Hüseyin Büyükçoban

Hüseyin Büyükçoban

Aydınspor’un ‘Öz’ü ‘Aydın’

Sıcak bir sonbahar gününde 7-8 bin ateşli taraftarın desteğiyle Aydın’da güzel bir futbol şöleni yaşandı. Aydınspor 1923’ü 4 yılda 3 şampiyonluk yaşamasında büyük katkıları olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, stadyuma geldiğinde izleyicilerden büyük destek aldı.

Aydın şehrinin futbola olan ilgisi arzusu görülmeye değerdi. Konuk takım seyircisinin olmaması da Türk futbolu adına olumsuz bir gelişmeydi.

Bir önceki yıl 3. Lig’ten 2’nci Lig’e çıkan 2 süper lig görmüş ekip de oyuna kontrollü başladı. Sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle başlayan Aydınspor ilk 10 dakikadaki dengeli oyundan sonra kontrolü eline aldı. 20’nci dakikadan sonra modern futboldan örnekler vererek oyunu kanatlara yayıp ortadan verkaçlarla gollük pozisyonlar yaratmaya çalıştı. 26 ve 28’inci dakikalarda ev sahibi Aydınspo gole çok yaklaştı. 33’üncü dakikada Sadullah ile Sefa’nın güzel bir orta saha organizasyonu sonucu rakip kalede tehlike yarattı. 41’inci dakikada yine olumlu bir atak geliştiren Aydınspor uzaktan kaleyi yokladı. İlk yarının son dakikaları ve verilen 3 dakikalık uzatma ile birlikte yoğun bir baskı kuran Aydınspor ilk yarıyı berabere tamamladı.

İkinci yarıda rüzgârı da arkasına alan Aydınspor, deneyimli teknik adam Hüsnü Özkara’nın müdahalesi ile oyuna hızlı başladı. Ömer ve Erdi ile 47 ve 50’nci dakikalarda golle burun buruna geldi.

68’inci dakikada oyuncu değiştirerek ileride tek adamla kalan Dardanelspor, Aydınspor defans oyuncularının ve kaleci Kazım’ın bir anlık konsantrasyon eksikliğinden gölü yedi. Hüsnü Özkara’nın 64’üncü dakikada oyuna aldığı diri ve çabuk oyuncu Umut çok şık bir gol atarak beraberliği yakaladı.

Maçın kalan bölümünde galibiyet için istek ve arzulu olan Aydınspor genel anlamda olumlu izlenim bıraksa da galibiyeti getirecek golü bulamadı.

Biz akademisyenler futbol antrenörlük bölümü öğrencilerimize temel olarak şu felsefeyi aşılamaya çalışırız. Top rakipteyken bütün oyuncular topun arkasında olacak. Aydınspor bun tam anlamıyla uygulayabilseydi golü yemeyip galibiyete ulaşabilirdi. Unutmayalım ki futbol bir takım sporudur.

Taraftar desteği futbolda olmazsa olmazlardandır. Asi Kankalar taraftar gurubu da 90 dakika boyunca Aydınspor’u olumlu yönde destekledi.

Genel anlamda sezon başı, hava şartları, rakip takımı ismini de göz önüne alırsak Aydınspor için olumlu bir sonuç diyebiliriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum