Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

Bir dünya şampiyonluğundan çok öte

9 Ekim 2022 Pazar akşamında Türkiye-Angola Millî Ampute Millî Takımlarının Dünya Kupası şampiyonluk maçı vardı…

Bundan önce iki Avrupa Şampiyonluğu, son şampiyonada Dünya 2.liği bulunan Ampute Millî Futbol takımımız, Angola ile oynadığı; son derece çekişmeli geçen ve millilerimizin mutlak hakimiyeti ve 4 – 1 lik sonuçla tamamlanan karşılaşma bitiminde ampute millî takımımız ilk kez Dünya Şampiyonu oldu.

Gerek karşılaşma sırasında gerekse sonrasında futbolcularımızın hırsı, mücadelesi ve azmi görülmeye değerdi…

Görünürde bir futbol maçıydı ortada oynanan… Oysa, maçın ötesinde ne hayat hikâyeleri vardı, ne ibretler vardı, ne dersler vardı; okumasını, görmesini bilene…

Bir futbol maçıydı oynanan dedik de bu maç ampute; organlarından birisi olmayanların maçıydı değerli okurlarım.

Ampute: Bir hekimlik terimi her şeyden önce: Bütünden bir parçayı kesip atma ya da koparma. Bir daha yerine gelmesi mümkün olmayan anlamındadır.

İşte oynanan maçtaki oyuncuların konumu da buydu her iki takımda da… Ya bir bacakları yoktu, ya da bir kolları… Her bir oyuncuyu ampute haline getiren ne acıklı bir hikayesi vardır dinlemek mümkün olabilse…

Herkesi gururlandıran, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran bu koca yürekli kahramanlarının hepsinin ayrı bir hayat hikayesi var. Örnek:

Antrenör Osman Çakmak, Şırnak'ta vatani görevini yaparken Besta Vadisinde mayına basmış ve sol bacağını dizinin altından kaybetmiştir.

Kimi vatanını savunurken hain bir pusuda, kimi bir kaza ile ayağını kaybetmiş, kiminin ise doğuştan ya bir kolu yoktur ya da bir bacağı yoktur.

62 oyuncu arasından yapılan seçmeye göre maç kadrosu:

Antrenör Osman Çakmak:

Kaleci: Bülent Çetin, Erdi Arslan, Mert Yıldız

Sağ Bek: İsmail Korkmaz, Okan Şahiner

Sol Bek: Fuat Taştan, Muhittin Kurt

Merkez Defansif Orta Saha: Muhammet Yeğen, Şeyhmus Erdinç

Merkez Hücumcu Orta Saha: Serkan Dereli

Sol Forvet: Kemal Güleş

Sağ Forvet: Fatih Şentürk, Ömer Güleryüz

Merkez Forvet: Rahmi Özcan, Savaş Kaya

Antrenör Uğur Özcan , Kaleci antrenörü: İlhan Elmalı, Yardımcı antrenör: Ali Öğüt, Fizyoterapist: Gürkan Günaydın, Malzemeci: Halil Şimşek

Dünya şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımının maçını bizzat tribünde bakanlarıyla seyreden, maç bitiminde, millileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahaya inerek futbolculara dünya kupasını takdim ettikten sonra sosyal medya hesabından da yayınladığı mesajda şunları söyledi: ‘Ampute Futbol Dünya Kupası Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızı kararlı mücadeleleri, gayretleri ve bu muhteşem başarıları için canı gönülden tebrik ediyorum.’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yayınladığı kutlama mesajında: ‘Ampute Futbol Dünya Kupası’nda sergiledikleri üstün performansla Dünya Şampiyonu olan ve bizlere büyük bir gurur yaşatan Ampute Milli Takımımızı yürekten kutluyorum.’ dedi.

Pek çok kurum ve kuruluşun temsilcileri ampute milli takımımızı kutlarken sosyal medya da son yılların en yoğun kutlama mesajlarına tanıklık etti.

Bir önceki şampiyonada yine Angola ile Türkiye final oynamış ve Angola Dünya Şampiyonu, Türkiye Dünya 2.si olmuştu. O maç sonucunda Ampute Futbol Takımı oyuncularının nasıl göz yaşı döktüklerini unutamam…

Hoş bu sefer de maç sonucunda dökülen göz yaşları vardı yine… Fakat bu sefer bizimkiler sevinçten, Angolalı futbolcular üzüntülerinden göz yaşı döküyorlardı.

Ampute millî futbol takımı oyuncularımızın elde ettiği bu Dünya Şampiyonluğu başarısı, bir futbol başarısı olmanın çok ötesinde derin bir anlama sahiptir değerli okurlarım.Onun için yürekten kutluyoruz millilerimizi.

Tebrikler Ampute Futbol Millî Takımı oyuncularımız…

Tebrikler bu takımı yöneten teknik heyet ve bu takıma rehberlik yapan yöneticiler ve kol kanat geren yetkililer…

Meğer ne çok özlemişiz alın teri, emek, azim, cesaret ve millî duygularla bezeli bir mücadele sonucunda elde edilen futbolda bir dünya şampiyonluğunu…

GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum