Devlet Sırrı

2014 yılının ülkemizde bir hayli hareketli geçeceği anlaşılıyor. 17 Aralık depreminin ardından artçıları da sürüyor. Ülke  gündemi hızla değişmektedir. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde polis ve jandarma tarafından aranmak istenen ancak “Devlet Sırrı” gerekçesiyle aranmadan yoluna devam eden TIR Dünya gündemine oturdu. Normal olarak polis ve jandarma devlet ciddiyetine uyarak ve görevleri gereği gelen ihbar üzerine TIR’da arama yapmak istiyorlar, Hatay Valiliği söz konusu TIR’da arama yapılmasına izin vermiyor. Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığına da MİT in kontrolünde seyrüsefer yapan tır diye tutanak tutmak kalıyor. Hani Türkiye hukuk devletiydi ve hani Türkiye’de bağımsız yargı vardı. Ve hiç kimse yargıya emir veremez ve etkileyemezdi.?

Günlerdir  Türkiye’den Suriye’deki muhalif gruplara Silah yardımı götürüldüğü haberleri basında önemli yer bulmaktaydı.  Hatay’da yakalanan TIR işte tam bu anlamda yer bulmaktadır.  Yabancı basında Suriye’deki muhalif gruplarla yapılan röportajlarda Terörist guruplar Silah akışının Türkiye’den yapıldığını söylemekteydiler.

İşte yakalanan TIR’da Suriye’ye gönderilmek üzere olan silah ve mühimmat olduğu söylenirken “Devlet Sırrı” olduğu gerekçesiyle aranmasına izin verilmiyor.

Gecen Yazımızda da belirtmiştim Türkiye İstatistik Kurumunun raporuna göre Türkiye’den Suriye’ye 47 ton silah ve mühimmat gönderildiği devlet kayıtlarında belgelenmiştir.

Bugüne kadar Suriye’deki kardeş kavgasında işimizin olmadığını söylüyoruz. Vuranda vurulanda “Allahü Ekber” diyerek vurmakta. Bu Müslüman kardeşlerimizin kavgasında biz olmamalıyız.  Suriye’de giden her canda  akan her kanda maalesef bizim katkımız vardır.

Beni üzende Suriye’de en mağdur olan kesim Türkmenlerin Devlet Sırrı TIR’a alet edilmeleri. Bu güne kadar varlıkları kabul edilmeyen iç savaşta en mağdur olan Türkmen kardeşlerimize götürülen yardım malzemesi olarak duyurulması neticesinde soydaşlarımızı zorda bırakması oldu. Sonraki günlerde Türkmenler kendilerine bu söz konusu tır dahil Türkiye’den hiçbir yardım alamadıklarını açıklama gereği duydular. Türkmenlere yardım ediyoruz masalı kamuoyunda inandırıcı gelmedi. Keşke öyle olsaydı da bizde gururla yazsaydık. Bu içişleri bakanının TIR’ı Türkmenlerle kurtarma çabasıdır.

Türkmenler Suriye’de Türkiye’nin desteklediği iddia edilen terörist gruplar tarafından her türlü zulmü görmektedir. Türkmenlerin tapuları yağmalanmaktadır. Tecavüze uğramakta öldürülmektedir.

TC Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “Suriye’de kayda değer bir Türk nüfusu yoktur” açıklamaları hafızlarımızdan silinmedi. Sayın Bakanımız Suriye’de toplam nüfusun % 10 Türkmenlerden oluşmaktadır. (Kaynak Prof.Dr Ümit ÖZDAĞ araştırması) Suriye’de 2 milyon Türkmen yaşamaktadır.

İstanbul’a üst kuran “Suriye Ulusal Konseyi” Suriye’deki muhalefeti tek çatı altında toplamıştır da 62 üyesi bulunan konseyde ne olduğu belirsiz Suriye Türkmen birleşenleri adında 3 kişilik Arapça konuşan kişiler Türkleri temsil ettiğini söylemektedir.

Türkmen liderleri öldürten peşmergebaşı Barzani, iktidar partisinin kongresinde “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılanıyor. Adamda “Irak, İran, Türkiye ve Suriye’den toprak parçası alarak büyük Kürdistan’ı kuracağız” diye açıklamayı yapıveriyor. Barzani’den gurur duyanlardan çık yok.

Beklenen açıklama: Birleşmiş Milletler İnsani işlerden sorumlu genel sekreter yardımcısı Valerie Amos, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde durdurulan TIR’la ilgili yaptığı açıklamada” BM olarak sınırı geçecek tüm yardım TIR’larının gümrük kontrolünden geçmesini istiyoruz” diye açıklama yapma gereği duydu. Bu olaylar Türkiye’nin teröre destek veren ülke olarak yargılanmasına sebep verebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum