Çerçioğlu’nda kin bitmez!

“Çerçioğlu, Günel’i dövmeye çalışıyor” başlıklı yazımda; “Huysuz, kindar, bencil ve faşist tutumunu sürdüren, CHP’liler dahil herkesle kavga etmeye meyilli Çerçioğlu şimdi de; “Ergün Poyraz” sopasıyla, Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Ömer Günel’i dövmeye çalışıyor.” demiştim.

Anladım ki, az bile demişim…

Çünkü;

CHP’de her dediğini yaptıran, ayak direten, ‘Ben ne dersem o olur, yoksa…’ deyip aba altından sopa gösteren, aday belirlemedeki gücü ile çok konuşulan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e savaş açtı.

Peki neden?

Anlatalım…

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının belirlenmesi oldukça önemli bir süreçtir. Parti genel merkezleri büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürmekteydi. Didim Belediye başkan adaylığı için Hatice Gençay da aday adayıydı ama Özlem Çerçioğlu, Deniz Atabay’ı, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise Başak Kamacı Budak’ı destekliyordu.

Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i destekleyen önemli isimler arasındaydı. Bunu bilen Çerçioğlu, Tezcan’ın da “Deniz Atabay” lehine tavır takınması için Ömer Günel’den aracı olmasını istedi. Kendisi de aday adayı olan Günel, “Aday adayı biri olarak bir başka ilçe belediye başkan adayı için taraf olmam doğru olmaz” diyerek isteği nazikçe geri çevirdi. İşte savaş tam da bu noktada başladı.

Didim Belediye Başkanlığı için çok sayıda aday adayı olmasına rağmen sadece iki isim CHP Parti Meclisi’nde (PM) görüşüldü. Bunlardan biri Başak Kamacı Budak diğeri Hatice Gençay isimleriydi. “Zayıf aday” görüldüğü için şans verilmeyen Hatice Gençay’ı PM’de güçlü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destekleyince, PM’den sürpriz çıktı.

Aday adaylığı sürecinde Deniz Atabay’a destek veren Çerçioğlu, Hatice Gençay’ın arkasındaki ismin İmamoğlu olduğunu PM toplantısından sonra öğrendi ve hemen direksiyonu güçten yana kırdı. Deniz Atabay, Başak Kamacı Budak ve Hatice Gençay arasındaki yarışta ise olan Ömer Günel’e oldu. Çerçioğlu, seçim sürecinde destek çıkmadığı gibi savaş açtı.

31 Mart seçimlerinde hem Ömer Günel hem de Hatice Gençay belediye başkanı seçildi. Adaylığını onaylamadığı Gençay’ı “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan Çerçioğlu, Ömer Günel’in ziyaretine gitmedi.

Çerçioğlu’nun Ömer Günel’e savaş açmasının tek sebebi elbette bu yarış değil, başka nedenleri de var.

O neden ne mi?

Bazı CHP’liler, Ömer Günel’i Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yakıştırıyor. 5 yılın sonuna plan yapıyor ve büyük oynuyor, büyük düşünüyor ve büyük büyük hedefler koyuyor. Yani hedef 2029…

Olur mu?

Bu ülkede, bu şehirde olmaz diye bir şey yok. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz!

Şimdi CHP’liler işi gücü bıraktı, bunu konuşuyor, bunu tartışıyor; bu da Ömer Günel’i rakip gören Özlem Çerçioğlu’nun deliye dönmesine neden oluyor.

Tam bu noktada kamyon kasalarının arkasında yer alan slogan niteliğindeki yazıların birini aktaralım:

“Ömür biter, yol bitmez...”

Biz boşuna demiyoruz “kindar” diye…

Bu aşamada…

Çerçioğlu’ndan Ömer Günel’e karşı yeni hamle bekliyoruz.

Zira…

Her şey biter, Çerçioğlu’nda kin bitmez.

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum