Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Türk korkusu

Eziz ve Böyük Türk Milletim.

Bu yazimi okudukdan sonra kimse dar düşünce adamlari ve ya Türk olmuyanlar beni irk-çi, pantürkist , faşist deye biler, amma milli düşüncesi, milli ruhu, milli menliyi ( benliyi) olan damarlarinda asl Türk kani akan insanlarimiz ve genclerimiz anlayacak benim ne söylemek istediyimi, anlatmak istediyimi.

Milli düşüncesi olmuyanlarin ne söylemesi hiç umrumda deyil , hele Türk olmuyanlarin fikirleri de dünenden umrumda deyil.

Evet efendiler Tarihimize bakarsak her zamanlarda biz Türklere ihanet edenler ilk içimizden kendimizden olanlarin, yabançi milletlerin nümayendelerinden kendimize yakin edib, kurdugumuz devletlerde ust kata çikarmagimiz ve yabançi düşmen milletlerden kizlar alib , prinsesler yaptiklarimiz Türklüyümüze düşmenlik ihanet etmişler.

Milladan önce 78-ci yilde orta Asiyada o zamanki Türk devletini yaşatmaqda olan Hunlar Çin serhedine bir akin etdiler. Hun elinde nesillerden beri yurddaş olarak ( şimdiki deyimle vatandaş) yaşiyan Çin-ler bunu Çin imperatoruna bildirdiler. Belelikle 4 min kişilik Hun ordusu arkadan pusuya düşdü ve bir neçe yuz kişi kurtara bildi.

Göy Türk hakimiyyeti çaginda 580 -ci yilda Çanq Sun – isminde bir Çin kumandani Türk hakanina zövce vererek Çin şehzadesini devletin ust katina getirmiş. Karşida ki, yil Hakan ölmüş. Yeni hökümdar İşbara hakan ox atmagi ustaligiyla meşur olan bu Çin kumandanini devletin beyleri arasina sokarak emriyle Türk beyleri de Hakanin buyruguyla onunla yakin olarlar. Bu Çin kumutan Türk obasinda, yurdunda her bir şeyi iyi öyrenir, orduda ne var, ne yok, Türk böylarinda beyler arasinda kin, sevgi nasil, bir sözle bütün istihparati toplayarak Çin imperatoruna gönderer. Bu hesabatda Türklerin hepsini birden yok etmek mümkünsüz oldugu için aralarina karişiklik, ayri seçkilik salarak kalib gelmek olar. Bu istihparatla Türk eline Çin-ler saldirmiş.

Geleyin yakin tarihimize 20 ekim 1827 Navarini Basqini.

Bundan 196 yil önce Türk donamasi Navarin limaninda lövber atmiş ,dayanirken muteffiik İngilis-Fransiz-Rus donanmalari terefinden basqina ugradi ve batdi. 57 gemi iyle birlikde 8 min asger de şehid oldu.

Bu basqinin sebebi hiristyan milletlerin yunan heyranligidir. Yunanlar ruslarin gizli yardimiyla Osmanli devletine üsyan etmişler ve düşmen olmuşlar her zaman. Fürset tapinca Kibriste oldugu kimi fekat ondan da böyük ölçüde Türklere karşi katilyamlar yapmişlar. Basqinin başi liderliyi ingilisler etmiş her zamanki kimi, Fransada hacli seferlerinden qalma yangin bir Türk düşmenliyi qalmiş ve qalacaqdir. Ruslar iyse her zaman isti denezlere ve bosfor bogazini ele keçirmek hayallarindan hiç vaxt vaz keçmemiş. Bu basqini Navarin basqinini anmaqda hayir var.

Kendilerini ermeni adlandiran Hay- başi hindistan karacilari Biz türklerle Selcuklu döneminden ta ki , 1890 yillarine kimi sülh ve eminamalik içinde yaşamişlar hettda Osmanli devletinde Herb ve devletin diger sahelerinde görev almişlar. Kizlarini bizim Türklere devlet adamlarina vererek her istediklerini etmişler. Sonuc Birinci Cihan savaşi 1915 den de önce Türklere karşi törettikleri kanli katilyamlar arhivlede yatir.

Bu ihanetleri yazmakla kurtarmak olmaz ,amma keçmişi anmak lazim ki, bu günki başi boş dar zekali , mankurtlaşmiş insanlarimiza , ferk etmez ister devlet adami olsun, ister adi vetendaş, her kim olursa olsun bilmeliki yabançinin dostluguna inanmagin asla dogru olmadigini tarih bize göstermiş.

100 yillardan beri insan kardaşlik davalari savaşlari aparmiş,filosoflar, peygemberler ,bilgiler, şairler bu davani mudafiye etmiş, fekat sosiyal kanun olan,, Milletler Savaşinda’’ en kiçik deyişiklik hiç olmamişdir.Kardaşligi teblig eden İsa-ni Tanrinin oglu sayan hiristyan , katolik, protestant , ortadoks kardaş dedikleri dindaşlarini bogazlamiş, müsalmanllar suuni , şie halinda bir birlerini katl etmiş.

Türk milleti yüksek meqamlardan gelen sözlere tez inanar ve hettda ad qazanmişdir.

Şertler ve sebebler hazir olanda karşimizdakilarin bize Türklere karşi birleşmeklerini tarih unutmayib ve unutma ey Türk.

Dünenki heqiqetler sabahda haqiqet olur.( dün ki dogrular sabahda dogrulugunu tesdik etmiş)

Bize konşu ve ya yaxin olan ölkelerde bir Türk korkusu olduguna dikket etmeliyik. Oralarda o devletlerde hakim olmuşuk, eskiden oldugu kimi Türklerin birleşmesi, şahlanmasi konşu ve yakin ölkelerin kabusudur.

Ermenilerin, yunanlarin, ruslarin, farslarin , araplerin ve Çin-lilerin ve başka milletlerin biz Türklere karşi etdikleri katilyamlari unutma, untdurma.

Birinci Cahan savaşindan sonra çar rusiyasinin yikilmasiyla kurulan Azerbaycan Türk Devleti 1918 – 1920 , 27 aprel 1920- de komunist ruslar terefinden ve Azerbaycandaki kendimizden olan moskvanin cocuklari terefinden işgal edildi ve 100 minlerle Azerbaycan Türkleri katl edildi. Bu tarihde 1920 27 aprel de Rus Sovet Bolşevik Ordusu 120 minlik bir ordu zirehli vaqonlarla Dagistan Yalama bölgesinden Azerbaycan Türk Cumhuriyyetine keçmek isterken Azerbaycan Türk asgerleri 350 kişi ve başlarinda Qubadan olan Kaçak Mail isimli kahraman ogullarimiz Rus bolşeviklerinin önünü keserek sabaha kader savaşmiş ve şehid olmuşlar.

Bunu yazmakta maksadim o ki, bu ismsiz kahramanlari yaşatmak, öyretmek lazim milletimize ,yoksa tarihde olmuyan Yunan 300 Spartali Pers imperatoru Kir-e karşi savaşmiş deyen nagillar uydurub filimler çekerek dünyaya tanidirlar amma sen kendi Türk 350 isimsiz kahramanlarini bilmirsen.

Bu 350 asger merd ogullarimizi ,şehidlik şerbatini içmeye yalniz bir sevgi, bir aşk VATAN, MİLLET, DEVLET aşki , damarlarinda akan Türk kani ireli atmiş.Ahmed Cavadl, Mikail Müşfiki, Hüseyn Cavidi ve 100 lerle Türk aydinlarini , yazarlarini yok etdiler.

Aydinlarimiz kurşuna düzüldü, Annelerimiz, kizlarimiz vaqonlarda Kazaxstana surgun edildi, ermeni daşnaklari komunistlerle bir yerde benim Türk milletime soykirim yapti.

Azerbaycan bu günki Türkiye Cumhuriyyeti kuran Türklerin ilk yiginak yeridir ve Ata yurdudu.

Selcuklarin, Osmanlilarin kökü burdan Azerbaycandan gelmiş.

Osmanli – Süleyman Şah, Gazi Ertogrulun babasi bu günki Azerbaycanin Mugan bölgesinde olmuş Oguz Türk boylari mogol tehlukesinden 400 yurd -la anadoluya gelmiş, Söyüdlüde Yurd kurmuşlar, kisa yazacam Gazi Ertogrul, onun oglu Osman ( asl ismi ATTAMAN) ve onun oglu Orhan 600 yillik bir imperatorlugun temelini koymuşlar.

Anadoluya , İrak ve Suriyaya burdan Azerbaycanan ireliyerek 13 yuz yilde Horasandan Aralik denizine( AKDENİZ) keder uzanmiş böyük Türkyeni idare eden Elhaniler ( Elxaniler) merkezi bölgesi Azerbaycan olmuş. Yani bir baximla Türkiye bu gün eski payihtatina kovuşmuş.

Kuzeyde Rus, güneyde İran Fars elinde kalmagimiza bakmayarak kendi Türklüyümüzü koruyub saklamiş ve her zaman da Türklerin birleşib Böyük bir Turan sevdasini en açik ve aydin anladanlar olmuşdur. Bene göre Azerbaycan nedirse Türkiyem de odur, Bati Trakiyamda, Kerkükümde, Kibrisimde, Dogu Türkistanimda, Başkurtstanimda, Kirim-da, Ahiskamda, İrandaki Türklerimde, Tatarstanimda , Türkistanimda odur.

Türkmen sözü düşmenler terefinden düşünülmüş bir söz. Türk var , Türkmen yok , her kes kafasina iyi soksun. Azeri yok, Azerbaycan Türkü var.

Unutma ey Türk düşmenler bu gün seninle dost kardaş ola bilir amma fürseti düşse , her an şertleri uygun gelse anindaca DÜŞMEN olacaklar ve birleşecekler bize Türklere karşi.

Kurtuluş savaşinda ve savaşdan sonra da nasil düşmençilik etdiler, Karabagda 30 yildi nasil işgal edib biz Türkleri katl etdiler. Ne tez unutduz, ya moskvanin cocuklari unutdurur, nedir bu düşmene sevgi ?

Bacara bilmiyeceksiz burdan bunu yaziram. Biz türklerinde bir plani var.

Bize tolerantlik, beynalminel ( internasiyonal), multikulturalizim , demokratiya dersleri , sözleri deyib düşmenlere çalişmaginizi da iyi bilirik.

Biz Türklerin töremizde yasalarimizda 5000 yillik insanlik, demokratik anlayiş, insan hakklari olanda ve Atalarimiz bu yasalarla devletler kurub, devletler yikanda hiç sizin tarihde isminiz yok iydi .

Milletin karşisinda yalançi Siyasiler ve milliyetçileride her kes iyi bilir. Sizler bizi yok, kendinizi kandirirsiz.

Gencler tarihinizi iyi okuyun ve bilin. Türkün Şanli Tarihinde minllerle kahramanliklar var.

Ruhdan düşmeyin ve çalişin, araşdirin, elmili olun, en esasda milli mefkürenize ve milli ruhunuza deyerlerimize sahib çikin. Dilimizi, kan-zi , kulturumuzu temiz saklayin koruyun.

Türk korkusu burdan gelir bütün Cihana - Birleşib yeniden Şahlanarak Cihana sülh , Nizam getirecekler , güclü bir vahid Türk Ordusu kuracaklar.

Türkiye Cumhuriyyeti bu gün dünyaya meydan okuyur, Afrikada Avropaya, Kafkazlarda Karabagda Ermeni, İran ve Ruslara, Türkistanda Rusiyaya, Çin-e, İngilislere, Suriyada ABD-ye, Orta Doguda İsraile ve ABD-ye ve Türk Devletler Teşkilatinin her sahede birleşmesinde , tek Güc olmasinda , Türkiye ve Azerbaycanin esas baş rol oynamasi, Azerbaycaninda 44 gün Karabag Zeferinden sonra Ermenistanin başda Fransa olmakla himayadarlari Avropaya meydan okumasi , artik her bir düşmenlerimizi korkuya salmiş.

Bu gün bile Türkiye Cumhuriyyeti ve Azerbaycanin bir bedende bir ruh olmasi , çok düşmenlerimizi bize karşi yeniden birleşerek üstümüze gelmesi, iki qardaş Devletin aralarina soyukluk salmak isteyenler her zamaninkindan da şimdi dahada açik üstümüze gelirler.Bu düşmenler her sahede var. Bu gün her birimiz öncekindende dikkatli olmaliyik. Türkiyemizin etrafinda Yunanistani NATO kendi silah ussune çevirmesi ve MAVİ VATAN deyilen Ak denizde sularin isinmesine dikket etmeliyik.

Biz Türklerin bu gün Kirmizi Çizkimiz- KKTC, KEKRKÜK, HATAY, ZENGEZUR ve ADALAR-dir.

Böyük işleri yalniz böyük milletler eder.

Kuvvet birdir ve o milletindir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum