Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Devlet fedaileri

Eziz ve Böyük Türk Milletim.

Bu gün ki, yazim son günlerde ve aylarda hem Türkiye Cumhuriyyetinde, hem de Azerbaycan Türk Cumhuriyyetinde mediyada ve internet sayitlarinda bazi mankurt ve cahil insanlarin , terikat uyelerinin, caamatlarin şeyhlerinin, bazi siyasi partilerin parti başkanlarinin, Türk milletine ve bu iki Devletin kurucularina ve onlarin yaratdigi Teşkilat -in fedailerine hakaret eden, onun bunun uşakligini yapanlara, susmamagi ve dogrulari yazmagi karara aldim ki, Türk milleti – nin asl tarihin de şimdiye kimi bizden gizledilmiş dogrulari kisa da olsa bildirmekdir.

Evet Efendiler yazimin sonunda ne demek istediyimi her kes anliyacak. Hem Türkiyemizdeki sözde Osmanli sevgisi olanlara , hem de Azerbaycanimizda Rus Sovet aşkiyle heledi Moskvaya uşaklik yapan mankurtlara anlatmakdi, yazim. Zaten onlar anlamiyacak, bilmiyenlere anlatiram. Bazi insanlarimiz da bilgisi olmadan bunlarin söylediklerine inanarak fikir söylemelileridir.

Evet konumuza keçeyin.

Bu gün Osmanli İttihat-Terreki terefinden yok oldu diyen zatlara , Cumhuruyyet düşmenlerine bildirmek isterem ki, nasil olurda Osmanli hilafeti hele var iken Enver Paşa-nin teşkilatçiligi ile kurulan Teşkilat-i Mahsusa resmi olarak 1913 yili 17 kasim ayinda 2 -ci Meşuriyyetin ilani ve ardinda da 2 Abdülhemidin tahttan indirilmesi sonrasinda devlet mekanizmasinda meydana gelen deyişiklerin ürünü olarak ortaya çikmişdir.

Teşkilat-i Mahsusa fedailerinin 1913-cü yilda Kuşçubaşi Eşref ve Süleyman Askari – nin başçiligiyla kurulan ilk Türk Cumhuriyyeti olan Bati Trakiya Türk Cumhuriyyeti olurken nasil olurda Osmanli zamaninda kurulur ? hiç düşündünüzmu?

Evet o dönem Osmanli- nin imperialist gücler terefinden parçalanmasini bilen Vatan, Devlet Fedaileri başda Enver Paşa olmakla bu işleri yapmişlar. Bati Trakiya Türk Cumhuriyyeti nin kendi Himi ve Bayraki, bakanlari az bir zamanda Avropa düşmen devletlerine meydan okumuşdur.

Teşkilat i- Mahsusa fedaileri Enver Paşa, Eşref Sencer Kuşçubaşi, Zenci Musa, Yakub Cemil, Dr.Bahattin Şakir, Mithat Şükrü Bleda, Ohrili Eyüb Sabri, Fuat Balkan, Tegmen Hilmi Musallimi, İsmail Canbulat, Piyade subayi Rasuhu Bey, Filbeli Hilmi, Şerif Bugida, Arabistan da İbn ür Reşid, Nuri Killigli, Haluk Kut Paşalar, Ali Fethi Okyar, Haci Selmi Sami, ,, Kel Ali ‘’ lekebli Ali Çetinkaya, ilk tayyareçi şehidlerden Sadik bey, Çerkez Reşit bey, Ahmet Fuat Bulca, Nuri Conker, Rauf Orbay ve saire.

Teşkilat -i Mahsusa nin Trablusgarp ta İtalyanlara karşi, Bati Trakiyada da Bulgarlara ve Yunanlara , Misir de ve İrak ta İngilislere karşi direniş örgütlenme çalişmalarinda kismen belgelenmişler.

Unutmayak ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Trablusgarpde her bir Vatan övladi kimi Enver paşayla ayni cebhede savaşmişlar.

Bura dikket - Kuva-yi Milliye ve Mudafaa-i Hukuk gruplarinin önde gelenleri ve Türkiye Cumhuriyyetinin Kurtuluş savaşinda yer alanlarin hepsi Teşkilat-i Mahsusanin fedaileri olmuşdur.

Merak edenler için yaziram ilk defe

Tunus Devleti -nin kurucusu Habib bin Ali Burgiba.

Pakistan Devletin- nin kurucusu Muhammed Ali Cinnah.

Azerbaycan devletinin kurucusu Mehemmed Amin Resulzade.

Hindistan devleti -ni kuran Mahatma Gandi.

Libya devleti nin ilk Başbakani olan Sadullah Kolgolu.

Teşkilat-i Mahsusa üyeleridir. Burgiba ve Cinnah Teşkilat in bilfilli kuruculari arasinda yer alanlardir.

Saltanatin kaldirilişi ve Cumhuriyyetin kuruluşu , Devletin gedişatini gören ve Devlet in rejim deyişdirme ve dönüşümünü planlayan KURUCU KADİM GÜC-ün planidir.

Sultan Abdülhamid, Sultan Vahdettin ve Mustafa Kemal, plani uygulamaya koymuşdur. Tüm inkilablar gibi....

Ne İttihat- Terreki , ne Teşkilat-i Mahsusa , ne de Atatürk Hilafeti kaldirmadi – korumaya aldi.

Atatürk günün şartlarinda Hilafeti İngilizlerin ve onun pionlarindan korudu.

Gazinin Nutuk -nu okumuyanlara bir örnek verim-

,,, 1927-ci yil – Bu gün dünyada 3 İslam Devleti kalmişdir.( bu cümleye özellikle dikket edin, Artik Türkiye Cumhuriyyeti de kurulmuşdur),

Ve bu gün İslam Devletleri gücsüzdür, Günü geldiyinde İslam Devletleri tekrar güclenib ayaga kalkdiginda , Hilafet yeniden tesis edilecekdir, Ama eskisi kimi deyil babadan ogula , aşagidan yukariya dogru oluşturulacak bir kurul yoluyla olacakdir.’’’

Burdan Atatürk ün ne demek istediyini anladiz.

Gözü kara Enver Paşam.

Enver Paşa nin ayni siralarda , Kafkaslar ve ötesine gidib, Dev bir Ordu toplamasinin sebebi ne ola bilir sizce?

Benim aklima B ve C planlari gelir.

B plani eger Anadoluda ki, girişim başarili olamazsa, vey a yardima ihtiyac duyarsa, Enver Paşa elindeki Orduyla Anadoluya girecek.

C plani ise B plani gercekleşemezse ya da başarili olamazsa,Ordu kurulurken teşkilatlanmadan ve Ordudan kalanlarla,yeni Türk Devleti, Kafkaslar ve Hazar Bölgesi-nden kurulacakdir, yani Azerbaycandan Anadoluya.

Hep hatirlayin Türk devletsiz yaşarmi !

Evet eziz okuyucularim bu gün Cumhuriyyet kurucularina ,, Soysuz’’ deyerek küfr edenlere kendi başa düşdüyü dilden cavab verirem - Soysuzlar sizsiz ve size destek verenlerdi.

Önce kendinize ve sülalenize bakin , sonra bu Vatan övladlarina, Fedailerine laf edin, eger sülalenizde bir tek bile merd ogul vatsa.

Efendiler. Böyük Türk milletimin övladlari, siz ilk önce bu laflari söyleyen soysuzlara dikket etsez görersiz ki, bu soysuzlarin Dişarida Bankalar da hesablarini ve nasil lüks hayatda yaşamalarini, kimlerin pionlugunu yapmagini iyi görersiz.

İzmir Yunan işgalinda olduk da , camiler de Türkleri doldurarak yakan Yunanlilari gülle çiçekle karşilayanlar, İngilislerin parasiyla ve Ruslarin silahiyla Osmanlini parçalayib Kürdüstan, Ermeni-Rum Pontos devletleri kurmak isteyen şeyh Se it lere sayin diyenler, hiç o, zaman Osmanli torunu , Osmanli sevgisi söylemirdiler.

Ne oldu da şimdi bunlar Osmanli torunlari oldular, Osmanlidan yana oldular?

Evet bu soysuzlarin planlarini ATATÜRK ve Silahdaşlari pozdular, 100 yüz yil geri atdilar, şimdi de ayni gücler ve ayni pionlar di üzerimize gelenler.

Dikkatli olmali ve bu kimi pionlara imkan vermemeli ayak açib yürüsünler.

Yaponiyada İmperatora, ABD-de C. Vaşingtona, İtaliyada Gariballdi ye, ya İngilterede devlet kurucularina, vey a Almaniyada Otto Fon Bismarka , Laf söylersen , hemen onu da, sülalesini de Devlet cezasini verer.

Devlet kurucularina saygi duyulmali ve ismleri anilan zaman her kes, kimliyinden asli olmuyarak saygi göstermelidir.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum