Onur Yasin Tunç

Onur Yasin Tunç

Aydın’ın Melekleri..

İnsanoğlu doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor ve sonra kaçınılmaz sonla karşılaşıyor. Şüphesiz şu kısacık süreçte uzun bir yaşam ve mutlu bir hayat sürme çabası mevcut. Her insanın yaşantısının bir bölümü zorluklarla, sıkıntılarla geçiyor ama takdir edersiniz ki en çok da kişi yaşlanınca yaşamın zorluklarını daha çok hissetmeye başlıyor çünkü belki de bir noktadan sonra başkalarının yardımına ihtiyacımız oluyor. Fiziki açıdan da gücümüz eski yerinde olmayabiliyor ve daha çok duygusal bir yapı ağırlık kazanıyor.

İnsanoğlu yaşlandığı zaman, belki sıcacık bir tebessüm bile kendisini mutlu etmeye yetiyor. Biraz ilgi, biraz şefkat, biraz anlayış hem hayattan artık çok da beklentimizde olmayabiliyor kendi adımıza. İşte bu saydığım ilgiyi, alakayı, tebessümü, güzelliği bugün aydında belki henüz çoğu kimse tarafından bilinmeyen melekleri gösteriyor. Evet Aydının melekleri var hatta tüzel kişiliği bile var..

Başbakanlık destekli Aydın Mimar Sinan mahallesi tarafında kocaman bir villa içerisinde haftanın her gününün yaşlı ve de bakıma muhtaç vatandaşlarımıza kapının sonuna kadar açıldığı bir yer orası. Her gün, sırasıyla her mahalleden yaşlı ve de bakıma muhtaç insanlarımız bu mekânda ağırlanıyor, kendilerine hizmet ediliyor, periyodik olarak sağlık çalışanları geliyor ve kendileriyle sağlık sorunları açısından yardımcı olunuyor. Kendilerinden de tek kuruş ücret talep edilmiyor, tek istedikleri şey bakıma muhtaç vatandaşlarımızın mutlu olabilmeleri. Yanılmıyorsam derneğinin ismi Aymelek Derneği. Dernek başkanı da Sayın Yurdagül Altınbaş. Kendisi çok aktif çok sosyal bir insan hatta en son gittiğimde kendi elleriyle meyve soyup, ninelerimize dedelerimize ikram ediyordu. Bu arada Aydınlı insanımız da hayır yapma konusunda bir rekabet hali içerisindeler. Bu da insanı mutlu edici bir faktör. Bugün 3 kişi bir lokantaya gidip yemek yemeye kalksak 50-60 TL’den aşağı hesap ödemeyiz. Ama bugün 60-TL’lik yapılacak bir yardım orda ki yaklaşık 20 civarında yaşlı ve bakıma muhtaç insanların bir günlük öğlen yemeğini karşılıyor. Siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp hangi siyasi partiyi destekler olursak olalım, hangi düşüncenin temsilcisi olursak olalım gidip bir ziyaret etmekte fayda var inanın bana insana huzur veriyor, orda ki yaşlı bir annemizin tebessümünü seyretmek. Hatta çevremizde yaşlı ya da bakıma muhtaç insanlar varsa beraberce gidilmeli. Sabah saat 10 civarında gidiliyor akşam da evlere uğurlanıyor. Servis hizmeti bile var. İlk yazılarımda bahsettiğim o sivil toplum kuruluşlarının önemini şimdi kendim de çok daha iyi anladım. Bir araya gelmekte hayır vardır. Beraber olabilmek güzel bir erdemdir. Bu arada gitmek isteyenler ya da yerini öğrenmek isteyenler bana da doğrudan ulaşabilirler bizim de çorba da bir tuzumuz olsun. İnşallah hayırlısı da olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum