Çerçioğlu, Anıl Yetişkin’i görücüye çıkardı

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, partilerdeki aday adaylık süreçleri de hız kazandı.

Hem merakımdan hem de gazetecilik gereği yıllardır siyaseti yakından takip ederim. Seçim zamanı gelip çattığında aday adayı olanları, partilerinin yetkili organları tarafından adaylığı onaylanmış yüzlerce kişi tanırım.

Bu aday adayı olanların bazılarını da beğenip seçilmelerini istediklerim olduğu gibi, “uzak olsun” dediklerim de oluyor.

Neden mi?

Gerçekten ideal sahibi liyakatli kişilerin aday adayı olmalarının yanı sıra, belediye başkan adayı olamazsam, meclis üyeliğine aday olurum, adım duyulsun, kamuoyunda prim yapayım, işime ticaretime etkisi olur gibi niyetlerini hissettiklerim de olmuştur.

Ayrıca…

Her seçimde adayları Aydınlının talepleri değil, siyaset koridorları belirlediği için şehre hizmet etmeyecek biri aday yapılacak diye ödüm kopuyor. Çünkü adaylık süreci birlerinin şahsi ihtiraslarıyla yol alıyor. Şehrin kaderini belirleyen belediye başkanlığı makamı faydasız kişiler tarafından işgal edilebiliyor.

Aydın’da konuşulan ve tartışılanlara bakınca CHP’de aday belirleme süreci yine sancılı geçecek gibi görünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den de adaylık vizesi alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yine ilçe belediye başkan adaylarına müdahale ediyor.

Efeler Belediye Başkanlığı için Meclis üyesi Barış Altıntaş konuşulurken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Gürdal ismi ortaya atıldı. Gürdal, belediye başkanlığına çok hevesli görünüyordu. Kentte bazı ziyaretler gerçekleştiriyor, kendini adaylığa hazırlıyordu. Bu hazırlık Barış Altıntaş’ı rahatsız etmiş olmalı ki, iki ismin belediyede tartıştığı öne sürüldü.

Bu tartışmadan sonra CHP’de başkan adayı arayışı devam etti. 24. Dönem Aydın Milletvekili Osman Aydın ile 24, 25 ve 26 dönem Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’a, Efeler Belediye Başkan Aday Adaylığı teklifi götürülse de olumlu yanıt alınamamasının ardından Aydın Baro Başkanı Anıl Yetişkin, CHP Efeler Belediye Başkan Aday Adayı olmak suretiyle imdada yetişti.

Zaten...

CHP Büyük Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nu destekleyen, Aydın il-ilçe kongrelerinde Özgür Özel’in mesajının okunmasını engelleyen Çerçioğlu-Saatçı ikilisinden tarafsızlık beklenmezdi.

Öyle de oldu.

Ve…

Bayram İnci, Bülent Salih Doğan, İbrahim Gürdal gibi aday adayları olduğu halde, Özlem Çerçioğlu, Anıl Yetişkin’i görücüye çıkardı.

Önceki gün bir restoranda Özlem Çerçioğlu’nun, Anıl Yetişkin'i CHP Efeler Belediye Başkan adayı olarak vatandaşlara tanıttığının öğrenilmesinin ertesi günü de “gelin gezmesi” devam etti. Çerçioğlu-Yetişkin ikilisi, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen ile birlikte bir alışveriş merkezinde görüldü.

Kimin kimle gezintiye çıkmasıyla ilgilenmiyorum.

Çerçioğlu, Barış Altıntaş ile İbrahim Gürdal’ı “seni belediye başkanı yapacağım” diye öne sürsün, onlar başkanlık makamı hayalleri kurarken o Anıl Yetişkin’de karar kılsın… Olacak iş mi?

Ayrıca bu girişim, “Çerçioğlu’nun İbrahim Gürdal’dan kurtulma planı” olarak yorumlanıyor.

İşte beni üzen de bu!

Özlem Çerçioğlu’na yaptığı kıyaklarıyla ünlü, 35 yıllık arkadaşım İbrahim Gürdal’ın düştüğü duruma çok üzülüyorum, çok!..

Neticede…

Bu seçim, çiçeği burnunda Genel Başkan Özgür Özel’in ilk sınavı olacak. Atalarımız “bin düşün, bir söyle” demiş. Özgür Özel, Çerçioğlu ve şürekâsının partiyi işgal etmesine yol mu verecek, dur mu diyecek, bekleyip göreceğiz.

1-1-001.jpg

1-2-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum