Aydın’da belediye başkan adaylarından beklentiler

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları hizmetle ilgili görüş ve düşüncelerini yazılı ve sözlü basın aracılığıyla halkımıza açıklamalılar. Adayların acil çözüm bekleyen konularda projelerini halkımız merak ediyor. Adayların ‘hele bir seçilelim gereğini yaparız’ tarzındaki vurdumduymaz halleri seçimlerin heyecansız, programsız, projeden yoksun gargaraya getirerek kazanma düşüncesinde olmaları kabul edilemez.

Aydın kentinin ve ilçelerinin önemli sorunlarından biri de trafik ve otopark sorunudur. İki kişiye bir araba düşen Aydın’da bu sorunun çözümü ihmal edilemez, ötelenemez.

Denizli-İzmir asfaltı üzerinde yapılması gereken battı-çıktı, geçmiş dönem belediye başkanlarının gerçekleşmeyen vaatlerindendir.

Efeler kent merkezinde bulunan Zafer Mahallesi’ndeki eski garaj arsası için belediye başkan adaylarının ne düşündüklerini bilmiyoruz.

Menderes havzasındaki yerleşim yerlerinin kanalizasyon atıkları arıtılmadan Menderes Nehri’ne akıtılmakta. Bu durum ne zaman sona erecek? Adayların görüşlerini halka açıklaması ve söz vermesi için ne bekliyoruz? Şehrin atık suları ile yetiştirilen sebzelerin Aydınlıların sağlığını tehdit ettiğini görmezlikten gelmek doğru mu?

İlimiz Aydın, 1. Derecede deprem kuşağındaki Menderes havzası enine doğu batı, dikine kuzey güney fayları ile her an deprem riski altındadır.

Belediye başkanlarının olası bir depreme karşı eğitim ve yerleşim programları nelerdir?

İmar ile ilgili ne gibi tedbirler alacaklar, halkımız açıklanmasını bekliyor.

Menderes ovasının verimli topraklarının korunması için yeni yerleşim alanları bulunmalı, uydu kentler yaratılmalıdır.

Halkın sağlığını yakından ilgilendiren gıda denetimi ve hijyen belediyelerin temel görevidir. Gıda satış yerleri, lokanta ve kafelerdeki çalışanların kılık kıyafet ve temizliği modern bir şehre yakışır vaziyette olmalıdır. Belediye zabıtası etkin bir şekilde çalıştırılacak mı?

Belediye kadrolarının siyasi amaçla şişirilmesi belediye bütçelerine yük getiriyor, hizmet aksıyor. Popülist yaklaşımların bedelini halkımız ödüyor, hizmet kalitesi düşüyor.

Sosyal belediyecilik hizmetleri fayda-maliyet hesabı yapılarak en rantabl şekilde sürdürülmelidir.

Halkımız belediye hizmetlerini en iyi yapacağını deklere eden, projelendiren inançlı adaylara yönelecektir. Aydın’ın kaç mahallesi var onu bilmeyen, Aydın’ın havası ve kokusunu duymayan siyasilerin Aydın’a ve halkımıza hizmet etmesi mümkün değildir. Siyasi partiler ve adaylar halkımızı rahatsız eden propaganda amaçlı gürültü kirliliğine derhal son vermelidir. Halkımız olayı yakınen izlemektedir, takdir halkımızındır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum