Burhan Kuzu ve Aydın CHP’nin Hüzünlü Durumu

Bir arkadaşım bana takıldı “Ağabey sen Kayserilisin değil mi?”

Evet, Kayseriliyim ne var bunda. Köken olarak Kayseriliyim ama 40 yılı aşkın Aydın’a hizmet vermiş birisi olarak ben gerçek Aydınlıyım.

İnsanların kökenlerinin nereli olduğu önemli değil önemli olan doğru, dürüst ve her şeyden önce kendini bilmesi gerekir.

İnsan olmazsan ister prof. ol, ister âlim ol, bilgini ve insanlığını çıkarın için satar biatçi olursan vay senin bilim adamlığına.

***

Bizim Kayseri’nin meşhur bir Develi İlçesi var. Develi’ye bağlı bir de Şıhlı beldesi var. Kayserinin Develi ilçesinden çok sevdiğim bir arkadaşım bana “Ağabey bizim oralarda bir söz var. Her yerden adam çıkar ama Şıhlı’dan asla adam çıkmaz derler” dedi. Ve arkasından da ekledi. “İşte anayasa Prof. Burhan Kuzu’da oralı…”

Bende, nasıl yani koskoca anayasa profesörü Aynı zamanda TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı o beldeden yani Şıhlı’dan mı dedim. Çünkü biatçi bir insandan bu ülkeye hayır gelmez. Aldığı ilime, bilime yazık olmuştur.

Bir arkadaşım da bu Burhan Kuzu hakkında bana bir mail gönderdi. Mailde Sayın Kuzu hakkında düşüncelerini anlatmış. Bende Arkadaşımın görüşü ile kendi görüşümü harmanlayarak okuyuculara sunuyorum.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof..Burhan Kuzu, 17 Ağustos depreminin 15. yıl dönümü nedeniyle Twitter adresinden bir tweet attı. Ancak Kuzu, mesajında 17 Aralık ifadesini kullanınca sosyal medyada çok konuşuldu. Bunun üzerine Kuzu "Bazı kazmalar en ufacık bir teknik hatayı eleştiriyor. Ama aynı kazmalar İstiklal Marşı'nı bilmeyen Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin'e oy veriyor" dedi. 

İçgüdüsel hazımsızlığın, dürtülerinin kendiliğinden ortaya dökülüveren ibretlik tezahürü var…

Düştükleri en küçük açmazda bile, hatalarını kin ve nefret dolu manevralarla birilerine yansıtmayı siyasi beceri sayan ibretlik gayretkeşlik var…

Siyasetin her fırsatta; söylem ve eylemi ile, kirletilişinin gözler önüne ibretlik sergileniş örneği var! 

Unvanları ne olursa olsun; kişilerin kendilerini siyasetin bencillik ve hazımsızlık çukuruna nasıl çektiklerine dair alınacak ibretlik dersler var!

Kuzu çoktan koyun olmuş da biada el-pençe divan durur olmuş!...

Sahibinin palasını yalamak ve yalatmak adına, mezbahaya sürüklediği milyonlara sözde hukuksal mihmandarlık yapmayı görevi bilmiş, ortalıkta cirit atıyor…

Dilinden- eyleminden söyleminden yararlanmak adına kendisine lütfedilen konumuna, kendi bilgi beceri ve liyakati ile ulaştığını sanıyor. Kendisine olmadık payeler ve görevler yükleyip, her fırsatta saldırmaya zemin arıyor, zaman kolluyor.

Teknik bir hata olsa bile -ki içgüdüsel mutlak bir izdişüşüm yansımasıdır bu- kendi hatası üzerinden milyonları Kazmalıkla 18 ağustos 2014. Bir hukuk adamı- devlet adamı(!)-bilim adamı… Sıfatının yüklediği gereklilik doğrultusunda sergileyemediği davranışı; onun kendi aymazlığına sayıp suskun kalmakla bitmiyor iş. Kendisi gibi davranmayanları kazmalık sıfatıyla suçlamasının cevapsız bırakılması aymazlığın bir başka boyutu gibi geliyor insana.

Neden böyle bir hataya düşüyor meleyen kuzu. Çünkü içgüdüsel hazımsızlık dürtülerinin kendiliğinden ortaya dökülen ibretlik bir tezahürüdür.

Düştükleri en küçük açmazlarda bile hatalarını kin ve nefret dolu manevralarla birilerine yansıtmayı ustalık ve beceri sayan ibretlik, gayretkeşlik var.

Unvanları ve makamları ne olursa olsun; kişilerin bencillikle ve hazımsızlık çukuruna nasıl çektiklerine dair alınacak ibretlik dersleri var.

Sayın Kuzu çoktan koyun olmuş biade el pençe divan durur olmuş

Eğitim…  Ama salt sıfat kazandırma eğitimi değil;

“Adam etme!” eğitimi… Bu noktada girmeli devreye… Okumuşlukla kazanılan sıfat, erdemle bütünleşmedikçe, bu nice sıfat kazanmaktır!

Sayın Burhan Kuzu eylemi söylemi bilgi ve becerisi kendisine hiç yakışmıyor.

AYDIN’DA CHP’NİN HÜZÜNLÜ DURUMU

Aydın’da CHP il yönetimi istifalar nedeniyle düştü. Şimdi gözler kimin il başkanı olacağında…

Bazı arkadaşlar kayyum olarak atanan arkadaşın önümüzde genel seçimlere kadar atanan kayyum tarafından yürütülmesini istiyorlar.

Kayyum yönetimin partiyi seçime götürmesi bu çok yanlış olacaktır. CHP hemen derlenip toparlanarak kişilikli, nitelikli, becerikli ve donanımlı bir il başkanı bulmak zorundadır.

Eskiden olduğu gibi “biatçi olsun, benim adamım olsun” denirse hem CHP hem de bunu yapan kişiye çok büyük zarar verir.

Ben uzun yıllardan beri bu kadar olumsuzluğa rağmen hiç umudumu kaybetmedim.

Aydınımızda bu nitelik ve nicelikte bilgili ve donanımlı çok arkadaşımızın olduğuna inanıyorum. Mutlaka onlardan birini bulup onun etrafında birleşerek hedefe yürümek gerekir.

Yoksa hem genelde hem yerelde CHP halkın umudu olmaktan çıkar.

Bu olumsuzlukları CHP’lilerin birleşerek aşacağına yürekten inanmak istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.