Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

BP neden getdi ve nereye getdi?.

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Bize TV-lerde ve mediyada verilen haberlere hemen reaksiya( tepki) veririk, toplum ilk önce cahil tebake ve bunlara inanan bezi kendini bilimli sayan siyasi fikirler söyleyen analitikler, stratejilerde, hettda siyasi parti başkanlarida düşünmeden , araşdirmadan fikirler seslendirir ve halki yanliş yere yöneldirler. Kimlerse bunu bilerekden, kimlerse bilmiyerekden bunu yapirlar.

İlk önce BP petrlor şirketinin tam 111 yil önce Türkiyeye yani o zamanin Osman İmperiyasina gelmesini bilmek lazim.

Bundan 120 yil önce İttihat-Terekki deyilen teşkilat üyeleri ( önce ki, yazilarimda yazmişdim o zaman İttihat-Terekki teşkilatina üye olmak üçün mütlek mason olmaniz şert iydi, çünki o zaman bütün aydinlar dünyanin her yerinde mason teşkilattlarinin lojalarinin üyesi olmasi lazim iydi, aks halda heç bir teşkilata üye olamazdin.) Yahudilerle oturub anlaşdilar. Ele bir anlaşmaki Osmanlinin torpaklainda petrol olan Kerkük ve Musulu , gelecek yahudi para baronlari Almaniya, İngiltere , Hollandiya yahudileri bu torpaklari alib sermaye yapacaklardi. Osmanli İmperatoru Abdülhemid Han bunu öncede gördüyü için Kerkük ve Musulun petrol bölgelerini şahsine tapuladi ( sehsi ismine alib kendine bagladi). Yahudiler bunu bilince dediler ki ,bu bölgeleri Abdül Hamid Han şahsine bagladi ne edeceyik?, bu zaman İttihat- Terekki ve Jön Türkler sahaye suruldu ve Abdülhemid Han-a darbeyi yaptilar ve onda olan pertol bolgelerinin tapusunu ( cikarisini) alib yahudilere teslim etdiler.

Bu Türkiye ye BP-nin giriş hikayesidir. Bu derbe 1908 de yapildi ve 1910 da yani iki yil sonra bir şirket kurdular İttihat- Terekki üyelerinin üst katiyla , bu şirketin ismi Türk Petrol Şirketi.( TP). Şirketin başkani yahudi Ernest Karsan ve eyni zamanda Türkiye Ulusal bankasinin başkani. Başka kimler geldi Almaniyali yahudi petrol şirketi, Hollandiyali SHEL şirketi ve aralarinda bir Ermeni Klaus Gülbekyan. Evet bu yahudi Ermenileride bir şirket kururlar.

O zamanki BP şirketinin adi İngilis İran petrol şirketleri isminde iydi ve daha sonra ismi deyişdirilib BP şirketi koyulur. Şirketi tam olarak Britaniya Kraliyyetine baglayirlar.Bu İngilis yahudileri geldiler şirket ortaklarina dediler ki,- siz Türk Petrol şirketi kurduz sen Ermenisen, sen Almansan, sende Hollandiyalisan demek siz şirketin yarisini bize İngilislere vereceksiz. Şunu deyen şirket bu günün BP dediyimiz şirket. Bundan sonra birinci dünya savaşini çikarirlar. Sonuc savaşi kayb eden Almanlar Osmanlidan kovulur hettda Arap torpaklarindanda kovulur ve Osmanlida bölünüb Suuid , İrak, Lubnan, Suriye, kimi devletler kurularak tüm petrol torpaklarini İngilis yahudileri ələ keçirir.

Hemin zamandan bu günümüze kimi Türklerin petrolunu İngilis yahudi baronlari sömürmeye başlar. Hemin sömürgeci şirket bu gün Türkiye Cumhuriyyetinden geden BP-dir. Tam 111 yil sonra ölkeden çekildi. Evet çekildi amma nereye gitdi? Çaldiklari petrolumuzu kendimize satarak. Türkiyede 770 dene istasyonu ( yanacakdoldurma) variydi BP- nin.

Kime satdi BP şunlari ? PETROL OFİSİN-e. Türk şirketine , ecaba bu petrol ofisi Türk şirketimi? Hayir ( yok). Bu Petrol Ofisi kimin VİTOYL -un. VİTOYL kimin ? evet yahudi şirketi ve dünyada 3-cu ya 4-cu en böyük petrol şirketi. Bu şirket hiç zaman ismini reklam etmez geride kölgede durarak işini yapar.

Burasi şok interesan dikkat- VİTOYL İsrail-in Gaz ve Petrol ihracatinin dişarida yapan ilk defe İsrailin olmuyan bir şirketle İsrailin anlaşmasidir. Yani anlaşilan şu ki, İsrail devletini adina olan Gaz ve Petrolunu dişarida satacaklar. Filistinin petrol ve Gaz yataklarini sömürüb İsrail adina dünyaya satacaklar.Bunlardan biri de BP olacak. Hetta İngilis başbakani gelib de İsraile söylediyi şu sözler – sizin kendinizi sovunmaniz ötesinde hemde görevinizdir . Yani burani Filistin petrol ve gaz bölgesini kapdirmayiz ha. Çun ki, İngilis başbakaninin karisi Filistinlilerin petrol ve gazini çalma işi için 700 yuz millyon dollar yaptrim yapdi. Neden yapti çunki o İngilterenin başbakaninin karisinin babasi( atasi) İngilterenin en zengin adami yani İngilterenin BİLL GEYTS -i. Konu hem İngilis kraliginin çikarlari oldugu için hemde İngilterenin Başbakani olan Hindistanli en zengin adamin damadi olmuş olmasi Rişi Sunak. Orda BP VİTOYL -la yeni ortaklik yaptilar. İsrail adina Filistin petrol ve gazini çalib satmak üçün BP Türkiyeden çikib ora oturdu.

Evet eziz milletim bunu yazmakda bildirmek istediyim şu ki, heç bir savaş boş yerden ve ya kiminse Din-i inancindan deyil tamda dogal kaynaklar, servetleri kimin ele keçirmesinden ve kimin sömürüb satmasindan asli olan şirketlerin maraklarindan aslidir.

Bu gün bizim Azerbaycanimizinda başi üzerinde firlanan kara buludlarda , yuz yillardi petrol ve gaz yataklarimizin , tebii servetlerimizin sömrülmesinden ireli gelir.

Eziz ve Böyük Türk milletim bunu iyi bilin ki, her zamanlarda en güclü silah İnformasiyadir( BİLGİ, İstihparat) . Kimin hansi devletin bilgisi ve istihpatat haberleri çokdursa oda güclüdür.

Bunun üçün ben önceki yazimda yazmişdim ki, biz Türklerin de DTSAM olmali. Dünya Türklerinin Strateji Araşdirma Markezi olmali ve orda Türklerden bilim , araşdirmaçi , tarihimizi iyi bilen aydinlarimiz ve en asasda Türk milli mefküresi , ruhu , düşüncesi saglam olanlardan ibaret bir teşkilat kurulmali.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.