Din Alimleri Güvenirliğini Kaybediyor

17 Aralık 2013 tarihinde Türkiye dünya tarihinde görülmemiş içerisinde devleti emanet ettiğimiz bakan ve çocuklarının karıştığı yolsuzluk ve soygun operasyonu çalkalandı. Ardından 25  aralık operasyonu yapıldı. Hırsızlık rüşvet ve yolsuzluk odaklı yapılan operasyonlar sonrası din adamlarının suskunlukları ve ardından takındıkları tutumları toplumdaki çürümeye katkıdan başka bir şey olmamıştır. Bu sözde din adamlarına  Hazreti Ali’nin sözü “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Sözünü hatim olmadan hatırlatmak isterim.

Malesef bazı din adamları da son yıllarda yaşanan pislik ve kokuşmuşluğu ört bas etmek için seferber olmuşlar bunun içinde İslam adını kullanarak yapmışlardır. Bu çarpıklığın en büyük müsebbibi de siyasi iktidardır. İktidara gelirken bunlarla savaşacağız yok edeceğiz diyerek oyumuzu istemişti. Sonrası geline nokta hiç de hoş açıcı değil.  Hele bazı alimlere ne demeli, Hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvetin islam’da haram olduğunu bildiği halde,  İlahiyatcı yazar A.R.D “bu tapeleri dinlemek, inanmak ve yaymak haramdır” şeklinde fetva vermesin mi ?

Ne diyeyim Tek kelimeyle Allah islah etsin.

Adaletten kaçıyorlar, hukuktan kaçıyorlar, hakim ve savcıları değiştirip polisleri görevden alıyorlar ardından benim için sözde din adamı diyeceğim Din Alimlerine de bu şekilde “haram fetvası verdiriyorlar. Haram herkes için haramdır. Din ayrım yapmaz. Ama ülkemizde siyasiler yapınca maalesef haram olmuyor. Ülkemizde rüşveti ve hırsızlığı meşrulaştırmaya götüren açıklamalar yapılmaktadır. Yozlaşmaya kılıf uyduran sahte fetvacılar inandırıcı olmamaktadırlar. Güvenirliliklerini kaybediyorlar.

Cuma hutbelerinden “Rüşvet” konulu hutbeleri çıkararak ve 30 mart yerel seçimlerine 2-3 gün kala son cumada da “Gemiyi alttan delmek isteyenlere izin vermeyin” şeklinde hutbe verilmesi hoş olmamıştır. Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmezin Cuma hutbeleriyle Siyasi İktidara şirinlik yapmasını da kınıyorum.

Din alimlerinin Allahtan başka kimseden korkmaması kimseye minnet borcu olmaması gerekir. Asıl  haramı ve günahları görmeyerek din alimliğine leke düşürmüşlerdir. Bir çok sizde din adamı ve imam  Kul hakkı yetim hakkının yenmesini normal gösteren islamın ölçüleri konusunda sınıfta kalmışlardır. Haram la helali ayıramayan din adamı olmuşlardır.

Rüşvet ve yolsuzluğun devlet ve toplum hayatını çürüttüğünü görmezden gelmektedirler.

Allahın ayetleri ile geçilen dalgaları görmezden gelen Din Alimlerini ve Diyaneti de kınıyorum. Ayetleri makaraya bağlayan Bakanı eleştirirsek siyasi iktidar zarar görür mantığı onların güvenirliğini  de sıfırlamaktadır.

Gerçek ve samimi din adamları inisiyatif alıp ortaya çıkmalı gerçek dini, haram ve helali topluma anlatmalıdırlar.

Gerçek din alimleri” Allah’tan en çok korkan. ancak alimlerdir” (FATIR-28)

Son söz: “Lanet olsun o namaz kılanlara/dua edenlere ki, namazlarından/dualarından gaflet içindedir onlar”  (Maun 4-5)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum