Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Bu Kızlar Kimin Çocukları

Bir çoklarımız bilmiyor bende basından ve kardeşim Şenol Babacan’ın yakınlarında olduğumdan dolayı sürekli haberdarım. İlçemizde hatta ilimizde öylesine güzel bir oluşum bir gelişme ve bir güzel tanıtım var ki anlattığımda sizlerde ne kadar güzel bir tanıtım ilimiz için diyeceksiniz.

Öncelikle bu oluşuma bu güzel gelişmelere vesile olan şahısları yürekleri beyinleri büyük ufku geniş insanları anlatacağım bu yazımda sizlere.

Orhan Atalay, kendini spora adamış, İsabeyli İlk ve Orta Okulunda Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan, çekirdekten sporcu yetiştirmeyi ilke edinmiş, bir alt yapı uzmanı kardeşimiz. Çalıştığı kula kırkın üzerin de kupalar ve bir çok branşta ödül ve madalyalar  kazandıran bir spor aşığı kardeşimiz.

Taner Karataş, Aydın ADÜ de bilgisayar bölümü öğretim üyesi. Tam bir basketbol sevdalısı. Üç yıldır, her Cumartesi- Pazar kendi aracıyla gönüllü olarak, İsabeyli’deki, basketbolcu kızlarımıza, antrenörlük yapmaya gelen, aslen Artvinli cefakar vefakar kardeşimiz.

Şenol Babacan 2010 yılında İsabeyli’deki, Doğa Kültür Gençlik ve Spor kulübü derneğini kurucusu. İsabeyli de, ne Doğa Koleji vardı, nede Nazilli’de Kültür Koleji vardı ki bu kardeşimiz ileri görüşlülüğü ile, ön görüsüyle senelerce önce sanki bugünkü Doğa Koleji ile Kültür Kolejinin temellerini atar gibi bir spor kulübü kurmayı akıl etmiş yiğit çalışkan efe yürekli kardeşimiz.

Orhan Atalay’la birlikte, Şenol Babacan, ülkemizde pek yaygın olmayan, Beysbol sporunu İsabeyli’ye taşımışlardır. Kurdukları takımla yurt çapındaki 47 takım arasında Türkiye şampiyonluğunu yakalamanın gururunu ilimize yaşatmışlardır.

Beysbol- softbol- basketbol- güreş- halter gibi, birçok olimpik branşta başarıyı yakalayan Doğa Kültür Gençlik Spor Kulübü, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar basketbol 2.liginde Aydınmızı temsil edeceklerdir.

Hem de, ülkemizin en büyük 3. belediyesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesine, Ülkemizin bir çok ilinden daha büyük olan Alanya Belediyesine,  Ülkemizin en büyük Üniversitesi olan,  Eskişehir Anadolu Üniversitesinin, Spor kulüplerine karşı, İlimizi temsil edeceklerdir.

Bu kızlar kimin çocukları biliyor musunuz? Bunlar bizim kızlarımız bu İsabeyli vadisinin  çocukları,

Bu güne kadar bu kızlarımızı, bu başarı çizgisinin üzerine taşıyan yukarıda bahsini ettiğimiz 3 Büyük Adam, Orhan ATALAY, Taner KARATAŞ ve Şenol BABACAN kardeşlerimizdir. Bir de bu kardeşlerimizi İsabeyli Belediye Başkanlığı döneminde yardım eden, destek veren, Eski İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet ERİM beyi de göz ardı edemeyiz.

Çünkü o Başkan Kuvvet Erim, İsabeyli mahallesine bir spor salonu kazandırmıştır ve bu kızlarımızdan yardımını ve desteklerini esirgememiştir, biliyor musunuz.

Bilmiyor iseniz şimdi öğrendiniz. Ama bu 3 büyük efe yürekli adam bu yarışta nedense   Kuvvet Erim’den başka destek olan olmadığından yapayalnızlardır.

Kendi kısıtlı imkânları ile bu başarı çizgisini yakalamışlar ve ne gariptir ki spor kulübünü, hiçbir kimseden yardım bile istemeden bu seviyeye taşımışlardır ve ilimizin adını Türkiye geneline duyurmuşlardır.

Gelelim konunun özüne; sözüm kendisini bu ilin, bu ilçenin efendisi sayanlara.

Efendiler, kendini kral zannedenler, buzdolapçılar, koltukçular, demirciler, kömürcüler, şehrin kaymağını yiyenler, idareciler, yöneticiler, oda başkanları... biliyor musunuz, bu kızlarımız şehrimizi sizlerden daha iyi tanıtıyorlar ve sizlerin ekmeklerinize yağ sürüyorlar. Ayrıca bu kulübün logosunda incir yaprağı var biliyor musunuz.

Şimdi sizlere soruyorum Nazilli Belediye spor kulübünde kaç tane Nazillili sporcu var biliyor musunuz? Ben bilmiyorum ve bilmediğim için soruyorum.

Ama bu Doğa Kültür Gençlik ve Spor Kulübünde, kızlarımızın tamamı İsabeyli’den.

Biliyor musunuz? Bu kızlarımızın onlarcası İncirliova Spor lisesine başarı ile girmişler ve birincilikle giren kızımız Adnan Yıldırım’ın kızı Derya Yıldırım’dır. 

Sizlere sesleniyorum şehrimizin kaymağını yiyenler, bu kulübe destek olduğunuzda sizde biliyorsunuz ki vergilerinizden direk düşebiliyorsunuz.

Şunu da çok iyi biliniz ki sizler, şehrin kaymağını yerken ve şehrimiz için hiç bir şey yapmaz iken, bu kızlarımız ve üç büyük dev adam, efe yürekli kardeşlerimiz, şehrimizin dünyaya tanıtılması için canlarını dişlerine takarak mücadele edecekler. Sizlere destek istemeye el açmaya asla gelmeyeceklerdir. Azıcık vicdanınız varsa ve şehre borcunuz olduğunu düşünürseniz sizler vadinin efe kızlarına destek olmak zorundasınız. Onları bulmak zorundasınız.

Bulamadığınızda bu kızlarımız, dev takımlarla baş edemediklerinde, onların gözyaşlarında sizler boğulmaya mahkum olacaksınız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.