeye çalışıyor.

Ömer Karakaş’ın desteklediği Ahmet Ertürk’ü tanırım. İl başkanlığını yapar mı? Yapar. Siyaset yapmak için gerekli “vakit ve nakit” sıkıntısı yok!

Ancak…

Şu aşamada il başkanı yapılması siyasi intihar olur. Çünkü İYİ Parti’nin kutuplaşmayı keskinleştiren değil, birleştirici bütünleştirici bir il başkanına ihtiyacı var.

Özetle…

Aydın siyasetinde çarşı karışık.

Parti kulislerinden derlediğimiz bu bilgilerden sonra şuraya bir şarkı sözü koyalım:

“Tiridine tiridine bandım.

Bedava mı sandın para verip aldım.”

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum