CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısından Notlar

Seçime 88 gün kaldı..

Seçim havasına yavaş olsa da girmeye başladık..

Aydın’da en faal siyasi parti AK Parti..

57 AK Parti milletvekili aday adayı geceli gündüzlü çalışıyor..

***

AK Parti’yi CHP takip ediyor. 18 CHP milletvekili aday adayı örgüt ziyaretleri yaparak yoğun bir çalışma içinde..

Amaç 29 Mart Pazar günü hakim gözetiminde yapılacak ön seçime avantajlı girmek..

Aday adayları bir yandan partilileri, bir yandan mahalle ofisleri ile kanaat önderlerini, diğer yandan ise medya kuruluşlarını ziyaret ediyor, kendilerini anlatmaya çalışıyor.

CHP tabanının nabzını tutma uğraşında geriye kalan 20 günde kim başarılı olur onu sandık söyleyecek..Gerçek şu ki CHP Aydın milletvekili listesinin birinci sıra kontenjanı hariç ön seçimle belirlenecek olması CHP’lileri mutlu ediyor..

Önseçimin Aydın’da önceki seçimlerde tepki anlamında sandığa gitmeyen küskünleri bile coşturduğunu, sandığa sempatiyle baktıklarını gözlemek mümkün.

***

CHP Aydın’da tarihi bir gün yaşadı..

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aydın Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunan 18 isim, 29 Mart’ta tüm üyelerin katılımı ile yapılacak olan ön seçim öncesinde CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Umuda Yolculuk 2015 Aydın Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısı”nda ilk defa toplu bir şekilde vitrine çıktı.

Çeştepe Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında aday adayları yaptıkları konuşmalarında öncelikli olarak kendileri ile ilgili bilgileri partili üyeleri ile paylaştılar.

Aydın’ın en büyük salonlarından biri olan Çeştepe Kültür Merkezi Salonu’nu dolduran katılımcılarda heyecan doruktaydı. Belli ki önseçim parti tabanına eşsiz bir dinamizm getirmiş. CHP tabanında heyecan, hareket ve umut hakim. Partililer yenilenmek ve yarışmak için önseçimin zorunluluk olduğunu düşünüyor.

Aday adayları salon kulislerini saymazsak kendilerine tanınan 3 dakikalık süre içinde tanıtımlarını yapmaya, partililere mesaj vermeye çalıştılar. Hal böyle olunca fazla mesai harcayıp çalışan daha fazla üyeye ulaşan önce kendisini sonra CHP’yi doğru ifade edebilen ve güven telkin eden aday adayı 29 Mart’ta yapılacak önseçimde başarılı olacaktır düşüncesindeyim.

Salonda iki kişi dikkat çekti.

Bunlardan biri Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı Fulya Üstündağ idi. Gencecik yaşına rağmen en güzel mesaj verenler arasındaydı Fulya.. Kendisini cesaretinden ötürü kutluyor, çıktığı milletvekilliği yolunda başarılar diliyorum.

Dikkat çeken ikinci isim Ali Ulvi Akoğlu oldu. 1989 yılında CHP gençlik kolları başkanlığı ile başladığı siyasi serüvenine iki dönem Kuyucak Belediye Başkanlığı ile taçlandırmıştı.. CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ile dostlukları çok eskilere dayanıyor ama ikilinin salondaki samimi görüntüsü; “Osman Aydın, Ali Ulvi Akoğlu’nu destekliyor” izlenimini verdi. Akoğlu’nun konuşmasındaki “1’den 18’e kadar sıralamaya razıyım” sözü de çok etkileyiciydi.

Gözlemlediğim kadarıyla önseçimde oy kullanacak CHP üyeleri, seçecekleri adayları yakından inceliyor, irdeliyorlar…

Hangi aday CHP için, Aydın için ne yapmış, bulundukları görevleri nasıl icra etmişler üyelerin yakın markajında…

Şuan için kim listeden çıkar, hangi isimler şanslı çok net değil, son güne kadar da ne olacağı belli olmaz…

Ama tahminim CHP üyelerinin oy kullanacağı önseçimde daha çok emek veren isimlerin listede yer bulacağı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.