Bugünkü CHP’nin müsebbipleri

Milletvekili genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kaldı. Her iki seçim sonuçlara bakıldığında CHP açısından ‘başarı’ söz konusu değil… Hem Milletvekili hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedildi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı yüzde 47,82 oranındaki oyu ‘başarı’ gibi göstermeye çalışanlar var.

Ama boşuna…

Yüzde 47,82 için ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu’ falan denilemez. O oylar için ‘Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarının oyu’ demek daha doğru olur.

CHP Sosyal Medya Yönetimi'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de sosyal medyada çokça konuşulan videoda ‘Recep Tayyip Erdoğan karşıtlarının oyu’ görüşünü destekleyen şu cümleleri kurmuştu:

"Ben bir araştırmayı bizzat yaptırdım. 2 bin 400 denekli araştırmaydı. ‘Erdoğan’ın karşısına kutu kola aday olursa hangisine oy verirsiniz?’ sorusunda kutu kola yüzde 48.7 çıktı. Yaptırdım efendim para verdim yaptırdım. Toplumun tepkisini ölçüyorum."

Cumhurbaşkanlığı seçimi böyle de milletvekili genel seçimleri sonuçları çok mu farklı?

Ne gezer…

Milletvekili genel seçimleri sonuçları daha da kötü…

CHP, seçimlere Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti gibi 4 partiyi bünyesine alarak girdi.

Bünyesine aldığı partilere 38 milletvekili veren CHP, önceki dönemden daha az sayıda milletvekili ile Meclis’te temsil ediliyor.

‘Başarısızlık’ denilecek böylesi bir sonuç nedeniyle partililer son derece üzgün… Haliyle ‘değişim’ isteniyor…

Değişim isteyenler kervanına “Değişim önce lider değişimiyle başlar” çıkışıyla CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı.

Tezcan’ın sözlerine tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şunları kaydetti:

“2018 yılında Genel Başkan’a sonsuz yetki veren, örgütleri hiçe sayan, ön seçimi kaldıran antidemokratik tüzüğün mimarı da Sayın Bülent Tezcan’dır. Bugün gelinen noktanın maalesef müsebbiplerinden birisi de kendisidir. Yine 2018 antidemokratik tüzük taslağını apar topar oylatıp, kabul edilmiş gibi gösteren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’dur.”

Bu sözlere kulak tıkandı ama biz yine de Tezcan ve Çerçioğlu’na soralım:

CHP’deki antidemokratik tüzüğün uygulanmasına yol açan isimler siz misiniz?

CHP’de değişimin olması gerektiğine inanan kişilerden biriyim. Kişiler değil, “ilkesel değişim” diyenlerdenim. Zira Kılıçdaroğlu döneminde parti değişe değişe rüzgâra göre savrulan bir parti görünümüne girdi. Şimdi CHP’liler, partiyi fabrika ayarlarına geri dönmesini sağlayacak bir isim üzerinde uzlaşmak zorundadır. Benim değişimden anladığım budur!

Peki, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu işin neresindedir?

Değişimden yana mı?

Değil mi?

Çerçioğlu açıklar mı?

Sanmıyorum…

9 ay sonra yapılacak yerel seçimleri düşünen Çerçioğlu’nun, gelen ağam, giden paşam” düşüncesiyle, güçlünün yanında olacağına hiç şüphe yok.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum