Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Ya varik ya yokuk

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Bu gün dünyamizda ve devletlerimizin etrafinda geden qeosiyasi ve qeoekenomi oyunlarin gedişatini görerek, burdan yazimdan her bir Türk aydinlarina, yazarlarina, devlet görevlilerine, genclerimize, ictimai siyasi feallara, öyretmenlere ve tüm Türk milletine , Türkistana, harda bir Türk toplumu yaşayirsa her kese seslenirem.

Ey Türk her yerde savaşlari başladib mezlum insanlari cocuk, kadin her kesi demeden katl edirler ve bunuda bilerekden yapirlar. Bu gün dünyamizi ve devletleri iri şirketler ( korporaçiyalar) sindikati yöneltir. Bu şirketler keçmişin burjasiya sanayeleşme sistemini kuran ve 1-ci, 2-ci Cihan savaşlarini çikardan güclerin ta kendisidirler. Bu şirketler dünya ölkelerinin , devletlerinin siyasi ve ekonomisini , mediyasini elinde tutub, dünyanin her bir yerinde teror teşkilatlari kurub, her bir devletlerde kendi adamlarini hem iktidarda , hem de muhalif siyasi partilerde yükseltmiş , o admlarinin eliyle de istediyini kendi çikarlarina uygun gedişatlar etdirirler.

Burda benim demek istediyim bu ki, bizim Türklerin devletlerinde ve yaşadiklari ATAYURD-larinda kendi adamlari eliyle milletimizi ve esasda genclerimizin zihnini ve aglakini( əxlaqini) pozarak, Türk kimliyinden uzaklaşdirarak, gelecek nesillerimizi devletsiz, vatansiz, kendi iradesi olmuyan bir mankurt toplum , köle yaradarak yok etmekdi. Yok etmek yani milli kimliyi , tarihini, Atalarinin kim olduklarini bilmiyen bir millet yok olmuş kimidir. Ölmüşdür.

Bu gün görsenen o ki, kim güclüdür zəyif bir devleti ya milleti katl edir, ölkesini işgal edir ve kimse ne söyleyirse hiç kimide umruna almir, ne BMT , ne İnsan haklari ne de kimseni.

Dünyada ve memleketde sülh olmasi üçün biz Türkler birleşerek siyasi, ekonomi ve herbi gücümüzü vahid tek bir güce cevirmeliyik. Bunu yapmak mütleke lazim ve vacibdir. Bu birlik Türk devletler birliyini saklamassak her bir Türk devletlerini 20-ci yuz yilde ki kimi nece içgal etmişlerse , yeniden tek tek işgal edecek ve parçalayacaklar. Artik Kazaxstan Cumhuriyyeti zor durumda, çünki Rusiya ve Çin bu devleti kendi aralarinda bölmek projesini hazirlayir. Özbekstan ve Kirgizstan Cumhuriyyetleri Afkanstan Taliban eliyle bölgede su ehtiyati üzerinden her zaman savaş haline getirile bilir. Bu Türk birlik oldukda ne dünyada ne de hiç bir yerde hiç bir Türk halkinin , milletinin hakki tapdanmaz, zülm görmez, Türklerin sancagi altinda her kes ve milletler sülh, Rifah, eminamanlik içinde yaşiyarlar.

Onda Cihanda sülh olacak. Kardaş milletleri de bizlere Türklere düşmen eden güclerde istediyini biz Türk milletine yapa bilmiyecek. Bölücülük , parçala idare et siyasetide yurumuyecek. Cünki iyi bilirler ki, Türkler tarih boyu yaşadiklari devletlerde, sinirlari içinde yaşayan türk olmayan milletlerle demokratik anayasa iyle her milletle ayni beraber olan kanunlarla yüz yillar bir sancak altinda Rifah , sülh içinde yaşamişlar. Ta ki o, azginlik olan milletleri aldadib oyuna getirdikleri adamlar vasitesiyle düşmençilik tohumu seperek her cür Din, kültürü pozarak bu günlerde insanligin başina gelen faciyeleri töretmişler, töredidrlerde. Bu gün Suriyede ABD destek etdiyi PKK,YPG ve PYD teror örgütlerine Hava savunma sistemleri verib ve onlari nasil kullanmagini öyredir, ecaba kime karşi bunu edir?, evet Türkiye Cumhuriyyetine karşi. Türk Cumhuriyyetlerinin etrafinda çok böyük hayincesine siyasi ve herbi oyunlar gedir. Azerbaycanimizin etrafinda ve esasda Zengezur yolu etrafinda yaranmiş herbi ve ekonomi qeosiyasi imperialist güclerin bir birine zidd oyunlari , tehlükenin ne kader böyük oldugunu görmemek ve ya görmezden gelmek ya kor olmakdi ya da anlamamakdir.

Tarihe iyi baksas görersiz ki,biz Türklerin kurdugu devletlerde ve imperiyalarda Türk olmuyan milletler din-nden, dilinden, irkinden asli olmuyrak her bir halk nasil rifah içinde yaşamiş, inkşaf etmiş. Mete Han, Emir Teymur, ALP Er Tunga, Bilge Han, Tanyukuk, ALPARSLAN, NADİR Şah, Babur Şah, Sultan Mehmet Fateh, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve başka Türk liderlerinin kurduklari devletlerde bunu her kes bilir ve görüb.

Bu gün bele Türk devletlerinde yaşayan az sayli milletler bunu görür. Bu o demekdir ki, 19 ve 20-ci yuz yillarda bölünmüş Türkleri bir sancak altina yigmak , devleti işgal olmuş zülme meruz kalmiş Türk milletine devletler kurdurmak ve zülmden azad etmek her bir damarlarinda Türk kani akan Türkün mükaddes borcudur. Kibris Türk Cumhuriyyetini bagimsiz dünyaya tanitmak, Suriyede ve İrak da Kerkük ve Musul merkezli Türkmen Eli devletini kurmak, Trakiya Türk Cumhuriyyetinin 1913- de kaldirilmiş sancagini yeniden dalgalandirmak, Dogu Türkistan Türk Cumhuriyyetini Çin zülmünden kurtarib Altay Kartali Osman Baturun ruhunu şad edib Cumhuriyyetini yeniden canladirmak, Ahiska Türklerinin Vatani Gürcüstanda Ahiska Türk fedarativ cumhuriyyetini kurmak, bu kutlu davamizda yol gederek hedefe Kizil Elma-za kovuşmak üçün her ne lazimdirsa onu etmek hetda savaşmak lazim gelerse hepimiz birleşib bu kutlu savaşa girerik şeytani bele asir alarik ve lazim gelirse Şeytanlada bazarlik ederem bu kutlu davamiz üçün.

Kimse söylemesin bu mümkün deyil, ben deyirem mumkündür , teki ruhunla iste . Siyasi yolla, ekonomi yolla, Türklüyü tebligat aparmakla. İnsanlarimizi maariflendirmekle, teşkilatlanmakla bunu etmek olar.

Amma bu ne sözle nede sonunda savaşsiz olmuyacak bunu net deyirem.

Savaşsiz Türk milleti hakki olani heç zaman ala bilmemiş. Eger yukarida yazdigim her bir Türklerin yanina koşüb kefenimizle omuz omuza dursak, bu gun birimiz üçün, yarin yaninda durdugumuz ve desteklediyimiz Türklerle bir diger Türklerin yanina bir yerde koşmakla get gede böyüyerek sonunda dünyada bize kim karşi gelirse her kesi ve her milleti diz çökdürerik ve devletlerimizi birleşdirerek insanliga beşere göstererik Böyük Türk devletler birliyini. TDT -nin ismini deyişib BTDB koyulsa ( Birleşmiş Türk Devletler Birliyi) artik her kese dünyada korku salacak.

Bu yolda ilk önce bu günün TDT -a olan cumhuriyyetlerin tam birleşmesi, Herb gücünü bir herbi güce cevirmek, Turan Parlamentosunu kurmak, vahid valyutamizi yapmak, ekonomini her sahede bir birine birleşdirmek, sanaye ve texnalogiyalarimizi moderinleşdirmek, halklarimizin yaşayişini düzelderek, paralel olarak harda yukarida yazdigim Türkler varsa oralarda teşkilatlar kurmak Türk Ocaklari açmak, istihparat ve herbi istihparat hücreleri kurmak ve zamanla şertler uygun geldiyi vaxtda hazir olmak.

Bene hayelperest demek isteyende olacak bu yazimi okuyanlardan , amma şimdiden ben onlara sözümü deyim- Mumkun olmuyan tek ölümdür, iyi bak tarihine BİR OVUC TÜRK DÜNYAYA MEYDAN OKUDU sözlerini söyleyen ben deyilem düşmenlerimiz olanlarin 1923 – de yazdiklari mediyadaki başliklardir Avropada ve Amerika Birleşmiş ştatlarinda.

Kimse izin vermez buna deyenlerede sözüm- Tarihde biz ,Emir Teymur kimdense izinmi aldi?, ALPARSLAN izinmi aldi Anadoluya Malazgirt savaçina girdi? , Sultan Mehmet Fateh kimdense izinmi aldi Kostantinopolu İstanbul yapdi?, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kimdense izinmi aldi öz küllünden 7 düvala savaş açtdi Türk Cumhuriyyetini kurdu? Ve sen heledi fikirleşisen ki, kimdense izin mi almaliyik ki, bu kutlu işimizi yapak? Demek sen korkaksan, ola bilsin çok agillisan, amma bunuda bil ki, çok agilli olmakda adami korkak yapar her zaman.

Hem agilli,Bilikli olacaksan hemde gözü kara delikanli cesur. Bu ikisini birleşdiren kahraman olur, istediyine hedefe çatir. Çatmasada onun yuruduyu davasinda millyonlar yuruyerek o kahramanin ismini ebedi yaşadir ve gelecek nesillere örnek edir. Bu iş kolay kolay olmur, bu dava ücün, bu Türk devletleri üçün, şimdi yaşadigin Vatan üçün, canini feda edenleri hiç düşündünmü?, Sen yaşiyasan deye seni hiç vaxt görmeyen senin ve sevdiklerin üçün canini veren şehidlerimiz ne üçün canini feda etmiş? Yuz minlerce isimsiz kahramanlarimizi hiç düşündünmü? Bes sen ne etdin ya edirsen? Eger hiç bu hakda düşünmürsense ya cocuklarina bunu öyretmirsense ya yiyib , yatib hayvan kimi yaşayib öleceksense , bu kutlu davada hiç olmasa bir damci su da olsa bile nese etmedinse demek senin üçün şehid olmamişlar, sen insanlik nedir bilmessen , insani hayvanlardan farklendiren onun ülküsü, davasidir. Onlar bu yazdiklarim üçün yaşiyan, öyreden, yazan, savaşan, okuyan, öyrenen, bunu yaşadan her kes üçün canlarini feda etmişler.

Biz Türklere hiç zaman düşmen kalib gelmemiş ta ki, o zamanadek ki Türkü Türke karşi koyub bir Türk devletini başka Türk devletiyle yikmişlar.

Onda bunuda ben söyleyim- Türkün Türkden başka dostu yok, Türkün Türkden başka düşmenide yok.

İçimizde Türk kimi görsenib Türk olmuyanlardan en böyük düşmenimiz yokdur.

Türklük bütün insanlarin dilinden, dininden asli olmuyarak bir yerde sinirlarimiz içinde halkarin sülh, eminamanlik, güvenc içinde yaşamasidir.

NE MUTLU TÜRKÜM DEYENE sözünü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK buna göre söylemiş.

Bu davada yuruyen her kese nerede olmasindan, ne iş görmesinden, hansi senetin sahibi olmasindan ,asli olmuyarak her kese burdan Bakü- dan Azerbaycan Türk Yurdundan SELAM olsun.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.