Aydın’da CHP ve MHP Fire Verdi

10 Ağustos günü yapılan Cumhurbaşkanlığı yarışının anayasaya uygunluğundan söz edilse de eşit ve etik bir yarıştan söz edilmeyeceğidir. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Başbakanın seçim sürecinde gergin ve hırçın tavrı ile sert söylemleri de dikkat çekmesine rağmen yine dokuzuncu kez bir seçim daha kazanarak toplam seçmenin % 37’sinin oyları ile T.C Devletinin 12. Cumhurbaşkanı seçilir.

Seçimi kazanmasının ardından yaptığı balkon konuşmasındaki en önemli mesajı,

“Kırgınlıklar Eski Türkiye’de kalsın.”  oldu.

**

Aydın CHP+MHP oyları üzerine kısaca yuvarlak bir yorum yaparsak;

2014 yerel seçimlerinde BŞB’de, CHP+MHP=%65,4, 10 Ağustosta ise,% 56,4.

2014 yerel seçimlerinde Efelerde CHP+MHP=%65,6, 10 Ağustosta ise,% 58.

Burada % 7-9 oranında bir oy kaybı görülmektedir.

İşte bu oy oranının önemli bir kısmı, yazlıkçıların kullanmadığı CHP ve MHP’li oylar ile MHP’den Ak Partiye giden oyları kapsamaktadır.

**

Prof. Dr. M. Ekmeleddin İhsanoğlu için %50 üzeri bir yana, %40 ‘lık bir oy beklentisi bile gerçekleşmedi. Sıkıca kenetlenmiş bir Ak Parti seçmenine karşılık

CHP ve MHP’den %5 üzerinde bir fire verilmesi de epeyce düşündürücüdür.

Sandığa gelmeyen 5 milyon seçmenin ise dünü değiştirebileceği gerçeğinin göz ardı edilmeyeceğidir.

Yazlıkçılardan adres nakillerini yaptıran duyarlı vatandaşlarımız yanında adres nakli bir yana oy kullanmayan partililer de var.  

“Ne olacak bu memleketin hali?”

“Ben biliyordum böyle olacağını”

“Demokrasi bize uzak kardeşim…”

Vur kadehin dibine diyerek demokratlık mı taslayacaklar?

**

CHP Efeler İlçe Yönetiminden Selim Gürgün ve Nurhayat Yılmazer hanımefendi ile bazı seçim mahallerine uğradığımızda özverili salon sorumlularını görmekten memnuniyet duyduk. Sandıklara koşan seçmenin yoğunlukla karşılaşmaması tek tercih olması nedeniyle kolaylık yaratmıştı. Yaşlı ve engellilerin oy kullanmak için koltuk değneği, yürüteçleri ve tekerlekli sandalyeleri ile akın etmesi dikkat çekti. Efeler Ortaokulu girişinde zemin katta engellilere mahsus özel bir sandığın kurulması da Seçim Kurulunun olumlu bir adımıdır.

Birkaç okulda engelli seçmen için engelli çıkışlarının birkaç sorumsuz kişinin eseri olarak kilitli olması, yapılan müracaatlara rağmen anahtarların bulunamaması nedeni ile bu engelliye has  girişlerin açılmayarak merdivenlerden refakatçileri ile zorlukla çıktıklarından da söz edilmiştir.   

**

CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci yaptığı değerlendirmede, din ile mesafeli denilen CHP’nin aslında dini kullanan dinciler ile mesafeli olduğudur. Bu algıyı yıkmak adına Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun  Cumhurbaşkanlığı adaylığı bu anlamda önem taşımaktadır.

**

Aydınımızda her şeye rağmen CHP seçmeni sandığa koşarak vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getirerek bir kez daha partisini öne çıkarmıştır.

Demokrasiyi özümsemenin bir gereği olarak halkımızın tercihlerine saygı duymamızın gerekliliği de ortadadır…  

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum