Aydında Gezi Parkı Eylemi

Aydın'da Gezi Parkı Eylemi

Aydın'da bir araya gelen yaklaşık bin kişi, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti.

Facebook ve diğer sosyal medya araçları üzerinden saat 00.30 sıralarında bir araya gelen yaklaşık bin kişi, Sevgi Yolu'nda toplanarak İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti.

Eylemciler adına açıklama yapan Ahmet Melih Güven, eyleme Türkiye Komünist Partisi, Emek Partisi ve ADÜ'lü öğrencilerin destek verdiğini söyledi. Gruba ASTO Başkanı Veli Tiryaki, MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Serap Cambazoğlu da destek verdi.

Sevgi Yolu'nda toplanan kalabalık, Adnan Menderes Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçtiği sırada Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Merkez ilçe Başkanı Barış Altıntaş, Türkiye Komünist Partisi Aydın İl Başkanı Burak Özdemir'in de katıldığı görüldü.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinden yürüyerek Atatürk Meydanı'ndaki AK Parti il binası önüne gelen kalabalık, burada oturma eylemi yaptı.

Bin kişinin katıldığı eylemde, “Taksim Gezi Parkı bizimdir, bizim kalacak, Her yer Taksim, her yer direniş, Katil Erdoğan, Katil Polis, Amerikan köpeği, Tayyip Erdoğan, Tayyip Amerika'ya Fethullah'ın yanına, Mustafa Kemal'in askerleriyiz, (AK Parti binasını işaret ederek) Burası katillerin yuvası” şeklinde sloganlar atıldı.

2.5 saat süren eylemin ardından vatandaşlar dağıldı. Eylemcilerden bazıları ise içki yasağına ilişkin tepkilerini de içki içerek gösterdiler.

Gruplar arasında zaman zaman tartışma yaşanırken, gerginlik büyümeden önlendi.

NAZİLLİ'DE GEZİ PARKI EYLEMİ

KUŞADASI'NDA GEZİ PARKI EYLEMİNDE GÖZALTI

ASTO GEZİ PARKI'NDA ÇIKAN OLAYLARI PROTESTO ETTİ (VİDEO HABER)

gezi-parki-eylemi-(1).jpg

gezi-parki-eylemi-(2).jpg

gezi-parki-eylemi-(3).jpg

gezi-parki-eylemi-(4).jpg

gezi-parki-eylemi-(5).jpg

gezi-parki-eylemi-(6).jpg

gezi-parki-eylemi-(7).jpg

gezi-parki-eylemi-(8).jpg

gezi-parki-eylemi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.