Aydın'ın Büyük Değişimi

Hiç şüphe yok!

Bir kentin yerel hizmetlerinin sunulmasında en önde gelen, en çok çaba harcayan kuruluş belediyelerdir. Halkın kendi inisiyatifi ile demokratik haklarını kullanarak seçtiği başkan yönetiminde belediyeler, hizmet verdikleri şehrin, beldenin sağlığından tutun da, imarlaşmasına, çöp sorununa, içme suyuna, ulaşımına, pazarlarına,  sporuna, sanat ve kültürel etkinliklerine kadar her alanda hizmet vermek, hizmet sunmak zorundadır.

***

Belediye başkanı olmak için halkın huzuruna çıkıp projelerinizi, yapacaklarını anlatarak o göreve seçilmeniz gereklidir.

Bir kızı bin kişi ister, ama bir kişi alır” sözündeki gibi "bir belediye başkanlığını da yine bin kişi ister, 10-20, hatta 30 kişi de aday olabilir... Ama o koltuğa oturma hakkına 5 yıllığına bir kişi sahip olur.”

Şu an Aydın Belediye başkanlığı koltuğunda 5 yıla yakın bir zamandır Özlem Çerçioğlu oturuyor. 2009 yılında AK Parti’den Mustafa Ancın, MHP’den Hüseyin Aksu, Demokrat Parti’den İlhami Ortekin ile birlikte kıyasıya girilen yarıştan birinci çıkıp ipi göğüsleyen Özlem Çerçioğlu, 5 yıla yaklaşan bir süredir hizmet veriyor.

***

Beleye başkanlığı ağlama makamı değildir. Çünkü halk sizi çözüm üretsin, hizmet etsin diye o göreve getirmiştir. 2009 yılından bu yana geçen sürede Özlem Çerçioğlu’nun geçmiş yönetimleri suçlayan bir anlayışla enkaz edebiyatı yaptığına hiç şahit olmadım. Oysa çalışanına kıdem tazminatını ödeyemeyen, SGK ve vergi borcu nedeniyle ipotekli bir şekilde, ESKO’daki derme çatma binada hizmet veriyordu. Bizler de 81 il arasında kirada hizmet veren tek belediyeye sahip olmanın ayıbıyla yaşıyorduk.

Özlem Çerçioğlu, önce bizi bu ayıptan kurtardı. Aydın’a son derece modern bir belediye hizmet binası kazandırdı. Ardından “Kentler meydanlarıyla anılır” dedi.

26 ay boyunca engellendi.

Mevcut otogar ihtiyaca cevap vermiyor” diyerek, Aydın’a yakışır bir otogar planladı yine engellerle karşılaştı.

Bugün her iki projenin de sonuna gelindi, Aydın halkının hizmetine sunulmak için gün sayıyor. 2009’da tam takır kuru bakır bir kasaya sahip borç batağındaki Aydın Belediyesi’nin bugün kasasında ve banka hesaplarında 57 milyon TL’si var.

Para var, çare var…

***

Özlem Çerçioğlu, 3 yeni proje için kolları sıvadı. Bunlardan birincisi Zafer Meydanı’na değer katacak olan "Aydın Kültür ve Kongre Merkezi…" İkincisi içerisinde olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu “Spor Kompleksi…” Üçüncüsü ise, Atatürk Kent Meydanı’nın çevresinde bulunan binalar daha estetik hale getirilerek, bütünlük sağlanacak.

Yapımı planlanan projeler içinde baraj da var 21 tane battı çıktı da…

***

Yapılan hizmetlerin tamamının halk için olduğunu biliyoruz. Bunlar yapılırken iyi veya kötü, yada eksik yönleri olup olmadığı elbette tartışılır. Yerel iktidar “şu kadar yılda şunu, bunu yaptık” diyecek... Muhalefet ise “Şurası eksik, burası eksik, şurada hata var..” gibi eleştiriler yapacaktır.

Zaten iktidarın işi budur, muhalefetinki de eleştirmektir.

Biz hepsini aktarmakla görevliyiz.

Ama aynı zamanda Aydın'daki bu pozitif değişimi de okurlara aktarmak durumundayız.

Çerçioğlu'nun son basın toplantısında anlattığı projeler gerçekleştiğinde Aydın bambaşka bir yer olacak.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.