Aydın’da Yerel Seçim Bahane Cumhuriyet Sevgisi Şahane

Seçimlere az kaldı…

Her yerde heyecan artıyor; Tabi Aydın’da da seçin heyecanı adayların belirlenmesi noktasında had safhada.

Partiler çok bilinmeyenli denklemlerini çözmeye çalışıyor.

Şöyle bir analiz yapalım.

AK PARTİ’DE HAREKETLİ HAFTA

AK Parti belediye başkan adaylarının belirlenmesi aşamasında seçmenin nabzını tutma açısından Aydın’da teşkilat yöneticilerinin katılımı ile temayül ya da eğilim yoklaması yapacak.

Temayül ya da eğilim yoklamasında kimlerin isimleri yer alacak henüz belli değil. Mesela anketlerde "AK Parti'nin büyükşehir adayı kim olmalı" sorusuna yüzde 55'lik bir oranla yer bulan Aydın milletvekili Mehmet Erdem ile büyükşehir belediye başkan adaylığında ismi geçen Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı Mustafa Savaş'ın ismi olacak mı bilinmiyor.

AK Parti yerel seçimlere en doğru adaylarla girme gayretinde. O nedenle sadece temayül sonuçlarıyla karar vermiyor, anket sonuçlarına da bakıyor, parti içinde karşılık bulan aday için halkın ne düşündüğüne bakıyor. Bu anlamda hem temayülden hem de anketlerden çıkan isim için hiç sorun yok. Temayülden çıktığı halde anketlerden çıkmıyorsa aday olamıyor.

Büyükşehir için iki isim aday adayı oldu. Bunlardan biri GEKA eski genel sekreteri Mehmet Aydıner, diğeri de Fuat Fikret Aktaş.

Efeler için ilçe başkanı Gökhan Ökten’in aday olacağı konuşulsa da parti merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile aday olmadığını duyurdu.

AK Parti kulislerinde Efeler Belediye Başkanlığı için başvuru yapan Hüseyin Aksu ve Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı’nın dışında sürpriz bir ismin aday olacağı konuşuluyor.

Bu isimler önceki dönem Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ile yine önceki dönem Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya.

CHP VE MHP’DE DURUM

CHP’de 22. Dönem Aydın Milletvekili Mesut Özakcan, Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil ve Ahmet Gümüş aday adaylığı başvurusu yapan isimler. MHP’de ise resmi adaylık başvurusu yapan yok. Ancak ibre CHP’de Mesut Özakcan, MHP’de ise 23.dönem Aydın Milletvekili Recep Taner’den yana. Bakalım iki parti kamuoyunda öne çıkan bu isimleri mi yoksa iç dengelerinin öne çıkarttığı daha zayıf isimleri mi aday olarak Aydınlıların karşısına çıkaracak?

Bu sorular cevap beklerken heyecanın yükselmesi de muhakkak…

AYDIN KIRMIZI BEYAZA BEZENDİ

Seçim heyecanı parça parça her parti de farklı biçimde yaşanırken ortak kaderimizi geçmişimizin o şanlı günü hatırlattı.

Cumhuriyet Bayramı Aydın’da deyim yerindeyse şahane kutlandı.

O gün her yer kırmız-beyazdı…

Cumhuriyet Bayramı coşkusu sabahtan itibaren herkesi sardı.

CHP Aydın örgütü tarafından organize edilen yürüyüş, oldukça ilgi çok büyüktü. Zafer Meydanı'nda toplanan partililer, ellerinde Türk bayrağı yürüyüşe geçtiğinde ise heyecan artık her yeri sarmıştı…

Aynı günün akşamı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Aydın Belediyesi'nin düzenlediği fener alayı vardı. Yine her yer kırmız beyaza bezenmişti. Kıyafetlerinde özellikle kırmızı ve beyaza yer veren belediye başkanı Özlem Çerçioğlu yine halkın arasında bu büyük coşkuya ortak oluyordu.

Adnan Menderes Bulvarı'nda binalardan sarkanlar, pencerelerden bayrak sallayanlar, balkonlardan alkış tutanlar, yürüyüşe sloganla destek olanlar, korno çalarak tempo tutan sürücüler…

Evler ve işyerleri Türk bayraklarıyla bezenmiş, Atatürk portreleri ve Türk bayrakları görsel bir şölene çevirmişti, Aydın sokaklarını…

‘’Ne mutlu Türküm diyene’’, ‘’Mustafa Kemal’in askerleyiz’’ sloganları atarak, 10 Yıl Marşı okuyarak yürüyordu, binlerce Aydınlı...

7’den 70’e herkes oradaydı. Elinde bastonu olan da tekerlek sandalyesi ile bayram coşkusunu yaşamak isteyeni de elinde puset ya da bebek arabasıyla Cumhuriyet sevgisini çocuklarına, torunlarına aşılamak isteyeni de…

Aydın halkı Cumhuriyete sahip çıktı...

Başkan Çerçioğlu'nun verdiği mesaj ve ardından Andımız’ı alandakilere okutması, halkın o mesaja yanıtı da bunun en büyük göstergesiydi…

Son cümlemiz ilk cümlemiz olsun:

Aydın’da yerel seçim bahane, Cumhuriyet sevgisi şahane…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum