Aydın Siyasetinin Gerçekleri

Kuşkusuz 2014 yerel seçimlerinde en çetin mücadele Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için olacak..

CHP, yerel iktidarını sürdürmek için Büyükşehir’i kazanmaya çalışacak.

AK Parti, hem 2009’un rövanşını almak, hem de Aydın gibi Türkiye’nin gözde kentini de iktidar gücüyle yönetme isteğiyle sandığa belki de genel seçimlerden daha fazla asılacak.

MHP, ‘Kabuğu kırmak çare Uzunırmak’ hedefiyle seçimi kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacak.

ERDEM Mİ SAVAŞ MI?

AK Parti’de nefesler tutuldu, heyecan dorukta…

Büyükşehir adayı 13 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir’de açıklanacak. 

CHP ve MHP’nin adayları belli olduğuna göre herkes AK Parti’nin kiminle seçime gireceğini merak ediyor. Ama ağırlıklı olarak AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş üzerinde duruluyor.

Bir kısım Ak Parti’li Mehmet Erdem’in, Mustafa Savaş’a göre Aydın’da çok daha fazla tanınır olması nedeniyle daha şanslı durumda olduğunu söylerken, bazıları da bunun bir avantaj olmadığını öne sürüyor.

SİYASETİN GÖZDESİ ÇERÇİOĞLU

Aydın’da siyaset arenasının gözdesi her zaman olduğu gibi Özlem Çerçioğlu. Aydın’ın 'Topuklu Efe’si, siyaset kulislerinin gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Siyaset kulislerinin Topuklu Efe’ye olan ilgisi, Başbakan’a kadar ulaştı.

Örnek mi?

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a “Bizim de Aydın’da 3 milletvekilimiz var, CHP’nin de… Gidin bakın, bu kadın ne yapıyor da anketlerde yüzde 67 çıkıyor” şeklindeki sözleriyle bir gerçeği dile getiriyor.

Aydın’ın siyasi kulislerinde de Özlem Çerçioğlu’nun gücü tartışılmıyor, 7’den 70’e herkes tarafından kabul ediyor. Sokağa çıktığınızda AK Partilisi de, MHP’lisi de “Özlem Çerçioğlu kazanır” diyor.

Evet, herkes gibi AK Parti de Özlem Çerçioğlu’nun gücünün farkında. MHP adayı Ali Uzunırmak gibi “Ali abi gelecek Özlem bitecek” gibi son derece amatör bir söylemle hafife almıyor. Yıllarını siyasete vermiş olanlar, “Siyasette olmaz diye bir yek yoktur. Siyasette bir dakikanın bile önemi çok büyüktür. Bir dakikada o kadar çok şey değişir ki şaşırıp kalırsınız” derler. İşte bu nedenle AK Parti ince eleyip sık dokuyor. Aydın siyasetinin zirvesinde bağdaş kuran, halkla bütünleşmiş Topuklu Efe’nin karşısına, halkta karşılık bulacak, halkla bütünleşecek bir aday koymak istiyor.

ANKARA ÇIKARTMASI NEDEN

Bütün bunları CHP yönetimleri de biliyor. Bu yüzden Efeler, Nazilli ve Kuşadası ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde “önseçim” diye tutturan CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un Topuklu Efe’ye karşı gıkı çıkmıyor.

Bir başka gerçek şu ki 2014 yerel seçimlerinin Aydın sonuçları AK Parti ve MHP’den çok CHP açısından büyük önem taşıyor. CHP’nin ilçe Belediye Başkan adayını belirlerken hata yapma lüksü yok.

CHP Genel Merkezi’nin “seçimi kiminle kazanacaksak o adayla yola çıkacağız” söylemine karşılık, önseçim girişimleri Ankara’da karşılık bulmuyor.

Bu gerçeği Sayın Kalınomuz da biliyor.

Bile bile Ankara çıkartmasını neden yapıyor?

Bekleyelim ve görelim..

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum