Nurhayat Yılmazer

Nurhayat Yılmazer

Bir Yeni Yıl Daha

Üç gün sonra 2015 e gireceğiz. Herkes yaşı kadar tekrar etmiş olacak bu ritüeli.. İsteyerek, coşku ile bu yeni yıla gireceğimizi hiç ummuyorum.. Sorunlarla bir yeni yıla gireceğiz. İyi dilek ve temennilerle bir gecede bütün olumsuzlukların sihirli değnek değmişçesine değişeceğine de hiç inanmıyorum..

Öyle bir gireceğiz ki ..Yeni yıldaki ağır zamlarla feleğimizi şaşıracağız..Siyasi otoritenin, siyasi erkini koruma telaşı içinde, usulsüz, kanunsuz yöntemlerine hayretlerle şahit olacağız..

Muhalefet cephesinde ise bu iktidardan nasıl kurtulacağız kaygısı ağır basacaktır.. 2014’ü 2015’e bağlayan gece saat 24’te yurtsever herkesin dileği, 2015 yılının ortalarına doğru mevcut iktidardan kurtulmak olacaktır.

Önceki yıllarda olduğu gibi kutlama yapmak uygun mu değil mi tartışması, yerini yolsuzluk ve yoksulluk gündemine bırakmıştır.

17 Aralık yeni yıla yakın bir tarih.. Unutulmadı, unutulmayacak..Ne kadar gündem değişikliği yapsalar da..Yolsuzluğu yasaklı bir gündemle değiştirmeye çabalıyorlar..

Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yaşanan ayrılıkçı eylemler Başbakanın Ana Muhalefet Partimizin iç işleri ile ilgili yaptığı yorumlar bu bölgemizdeki sorunları çözmeyecektir..

Halkımız gelen yılın kaygısını bütün ruhuyla hissetmektedir.. Her gün enflasyon karşısında kar gibi eriyen emekli maaşlarımız, kredi kartı borçları ve çığ gibi artan işsizlik bunun göstergesidir..İşsiz ordumuz çok mutsuzdur..

Hiç unutamıyorum..YÖK ile birlikte Üniversite kontenjanları çok artmıştı..Üniversite mezunlarının istihdamı nasıl olacak diye soruluyordu...Zamanın Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, “iş bulmaları önemli değil biz genel kültürlü toplum istiyoruz” demişti...

Yeni yılda umuda ihtiyacımız var.. Üzerimizdeki ölü toprağını atacağız..Simurg misali yeniden küllerimizden doğmalıyız..Şimdiye kadar geçen zamanlardan daha çok ihtiyacımız var..

Toplum olarak ..duyarlı istekli.. En büyük umut mevcut iktidardan kurtulma umududur..Muhalefet çok taktikli olma zorunluluğundadır.. Bütün iktidar karşıtları ortak değerlerde birleşmek durumundadırlar..Bu çalışmalardaki doğru adresimiz bellidir..

Yeni yılda milletvekili adaylarımızda belli olacaktır. Bize düşen ilimizi temsil eden, projeci, çözüm odaklı adaylar etrafında kenetlenmek olacaktır. Bu şekilde Ana Muhalefet Partimizin oyunu iktidar olacak seviyeye getireceğiz..Her birimiz ben ne yapabilirim deyip ona göre davranacaktır.. 

Yok öyle umutları yitirip,

Karanlıklara savrulmak...

Unutma,

Aynı gökyüzü altında

Bir direniştir yaşamak...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum