CHP’deki Olumsuzlukların Sorumlusu; Bülent Tezcan

Sayın okuyucular 30 Mart 2014 yerel seçimler yapıldı. CHP azda olsa oyunu yükseltti. Ama umduğunu bulamadı. AKP oylarında beş puanlık kayıp olmasına karşın yinede büyük başarı kazandı.

Çağdaş demokrasilerde kişisel iradelerin bir araya getirilmesi işlevi, siyasal partiler tarafından yerine getirilmektedir. Siyasi partiler bu işlevlerini, bireyleri belli görüşler ve önderler etrafında toplamak ve bireylerin özlemlerini devlet yönetimine yansıtmak yoluyla gerçekleştirmekte ve bu sayede demokrasinin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Bundan başka, iktidar ve muhalefet görevlerini yapacak siyasi kadroların hazırlanması ve bunların seçilmelerinin sağlanması da yine siyasi partiler eliyle gerçekleştirilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, günümüz demokrasi anlayışı, “partiler demokrasisi” olarak nitelendirilmektedir.

Seçilecek aday kim olursa olsun halkı kucaklamalı partilileri sucu bucu diye ayırıma Tabi tutmadan birlik ve beraberliği ön plana çıkararak bir yumruk gibi birleştirici bütünleştirici olması gerekir.

VAY CHP’NİN HALİNE

Eğer seçilen bir milletvekili veya il başkanı güvensiz ve ayrışmacı olur, hiziplerin içine girerse vay Aydın’ın haline vay CHP haline.

Günümüzde emperyalizm ve yerli ortakları bir yandan cumhuriyet, laiklik ve devrim yıkıcılığı yaparken bir yandan da buna tepki olarak karşılarına bilenmiş cumhuriyet ve devrimleri özümseyen yurtseverleri yaratmaktalar. Bunu iyi değerlendirmesi  gerekende siyasal parti ve liderleridir..

İllerde seçilecek il başkanı hiç vakit kaybetmeden hemen kolları sıvamalı köy köy, ilçe ilçe hatta belde ve ev ev ziyaret ederek parti programını ve iktidarın halkı nasıl kandırdığını vatandaşa anlatmalı. Birde bu konuşmalar halk tarafından inandırıcı bulunması şarttır.

Siyaset bilimi toplumlarda çatışma halinde olan konuları uzlaştırmaktır.

Siyaset her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimidir.

Bir ülkede gücü ve iktidarı ele geçiren faşist ve gerici yönetim, korku imparatorluğu kurarak direnenleri ve ulusalcıları tasfiye etmeye çalışırsa bu olay iktidarın sonunun geldiğine işarettir. Çünkü

Etki, Tepkiyi doğurur.

Zulüm, isyanı doğurur.

Bu gibi iktidarlarda dünyanın neresinde olursa olsun hedefleri bellidir. Kendi arzu ettikleri yönetimi oluşturmaktır. Bunun adı da ya gericilik ya da faşizmdir.

OLUMSUZ DURUMUN SORUMLUSU BÜLENT TEZCAN’DIR

Yukarıdaki tespitleri yaptıktan sonra Aydın’ımızın manzarayı umumiye sine bakalım.

Daha önceki yazımda da değindiğim gibi bu mahalli seçimde il yönetimi hiç yoktu. Olmadığı ve çalışmadığı gibi destek değil köstek olmuştur. Bazıları da alınan duyumlara göre CHP oy bile vermemişler. Peki, bu olumsuz durumu yaratan kim diye sorarsanız bence Sayın Bülent Tezcan olmuştur.

TEZCAN SÖZÜNÜ TUTMADI

Sayın Tezcan Milletvekili olduktan sonra asla yansız bir şekilde davranmamış bazılarını sucu bucu diye ayırıma tabi tutmuştur. Kuşadası’nda Sayın Esat Altungün, Didim’de Mümin Kamacı ve Nazilli’de Cavit Yenipazarlı’ya belediye başkanlığı sözü vererek bu arkadaşlara verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmemiş veya getirememiş. Bu arkadaşlardan Cavit Yenipazarlı yine söylentilere göre Nazilli’de Ferda Hanım ve parti lehine çalışmadığı gibi oy bile vermemiştir.

Didim ilçemizde Sayın Mümin Kamacı ve ailesi yıllarca CHP kahrını çeken her zaman CHP büyük katkısı olan Sayın Kamacı yarışın dışına itildi. Yani Sayın Tezcan buna karşı gerekli duyarlığı gösteremedi.

Kuşadası’nda geçen yıl belediye düğün salonunda yaptığı bir konuşmada Sayın Esat başkanı methederek yaptığı konuşmasın da diğer aday adaylarının gösterdiği tepki üzerine konuşmasını keserek salondan ayrılmak zorunda kalmıştı. Anlayacağınız o kadar desteğini gördüğü Esat başkanın da yanında dik duramadı.

CHP’DE BREMEN MIZIKACILARI OLUŞTURULDU

Bu il yönetiminin de bu hale gelmesi seçimlere duyarsız kalması Sayın Tezcan’ın büyük sorumluluğu var. Çünkü il yönetimi oluşturulurken mahallelerin iradesi ile seçilen delegelerin hiç biri il delegesi yapılmadı. Kendine kim nasıl biat ederse onları toplayarak Bremen mızıkacıları topluluğu oluşturdu. Nerede kendine yakınlar varsa (Kayınpeder hanımı ve diğerleri) il delegesi yapıldı. Bu parti için canını dişine takıp mücadele verenlerin hiç biri il delegesi olamadı.

İşte partilileri sucu bucu diye ayırıp biatçileri sırf bana hizmet etsin dersen olacağı bu olur.

Halkımız duran adam eylemi yaparken CHP geri giden adam ve parti eylemi yapıma durumuna getirildi..

Aydın’ da halktan kopuk, samimiyetsiz, çapsız olayların gerisinde kalan, halkla karışıp kaynaşmayan ve bazıları gibi siyaseti meyhanelerde arayan bazı biatçilerden CHP hayır gelmez.

Bunlara rağmen Aydın halkı AKP faşizmine ve din istismarcılığına ve bozgunculara rağmen cumhuriyete sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyor

Sayın Tezcan’ın kızı Kuşadası Belediyesi’nde, eşi de Çankaya Belediyesi’nde çalışıyor. Bunların çalışması elbette doğal ama asgari ücretten iş bulamayan binlerce ulusalcı işsiz var.

CHP EFELER İLÇE YÖNETİMİNDE AYRIMCILIK YAPANLAR VAR

Bu mahalli seçimlerde CHP Efeler ilçe Başkanı Bayram İnci ve bazı ilçe yönetimi elinden gelen gayreti gösterdi. İlçe yönetiminden bazı arkadaşlar ön seçim yapılmadı diye ayrımcılık yapıyorlarmış. Ön seçim yapılsa sanki başka bir sonuç mu alacaktınız? Bu arkadaşların arasında tanıdıklarımda var ama ben şahsen bunların hareketlerini tasvip etmiyorum. Ya istifanızı verirsiniz ya da gücünüz varsa olağanüstü genel kurula gidersiniz. Ayrı bir hizip gibi görünmeniz partiye zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Ülkemizde din mensuplarının değil de seçilenler tarafından hırsızlık ideolojisini tercih etmeleri nedeniyle dini kurallar bozulmuş ve kendilerine göre yeni din gelmiştir. Ve böylece her din bozulunca yeni din araç olarak kullanır hale gelmiştir.. Siyasi ekonomik ideolojilerde benzer süreci yaşamıştır, yaşamaktadır. Ancak hırsızlık ideolojisi hepsine karşı zaferini kısa süre içinde başarılı olmuştur.

Tarihte yıkılan devletlerin yıkılma nedenlerinin başında; siyasetçi ve yönetici sınıfının zenginleşmesi, halkın emeğini çalarak zevk içinde yaşadıkları olaylar gelir. Yani tarihin kirli despot liderleri de aynı hırsızlık ideolojisinin sinsi gizli temsilcileri olduğu ortaya çıkarmıştır.

Bu böyle sürüp gitmeyecektir. Elbet yurtseverler bir gün galip geleceklerdir.

ÇERÇİOĞLU BAŞARININ LOKOMOTİFİ OLDU

Aydınımızda yapılan mahalli seçimlerde en büyük lokomotif görevini yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmuştur. Sayın Mesut Özakcan’da olumlu ve yapıcı konuşmasıyla bu başarıya katkı sağlamıştır.

Seçimlerde alınan bu sonuçlar Aydın halkımıza hayırlı olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum