Dr.Arzu Çerkezoğlu

Gerek 1 Mayıs işçi ve emekçi Bayramında, hak aramak için, toplumsal tepki uğruna alanlarda sendika ve sivil toplum kuruluşlarının rengarenk afişleri adaleti, özgürlüğü, mücadeleyi çağrıştırır. Disk bu alanlarda yer alan aktif bir sendikal hareket olma özelliğini hep korumuştur.

Çalışma Bakanlığı döneminde sendika ve sendikalaşma sahasında önemli katkılar veren rahmetli Bülent Ecevit'in emeklerini anımsamak da gerekir.

arzu-cerkezoglu-001.jpgArtvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Dr. Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezunu ve sonrasında Patoloji ihtisasını tamamlayarak özel bir işyerinde hekimlik yapmaktadır.

Üniversite yıllarında öğrencilik mücadelesi içinde yer alır, İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun da kurucu genel sekreterlik görevini üstlendi, (İÖDF)

Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini sürdürdü. Kamu görevi sona erip ‘işçi’ olunca bu kez 2001’de Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi oldu. Çerkezoğlu, sendikasında 2 dönem genel sekreterlik yaptı ve genel başkanı oldu.

(DİSK ) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonun 2013 yılında yapılan olağanüstü genel kurulunda Genel Sekreter seçilen Arzu Çerkezoğlu, DİSK’in yönetim kurulunda yer alan ilk kadın oldu.

24 Haziran 2018 Türkiye Genel seçimlerinde CHP İzmir milletvekili seçilen DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yerine 29 Mayıs 2018 tarihinde yapılan oylamada Arzu Çerkezoğlu DİSK Genel Başkanı seçildi. İşçinin sesi olarak bir kadın sendikal harekette ilklerde yer aldı...

Mikrofonun açık olduğunu unutan bir sendika Genel Başkanın sözleri ülkede gündem oldu, unutuldu...

Bir dönem, yerel yönetimde işten atılan, meydana çadır kuran işçileri ve yerel yönetim başkanını ziyaret eden Sendika Genel Başkanlığı da yapmış siyasetçinin netice alamadan çekip gitmesi de anılar arasında kalmıştır.

Bu ülkede lüx makam araçlarından, 2-3 maaşlı sendika yöneticilerinden de söz edildiği hafızalardadır.

Disk yöneticileri de 4 yıl önce çift maaş uygulamasını bitirdi..

Öğrendiğimize göre Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, ne sendika başkanlığından maaş alıyor, ne konfederasyon başkanlığından.

Dr Arzu Başkan, kendisine yapılan milletvekilliği tekliflerini elinin tersiyle iterek "yapacak çok işimiz var " diyerek yanıtlaması, ülke gündemindeki konularda görüşlerini anında aktarması ile iz bırakan bir sendika lideri olarak anılacaktır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum